Skocz do zawartości

WC 10: półtora generacji->maximum penetracji

Featured Replies

Opublikowano

PS3+X360+PS4+X1+PC, przy tylu platformach i takim cyklu wydawniczym (nowa wersja co rok) to nic dziwnego, że tytuł takiego kalibru jak GTA V sprzedał się tak dobrze ;) 

• Odpowiedzi 31,2 tys.
  • Wyświetleń 646,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Serdecznie zapraszam

• W sumie idealnie wpasowują się w markę xbox i posiadaczy tej konsoli. xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD   PS. Nie żebym coś sugerował, ale twarz Rayosa czy Mazze na tych screenach, to byłoby coś.

• https://www.youtube.com/watch?v=gaxgjT-D8G8   XD

Opublikowano

Umarlem pod kotatsu czytajac te sponsorowane herezje w ktorych porownuja jak rowny z rownym GTA5 do WD2...

http://m.ppe.pl/publicystyka/2901/watch-dogs-2-lepszy-niz-gta-v.html

Ostatnia linijka tekstu jest najlepsza - Aby sprawdzić czy ten tytuł właśnie dla ciebie, zdobądź swoją kopię Watch Dogs 2 w przedsprzedaży.

No koorwa juz lece.

Tekst powstał przy współpracy z g2a. Strony, na której sprzedają klucze z kradzionych kart kredytowych i w ogóle niewiadomego pochodzenia. 

firma leży w raju podatkowym, a ludzie tam sprzedają klucze już z różnych źródeł.

Opublikowano

Jeden z gorszych tekstów sponsorowanych jakie czytałem w życiu 

"Fajna gra, lepsze od GTAV. KUP JUŻ TERAZ. O tutaj w LINKU. A potem zobacz czy gra ci się spodoba. No ale KUP NA G2A - dużo, tanio, najlepsze ceny".

Opublikowano

PS3+X360+PS4+X1+PC, przy tylu platformach i takim cyklu wydawniczym (nowa wersja co rok) to nic dziwnego, że tytuł takiego kalibru jak GTA V sprzedał się tak dobrze ;)

Raczej nie o to chodzi. Są gry, które też wychodza na wszystkie możliwe platformy i dobijają do 2 mln. Po prostu GTA to najsilniejsza marka w przemyslę obok nie wiem Pokemonów i Mario?

Opublikowano

diablo 3 ponoć 30 mln sztuk sprzedali w blizzardzie, no ale to starsza gra od gta

Opublikowano

Raczej nie o to chodzi. Są gry, które też wychodza na wszystkie możliwe platformy i dobijają do 2 mln. Po prostu GTA to najsilniejsza marka w przemyslę obok nie wiem Pokemonów i Mario?

dlatego marcheweczko napisałem, że nic dziwnego, że tytuł takiego kalibru jak GTA V ;) a CoDy też nie rozchodzą się w dziesiątkach milionów? Fifa?  Typowe januszowe gierki?

Opublikowano

No nie w takim nakładzie.

Opublikowano

Nieźle, spodziewałem się, że takie gry to też lecą w milionach do domostw januszów 

Opublikowano

Umarlem pod kotatsu czytajac te sponsorowane herezje w ktorych porownuja jak rowny z rownym GTA5 do WD2...

http://m.ppe.pl/publicystyka/2901/watch-dogs-2-lepszy-niz-gta-v.html

Ostatnia linijka tekstu jest najlepsza - Aby sprawdzić czy ten tytuł właśnie dla ciebie, zdobądź swoją kopię Watch Dogs 2 w przedsprzedaży.

No koorwa juz lece.

Czekałem na to kto pierwszy rzuci kamieniem w WC odnosząc się do tego materiału sponsorowanego wc2 xD

Pewnie za popełnienie tego artykułu dostali darmową kopie pacz psów za darmo w wesji na PC :dynia:

Porównując to do GTA to naprawdę ktoś na silnym mocarzu to pisał. Gra będzie na pewno dobra ale chyba ktoś odpłynął z tym GTA. I na pewno lepsza technicznie od mafii.

Edytowane przez oFi

Opublikowano

Nieźle, spodziewałem się, że takie gry to też lecą w milionach do domostw januszów 

Jeśli chodzi o zyskowność, to GTA nie ma startu do CoD'ów. W czasach świetności poprzedniej generacji na X360/PS3 CoD'y schodziły lekko po 30 mln, czyli nie tak dużo jak GTA, ale za to CoD'y schodziły w takim nakładzie rok do roku i nadal są najlepiej sprzedającymi się grami na koniec każdego roku (ale wiadomo, że jeszcze nie w takich nakładach, bo nie ma tyle PS4/Xone na rynku).

Opublikowano

Tyle, ze na produkcję i reklamę gta też nie wykładano co roku po kilkadziesiąt milionów czy ile to tam kosztują cody.

Żeby ocenić czy jednak ma start warto byłoby się też dowiedzieć ile kosztuje utrzymanie online i zyski z tego tytułu w obu przypadkach.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Koszt produkcji oraz marketingu GTA V na samą starą generację to 350mln. Potem nowa generacja i PC pewnie z 10-15 mln sama produkcja, a zyski z online są na pewno znacznie większe niż utrzymanie serwerów itp. 

CoD to pewnie z 50mln produkcja i 50-100mln marketing każdego roku. Do online mają DLC, które też kosztują, sam online również. Nie wiem czy w multi są jakies mikrotransakcje czy nie. 

Opublikowano

Nie wiem czy w multi są jakies mikrotransakcje czy nie. 

FYfOeUS.jpg

Opublikowano

I to jeszcze jakie makrotransakcje.

Opublikowano

I tym postem banzaj pokazał gdzie zielone robactwo spędza tegoroczną zimę - w zamarzniętych lepiankach z gó,wna ulepionym przez yanuszy, którzy kupowali Xpokraki S z fifką w zestawie.

Ale zaraz, Banzaj czy ja dobrze pamiętam

że ty również masz taką budowle na swoim podwórku? Zakupy growe każdy twoje widział  :dynia:

Edytowane przez oFi

Opublikowano

Ale zaraz, Ofi, czy ja dobrze pamietam...

ze jarasz sie (pipi)z dog i twoje zdanie #nikogo? :dynia:

Opublikowano

biedny kolega Czarka :kaz:

gify towarzyszące:

tumblr_nz0cex4Thl1u9werno1_500.gif

tumblr_o8rq3p2Fgr1u9werno1_500.gif

ale będzie grane, ku,rwa mać :banderas:

Opublikowano

nie interesowalem sie niohem ale skoro ex to kupuje na premiere i yebac biedakow botow

Opublikowano

Botom pozostał CrackDown z mocą chmury oraz kiedyś tam GimbuZ na smoku.

A, tak nadal będą grać w świętą Trójce bo nic innego nie ma na horyzoncie.

Opublikowano

nie interesowalem sie niohem ale skoro ex to kupuje na premiere i yebac biedakow botow

:cool:

@nobody

Jak sobie pomysle ile (pipi)owych filmikow nakrece z samego systemu walki w tej grze to az mi sie buzka sama usmiecha. To uczucie kiedy typek spada a ty mu noge odpierdalasz w locie :banderas:

Opublikowano

Ni-Oh zapowiada się wybornie. :fsg:

Oby tylko premiery nie przesunęli chuye. 

Opublikowano

Jeśli chodzi o zyskowność, to GTA nie ma startu do CoD'ów. W czasach świetności poprzedniej generacji na X360/PS3 CoD'y schodziły lekko po 30 mln, czyli nie tak dużo jak GTA, ale za to CoD'y schodziły w takim nakładzie rok do roku i nadal są najlepiej sprzedającymi się grami na koniec każdego roku (ale wiadomo, że jeszcze nie w takich nakładach, bo nie ma tyle PS4/Xone na rynku).

"zyskownosc" tej serii polega na tym, ze zmieniaja tylko mapy i numerek przy tytule, i na tym koncza sie koszta.

Opublikowano

2 godziny temu:

We're excited to announce that upcoming PS4 Exclusive, Nioh will be published by Sony Interactive Entertainment.

Find out how the challenging samurai action RPG will take advantage of the power of PS4 Pro:

No i tyle w temacie :kaz:

Edytowane przez Fanek

Opublikowano

Wow, no i ch,uj fanek jak ty nawet pierwszego bossa nie przejdziesz.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.