October 21, 20169 yr Posiadam telewizor 32 calowy full HD, jakość obrazu nie jest taka zbyt kolorystyczna ani ładna jak jest w tv ctr czy po podłączeniu tego kabla do 32 celowego uzyskam taka jakość jak w ctr? Jeśli tak to gdzie kupić?dodam że wyskakuje mi AV2 zamiast rgb czy compoment możliwe że nie posiadam kabla,dzięki za odp...
October 21, 20169 yr Kabel RGB jest na allegro http://allegro.pl/kabel-real-rgb-scart-pal-do-playstation-ps2-nowy-i6557436510.html Może w innych sklepach mają taniej albo jakiś user by Ci sprzedał. A jak podłączasz ps2 teraz?
October 21, 20169 yr Author Przez av2 dzięki za aukcję kupie,może mam w domu taki kabel jak nie to kupie
October 21, 20169 yr Kup sobie kabel component, dzięki niemu w niektórych grach będziesz miał rozdzielczość 480p np. God of War 1 i 2. To chyba najlepsza opcja jeśli chodzi o ps2. Lista gier obsługujących 480p można znaleźć na wikipedi.
January 1, 20188 yr Jak do telewizora Full HD najlepiej podłączyć PS2? Pytam bo chyba mi sie cos obiło o uszy, że gry na cyfrowym ekranie słabo wygladają. Na pewno PSX lepiej wygląda na kineskopowcu ale czy z PS2 będzie problem?
January 1, 20188 yr Jak w poście wyżej - component będzie najlepszy. 480P przede wszystkim masz w wersjach NTSC, więc warto sobie skołować gry zza wielkiej wody i przerobić konsolę. Oprócz componenta możesz rozważyć zakup przejściówki PS2 to HDMI, ale nie wiem jak to się w boju sprawuje. Znajdziesz na allegro i aliexpress. Tutaj jakiś ziomek zrobił test: A gry wyglądają... jak wyglądają, dla mnie spoko. Nie mam problemów ani z graniem na PS2 ani na PSX na 40" LCD, choć wiem, że niektórzy krzywią się na widok pikseli. Usiądziesz dalej i będzie cacy Edited January 1, 20188 yr by ProstyHeker
June 19, 20188 yr witam,otóż przychodzę z problemem kabla RGB osobiście posiadam taki kabel z roku 2000 ,po podłączeniu kabla uaktywniło się opcja RGB,czy to miało sens? chodzi mi o odczucia jakości obrazu czy to polepszyło mi jakość obrazu? wiem głupie pytanie bo jakoś różnicy nie czuje,może odrobinę podzielcie się swoimi odpowiedziami na temat tego kabla
August 24, 20187 yr To banalne by przezyc elektroniczny orgazm. W opcjach konsoli zmieniasz z RGB na te druga i cieszysz sie najpiekniejszym obrazem na swiecie , za(pipi)istą grywalnoscią ktorej od 10 lat prózno szukac w zasyfialym HD swiecie pseudo gier. Konsola marzen , potem szarak , 3 smiech na sali, 4 szambo.