Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano
8 godzin temu, oni napisał:

prawda jest taka że 2 miliony piratów nawet jak na standardy Free  to Play i Early Access to bardzo spoko wynik. Możecie trajhardować dalej 

Superdata podaje że ponad połowa z tych 2 milionów graczy w ramach 14 dniowego triala w game pass. Także wynik średni.

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 500,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano

Czyli te 2 miliony to wynik łączony z Game Passem ? Jeżeli tak to jedno wielkie iksde 

Opublikowano
1 minutę temu, Andrew21 napisał:

Superdata podaje że ponad połowa z tych 2 milionów graczy w ramach 14 dniowego triala w game pass. Także wynik średni.

dlatego napisałem: "nawet jak na standardy Free to Play" ... 

Opublikowano

superData to taki wynalazek jak VGchartz wiec nie dziwie sie ze pan tabelka sie jara. 

Opublikowano
2 minuty temu, Ins napisał:

Czyli te 2 miliony to wynik łączony z Game Passem ? Jeżeli tak to jedno wielkie iksde 

Tak i z 500mln pecetów gdzie pewnie sporo osób takich jak ja ściągnelo grę opłacając 1 miesiąc game pass. 

Opublikowano

No to w takim razie czemu tutaj boty wrzucają te 2 miliony jako jakikolwiek argument w dyskusji ? Byłem święcie przekonany, że tyle osób kupiło grę, a nie że jest to sumaryczny wynik 2 platform i wypożyczalni. Miejta godność i rozum.

No ale z drugiej strony dobra informacja, bo naprawdę sądziłem że MS wydał takie kupsko, a 2 miliony debili zakupiło za pełną cenę tego szrota.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Przypominam że kilka miesięcy temu na E3 nikt nie wierzył w tę grę (w tym ja) i powszechnie uważano że się nikt w to nie będzie grał. A teraz jest to najlepiej sprzedająca się w historii Rare, najlepiej sprzedające się nowe IP Xboxa (pomimo GamePassa) i gra w nią kilkaset tysięcy ludzi, a znając specyfikę GaaS to pewnie tylko początek.

Czemu tylu ludzi w to gra, robiąc w kółko 3 rodzaje questów? W czym tkwi sekret? To chyba na zawsze pozostanie w CW tajemnicą 

Opublikowano

Podaj te liczby bez game passa to będziemy mogli mówić o najlepiej sprzedającym się IP.

Co do drugiego pytania: ludzie to debile, a gra jest gównem przeokrutnym. Najgorsze nowe IP jakie MS stworzył. Lepiej bawiłem się przy Too Human (mimo, że długo nie wytrzymałem). 

Edytowane przez Ins

Opublikowano

no ale sprzedaz jest bez passa 

Opublikowano

Ins ma racje. Ludzie to debile. Traca zycie w CS wowa i sota. To odpowiedz.

Opublikowano

Ja bym chciał zobaczyć statystyki ludzi aktualnie grających i porównać je za 2 kolejne 2 tyg xD

Opublikowano
Teraz, easye napisał:

Ja bym chciał zobaczyć statystyki ludzi aktualnie grających i porównać je za 2 kolejne 2 tyg xD

czyli za 4 tyg?

Opublikowano

XD miało być za 2 tyg. 

To sprzedaż jest w końcu z abonamentem liczona czy bez. Znając MS to nawet 20 szt Czezkyego przeznaczonymi do dalszej dystrybucji! 

Opublikowano
1 minutę temu, Ins napisał:

Podaj te liczby bez game passa to będziemy mogli mówić się o najlepiej sprzedającym się IP.

MS nie podał konkretnych liczb. Jest tylko oficjalne oświadczenie:

https://news.xbox.com/en-us/2018/03/28/community-thank-you-sea-of-thieves/

i oficjalne potwierdzenie dla debili, że GamePass nie wlicza się do wyników sprzedaży (co oczywiste)

1 minutę temu, Ins napisał:

Co do drugiego pytania: ludzie to debile, a gra jest gównem przeokrutnym. Najgorsze nowe IP jakie MS stworzył. Lepiej bawiłem się przy Too Human (mimo, że długo nie wytrzymałem). 

no i ok, to twoje zdanie 

Opublikowano

Acha, wszędzie podają liczbę graczy xD

Typowy MS, nie raz już sprzedaż gier liczyli wraz ze stanem magazynowym większych sieci handlowych. 

Opublikowano

jakis dowod na to czy znowu perdolisz od rzeczy?

Opublikowano

Yup. Czyli te dwa miliony to zapewne większość ludzi korzystających z triala xD Nie ma co, jest czym się chwalić.

Cytat

The worldwide excitement for Sea of Thieves has made it the fastest-selling first-party new IP of this generation

Kolejny sukces. Przecież MS w tej generacji tyle nowych IP stworzył xD 

Edytowane przez Ins

Opublikowano
2 minuty temu, hav7n napisał:

jakis dowod na to czy znowu perdolisz od rzeczy?

A z 2 edycję temu była dyskusja z Donsterydo jeszcze z której wynikało że MS zamówione przez sklepy gry liczył jako sprzedane. 

A z tymi 2 mln graczy to ładna beka. 

Opublikowano
10 minut temu, oni napisał:

MS nie podał konkretnych liczb. Jest tylko oficjalne oświadczenie:

https://news.xbox.com/en-us/2018/03/28/community-thank-you-sea-of-thieves/

i oficjalne potwierdzenie dla debili, że GamePass nie wlicza się do wyników sprzedaży (co oczywiste)

no i ok, to twoje zdanie 

Tam jest napisane że to najlepiej sprzedające się nowe ip microsoft studios ale na windows 10 i że od premiery jest 2 miliony graczy. Microsoft nigdzie nie pisze że sprzedał 2 miliony kopii gry. 

Opublikowano

BTW w przypadku gier GaaS zwyczajowo podaję się liczbę graczy, nie ma w tym niczego niezwykłego:

https://rainbow6.ubisoft.com/siege/en-us/news/152-321836-16/weve-hit-over-30-million-players

https://www.usgamer.net/articles/rocket-league-crosses-40-million-players-worldwide

http://www.ign.com/articles/2018/02/14/for-honors-player-base-grows-to-75-million-1-million-active-users-per-month

i szereg innych gier tego typu 

1 minutę temu, Andrew21 napisał:

Tam jest napisane że to najlepiej sprzedające się nowe ip microsoft studios ale na windows 10 i że od premiery jest 2 miliony graczy. Microsoft nigdzie nie pisze że sprzedał 2 miliony kopii gry. 

thank you captain obvious

Opublikowano

BTW nikogo to nie obchodzi w console wars.

Czyli ktoś tu walczył tymi dwoma milionami, a to jest wynik Game Passa głównie xD 

Opublikowano
19 minut temu, Ins napisał:

Kolejny sukces. Przecież MS w tej generacji tyle nowych IP stworzył xD 

Wg NPD gra jest też najlepiej sprzedającą się grą w grą Rare w USA i drugą najlepiej sprzedającą się grą w USA w marcu (za rekordowym Far Cry'em) i ósmą najlepiej sprzedającą się grą w tym roku w USA. 

9 minut temu, Ins napisał:

Czyli ktoś tu walczył tymi dwoma milionami, a to jest wynik Game Passa głównie xD 

zawsze ostrożnie ważyłem słowa i używałem zwrotu "2 miliony graczy/piratów". Jeśli kogoś wprowadziłem w błąd to proszę znaleźć cytat, albo ZM 

Edytowane przez oni

Opublikowano
7 minut temu, oni napisał:

gra jest też najlepiej sprzedającą się grą w grą Rare w USA

No a w Pensylvanii, w dzielnicy koło makdonalda zapewne najlepiej sprzedająca się gra o piratach. 

7 minut temu, oni napisał:

zawsze ostrożnie ważyłem słowa i używałem zwrotu "2 miliony graczy/piratów". Jeśli kogoś wprowadziłem w błąd to proszę znaleźć cytat, albo ZM 

Nie pamiętam, kto i dokładnie jak ale była śmiechawa ze sprzedaży God of Wara i porównania do Sea of Craps. Jak komuś się chce to może posprawdzać.

Edytowane przez Ins

Opublikowano
5 minut temu, Ins napisał:

Nie pamiętam, kto i dokłądnie jak ale było śmiechawa ze sprzedaży God of Wara i porównania do Sea of Craps. Jak komuś się chce to może posprawdzać.

to YETI znowu bezmyślnie wklejał jakieś zestawienie (nawet nie sformatował tekstu). Ale na jego usprawiedliwienie dodam że i tam również było napisane obok nazwy gry i liczby w nawiasie:

Cytat

(players) 

Edytowane przez oni

Opublikowano

naprawde nie macie ciekawszych rozmów w wojenkach tylko jakies guwno na 68?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.