Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Czyli należą mi się przeprosiny.

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 503,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano

No w sumie oprócz Killzone SF, DC i U4&TLOU nie widzę tam zbyt zaawansowanych mechanizmów czy wymagającego multi.

Dobrze ze MS ma wiele gier z fajnym singlem xDDDDDDD

No nie ma, ale multi mają spoko :usmiech:

Halo 5 najgorsze Multi ze wszystkich halo gdzie nawet boty wolą grać w BFy,battlefrony czy cody.

chętnie wysłucham argumentów

argumenty starha? gafa nie znasz?

Opublikowano

Dla czego?

bo masz za małego i ci kapie z niego  :cool:

Opublikowano

Dla czego?

bo masz za małego i ci kapie z niego  :cool:

hohoho, to było moc ne 

Opublikowano

Yakubek na kolanach ciepłego, w ogóle mnie to nie dziwi. 

Edytowane przez Soul

Opublikowano

Ale Duszo ty się nie denerwuj, zapamiętasz teraz, że pisze się "dlatego". Co w tym złego, lepiej żebyśmy się tutaj z ciebie ponabijali niż miałbyś walnąć byka pisząc szprajem po ścianie. :lapka:

Opublikowano

Ależ ja się nie denerwuję, stwierdzam jedynie fakt, a po ścianach nie piszę.  :lapka:

Opublikowano

no już już soul, spokojnie bo się po plujesz

craig-lamar-traylor-as-severely-asthmati

Opublikowano

no już już Yakubek, przestań się podniecać niezdrowo.

Opublikowano

No w sumie oprócz Killzone SF, DC i U4&TLOU nie widzę tam zbyt zaawansowanych mechanizmów czy wymagającego multi.

Halo 5 najgorsze Multi ze wszystkich halo gdzie nawet boty wolą grać w BFy,battlefrony czy cody.

Tyś chyba z ch,uja spadł xd

Opublikowano

chętnie wysłucham argumentów

argumenty starha? gafa nie znasz?

Nie mapetuj

Opublikowano

serio, wciąż czekam argumenty za tym, że multiplayer w Halo 5 jest najgorszym multi w serii 

Opublikowano

serio, wciąż czekam argumenty za tym, że multiplayer w Halo 5 jest najgorszym multi w serii

Najpierw przydałoby się ograć wszystkie multi przynajmniej 10h+, więc nie oczekuj solidnych argumentów ;)
Opublikowano

No a później horizona ponad osiem

Bekęs koorwęs

Edytowane przez Heavy Deszcz

Opublikowano

Słabe serwery, zrywane połączenia, (pipi)owy balans, pełno randomów na serwerach, brak polskiego community, z którym można normalnie pograć, najgorsze mapy w serii, flagowa gra z dynamiczną rozdzielczością nietrzymającą 1080p, nawet 900p w 2017 roku. MIKROTRANSKACJE, brak wsparcia M$.

W porównaniu do H3 to jest GÓWNO. Lepiej już orać w Remaster niż gejlo 5.

A i najważniejsze - pokazywanie tej gry jako e-sportówki :dynia:

Edytowane przez Starh

Opublikowano

Słabe serwery, zrywane połączenia, (pipi)owy balans, pełno randomów na serwerach, brak polskiego community, z którym można normalnie pograć, najgorsze mapy w serii, flagowa gra z dynamiczną rozdzielczością nietrzymającą 1080p, nawet 900p w 2017 roku. MIKROTRANSKACJE, brak wsparcia M$.

W porównaniu do H3 to jest GÓWNO. Lepiej już orać w Remaster niż gejlo 5.

A i najważniejsze - pokazywanie tej gry jako e-sportówki :dynia:

No to koleżko trochę Ciebie wypunktuje. Wiem, że to CW, śmietnik i trolln, ale masz mnie i jestem ztrigerowany.

Słabe serwery

1.) Mam nabite w Halo 5 około 20 tyś fragów i absolutnie nie mogę narzekać na serwery, które śmigają przez 99% czasu wyśmienicie, chyba Ci się z MCC, pomieszało, ale jak kogoś seria interesuje tyle co nic, to w sumie co się mam dziwić. 

zrywane połączenia

2). Znowu, jakie zrywanie połączeń? Pomyślałeś o pierwszych rzeczach jakie mogą nawalać w gierce online i je po prostu wpisałeś. 

(pipi)owy balans

3.) Po nabici kilku tysięcy killi można dostrzec pewnie rzeczy, które wymagały by doszlifowania, ale "(pipi)owy balans" to zwrot zdecydowanie nie pasujący do Halo.

pełno randomów na serwerach

4.) Pełno randomów? Teraz to poleciałeś. Co w ogóle przez to rozumiesz i co widzisz złego w tym, że w gierkę gra dużo osób o różnym poziomie umiejętności? Dla mnie to plus i kunszt 343, że potrafią przyciągnąć zarówno wyjadaczy grających na Arenie jak i niedzielniaków śmigających po socjalu. 

brak polskiego community, z którym można normalnie pograć,

5.) Brak Polskiego community...oczywiście nie jest to prawdą, bo w każdej chwili jak odpalę konsole to mam kogoś grającego w Halo 5. Po prostu czasy się zmieniają, nie każdy kto grał w 2007 roku, wciąż to robi. 

najgorsze mapy w serii

6.) Znów pudło, bo mapy są świetnie zaprojektowane, zmuszające gracy do kontrolowania poszczególnych punktów i ogólnej współpracy, jak żaden inny szuterek. 

flagowa gra z dynamiczną rozdzielczością nietrzymającą 1080p, nawet 900p w 2017 roku. 

7.) Wole dynamiczną rozdziałkę, kosztem SZTYWNIUTKICH sześćdziesięciu klateczek na sekundę niż 1080p i latający frame rate. 

MIKROTRANSKACJE

8.) Mirotransakcje, to akurat faktyczny minus, ale w Halo 5 chociaż zaimplementowane są w całkiem przystępny sposób. 

brak wsparcia M$.

9.) Brak wsparcia od MS to już w ogóle kpina, bo gra jest ponad półtora roku na rynku a 343 dodaje dalej nowe tryby czy przeróżny content, nie wspominając o darmowych mapach co miesiąc. 

Edytowane przez zloto

Opublikowano

No cóż sam nie wiem czego się spodziewałem. 

Spróbuje wejść w polemikę, ale już teraz widzę że za bardzo nie masz pojęcia o czym piszesz

1. Słabe serwery zerwane połączenia? - nie zauważyłem, zagrałem w Halo 5 ponad tysiąc meczy, więcej niż w którąkolwiek część serii. Jakość połączenia stoi na bardzo wysokim poziomie, zerwane połączenia o których piszesz to dla mnie jakaś abstrakcja.

2.(pipi)owy balans - Bardzo precyzyjny argument. Możesz rozwinąć o co chodzi? O balans magnum vs assault rifle? dmr vs br? power weopony? serio nie wiem. Moim zdaniem, a w każdym Halo rozegrałem setki meczów balans w Halo 5 jest idealny. Zrezygnowali z durnych loadoutów z Halo 4 gdzie każdy zaczynał mecz z  BR-ką lub DMR-em. Zamiast tego jest standardowy świetnie zbalansowany magnum i  assault rifle dla noobów. Znowu gra opiera się w niczym w Halo 3-2-1 na nieustannej kontroli mapy aby mieć panowanie nad mocniejszymi broniami i kluczowymi pozycjami z tą różnicą, że w Halo 5 dzieje się to znacznie większą skale.  

3.Na mojej friendliście mam wciąż ludzi grających w Halo 5, widzę po wadze pocisków, że argumenty powoli się kończą xD

4. Najgorsze mapy w serii? W całej grze jest jedna słaba mapa Overgrowth która jest generyczną siecią korytarzy (typowa mapa pod Coda albo innego modern fpsa) a gra na niej opiera się na nudnym flankowaniu przeciwnika. Cała reszta stoi na bardzo wysokim poziomie. Ba powiem więcejm nie grałem w żadne Halo z tyloma tak dobrze grywalnymi mapami. Można im zarzucić parę rzeczy (bezpieczna symetria, nie wyróżniają się designersko) ale to z jaką pieczołowitością zostały zaprojektowane, jak każdy detal, każda platforma, każdy skrzynia jest na niej zaprojektowany to mistrzostwo świata. Zresztą nie ma się czemu dziwić bo 343 Industries zatrudniło byłych projesjonalnych i cenionych graczy Halo to projektowania multiplayera Halo 5

5. Dynamiczna rozdzielczość? Nie no stary potężny argument, szanuje. Serio nie wiem w jaki sposób dynamiczna rozdzielczość wpływa na to że multi jest słabe czy dobre. Być może to miało jakieś znaczenie psychologiczne dla Ciebie, ale ja tego nie rozumiem.

6. Pełno randomów na serwerach? Hahaha jak się gra chuyowo to nie dziw się że matchamaking dobiera Ci graczy do twojego poziomu ;) BTW w żadnej grze multiplayer na konsolach nie widziałem lepszego matchamakingu, mecze często trwają do ostatniej sekundy i kończą się różnicą jednego killa. Capture the flag to często niesamowita wojna nerwów gdzie mecze trwają 10 min + dogrywka a o przegranej lub wygranej decyduje jeden błąd pojedynczego zawodnika.

7. Mikrotransakcje mają absolutne minimalne znaczenie bo występują tylko w warzonie, Chyba wiesz co to za tryb?

8.  Brak wsparcia Microsoftu? Wszystkie DLC, Mapy, Tryby gry masz za darmo w ramach darmowego wsparcia. Czegoś co większość forumowiczów odkryła dopiero przy okazji Titanfalla i niemal popadła w ekscytacje z tego powodu 

Opublikowano

Grałem na premierę i wtedy były jaja, gierkę miałem co może potwierdzić kilka osób na forum. Nawet ją tutaj sprzedałem na pchlim. 

W dniu premiery i kilka tyg po niej ta gra to była (pipi) parodia i taka jest prawda. Nawet największe boty pokroju Drona czy Mazzeo narzekały w taki sam sposób na H5. Polecam cofnąć się do okolic premiery i poczytać forum.

Co do wsparcia M$, tak wspierają, że o ulepszeniu gry pod Scorpio zapomnieli. Niby ich największe IP, a olali ciepłym moczem. 

Edytowane przez Starh

Opublikowano

Skończcie już bo się tego czytac nie da

Jakieś wypierdy o grze dla typowego grubego amerykanina

Edytowane przez Heavy Deszcz

Opublikowano

Zakład o konto że Halo 5 dostanie wsparcie pod XOX? 

Widzę że trzeba to ukrócić, bo dalej będziesz wypisywać bzdury bez pokrycia w rzeczywistości 

Opublikowano

Pisze to typ mający 1 platformę. 

Gdyby H5 miało dostać wsparcie, to już by o tym trąbili. 

Edytowane przez Starh

Opublikowano

Heh jakie znaczenie w dyskusji nt multiplayera Halo 5 ma to ile konsol posiadam? xD 

Gdyby H5 miało dostać wsparcie, to już by o tym trąbili. 

w takim razie załóż się. W ciągu roku Halo 5 nie dostanie wsparcia pod XOX i ban. 

Zresztą jakie znaczenie  w dyskusji pt. Halo 5 najgorsze multi w historii Halo ma ten patch? 

Edytowane przez asax

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.