Jump to content

Phoenix Point - od twórcy XCOM

Mr. Bamboo

Recommended Posts

• 3 years later...
  • Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

• 5 weeks later...
Posted

Czy moderator - dobry pan może przenieść temat do multiplatform, jak już powyżej wnoszono?

Btw ogrywał ktoś? Jakieś rzetelne szczegóły please.

Posted
Godzinę temu, Wredny napisał:

A to nie jest w Gamepassie?:philosoraptor:

Sam sobie sprawdż, stary leniu :kaz:

Właśnie testuję, bo xcom 2 za trudny do czwartkowego piwka i chujami już rzucałem przy piątym wgrywaniu sejwa ;)

Posted

Ku przestrodze.Straciłem dzisiaj kilka godzin gry ze względu na podobną sytuację jak @Bielik - zakładka badań szara/niedostępna a ta od produkcji z kolei migająca mimo,że nie mam tam nic do zrobienia. Z tego co wyczytałem na necie jest to bug spowodowany przez...tutorial a więc zamiast go grać lepiej zacząć grę właściwą i włączyć sobie podpowiedzi. Straci się trochę expa i wprowadzającego klimatu ale przynajmniej się nie wkurwicie jak ja. Gra zapowiada się bardzo interesująco po tych kilku godzinach i lecę od nowa choć tylko dlatego,że niewiele miałem ugrane, bo sytuacja generalnie nieakceptowalna jeśli mówimy o tytule które jest już jakiś czas na rynku.

Posted (edited)

@Gregorius trochę lipa, bo motzno wkręciłem się w ten tytuł. Robią coś z tym problemem wogóle?

Klimat jest dobry. Przykładowo czyszczenie bazy wyjęte żywcem z filmu Obcy decydujące starcie. Nawet są potworki, które przyczepiają się do głowy żołnierza. 

Ta gra to istny mix rozwiązań z różnych gier. Sporo xcoma, wasteland i innych z tego gatunku. Grafika jest bardzo,bardzo ładna. 

3764768c-0b1a-4fb3-9b3f-2c9fdf6f13bc.png

https://i.ibb.co/YBrtX7D/01f3e09e-f74e-4df3-901c-ed34fd750f6f.

Hosting nie działa :/

Edited by Boomcio
Posted

Bug z badaniami był jeszcze na PC, jak patrzyłem na reddicie to rok temu jak i jeszcze wcześniej mieli go ludzie także trochę hatfu na tych leniwych developerów. Mnie gra wessała na maxa ale po jakimś czasie za mało czułem progresu w rozwoju technologii. W xkom2 było to dla mnie mistrzowsko zrobione, co czułem znużenie jakimś ekwipunkiem to pojawiała się opcja znalezienia nowego.

Posted

Pograne kilkanaście godzin.

Źle nie jest, ale odpuszczam. Tytuł nie umywa się do Xcoma 2 pod żadnym względem. Np nie pasuje mi brak procentowego prawdopodobieństwa trafienia, gdzie tutaj zastąpiony jest on szacowanym uszkodzeniem danego elementu. Niby fajne jest to celowanie w poszczególne części ciała, ale raczej nie mój target.

Poza tym te 3 frakcje, ciężko wylewelować, żeby z wszystkimi dobrze stać i trochę mnie to denerwuje.

Technicznie i graficznie jak najbardziej OK, ale wolę staruszka xcoma.