Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Raspberry Pi / Retropie

Featured Replies

Opublikowano
5 godzin temu, grzybiarz napisał:

Za tyle było najmniej w Media Markt/Expert.

ale już nie ma od dawna. Poszukuję właśnie poniżej stówki nówki sztuki by się pobawić, ale brak w sklepach już.

Fakt, raspberry pi jako sprzęt do emulacji robi robotę sporo lepszą niż classic bez porównania.

Edytowane przez xtik

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 64
  • Wyświetleń 27,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• od 2021 Rp4b zbierał kurz w szafie ale teraz podłączyłem i zrobiłem retro kącik z CRT tv, 1TB hdd, z 23 tys. gier wiec jest co wybierać         

• Oczywiscie tylko retropie, ale jak by do czegos innego to lustro fajnie wyglada  

• Dzieki twojemu postowi odkurzyłem raspberry. Dzisiaj były pierwsze testy, wiecej foto i info wrzuce w temacie o hc roomach w weekend.   

Opublikowano
W dniu 5.05.2020 o 14:53, frankfuter napisał:

ooo też mam w planach automat, ale zwątpiłem przy wycinaniu budy. zrobię chyba coś w tym stylu:

https://www.raspberrypi.org/blog/raspberry-pi-ikea-arcade-table-make-yourself/

Póki co u mnie to tak wygląda :D

CESEEEW.jpg

Dzieki twojemu postowi odkurzyłem raspberry. Dzisiaj były pierwsze testy, wiecej foto i info wrzuce w temacie o hc roomach w weekend. 

Opublikowano
  • Autor

No własnie słyszałem ze nawet 4gb za dobrze nie wykorzystują i do retropie wystarczy wersja z 2gb

• 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Amiberry 3.2-beta1

Ukazała się wersja 3.2-beta1 emulatora Amigi dla maszyn z procesorem ARM (m.in. Raspberry Pi 3/4, RockPro64) - listę zmian w Amiberry znajdziecie tutaj

• 2 miesiące temu...
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Jak by ktoś teraz kupował rasberry 4 to NESPi4 ma fajna obudowę, kartridże jako obudowa do 2.5" SSD/Slim HDD dysków wiec spokojnie możecie mieć 1TB retro gier, kupić extra obudowe i wymieniać dyski 

Amazon.com: Retroflag NESPi 4 Case Raspberry Pi 4 Case with Safe Shutdown  Safe Reset, SSD Case,HDMI Splitter Switch : Electronics

Edytowane przez Labtec

Opublikowano

Tak, niestety trochę to kosztuje ale dobrze ze w PL normalnie sklepy (botland) mają.

Opublikowano
  • Autor
On 7/13/2021 at 11:32 AM, pawelgr5 said:

Tak, niestety trochę to kosztuje ale dobrze ze w PL normalnie sklepy (botland) mają.

Nie jest źle, na Aliexpress po 150zl mozna juz wyrwac

Chyba złożę już taki system z Retropi 4 obudowa, 8bit do SN30 pro padami, 1tb hdd i iso od wolfanoz przygotowany pod retropie z 25000 grami, mega retro zestawik 

Opublikowano

Haha tez mam jakis set od Wolfanoza tylko czeka na lepsze dni i hajs, żeby złozyć coś podobnego do tego co opisałeś :D Obecnie mam tez kupione Picade (8cali) i to tez czeka na jesien zebym miał czas się tym zająć. 

• 2 lata później...
Opublikowano
  • Autor

od 2021 Rp4b zbierał kurz w szafie ale teraz podłączyłem i zrobiłem retro kącik z CRT tv, 1TB hdd, z 23 tys. gier wiec jest co wybierać 

zz87F3f.jpeg

qhzDIgm.jpeg

rBK8JUo.jpeg

cd32VDA.jpeg