Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano

@Whisker nie słuchaj pierdolenia bez pokrycja w wykonaniu izona, on się na niczym nie zna. Polecam Gearsy 5 i Horizona 4 na początek. 4K/60 w tej ostatniej jest OBŁĘDNE. :banderas:nocne wyścigi w śniegu wycisną maksimum z twojego TV-ka, polecam

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 937 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano
4 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

@Whisker nie słuchaj pierdolenia bez pokrycja w wykonaniu izona, on się na niczym nie zna. Polecam Gearsy 5 i Horizona 4 na początek. 4K/60 w tej ostatniej jest OBŁĘDNE. :banderas:nocne wyścigi w śniegu wycisną maksimum z twojego TV-ka, polecam

Nie zwyklem zaczynać serii gier od części 5, wiec pierdoleniem to jest dla mnie właśnie to co Ty piszesz. Horizon i Gearsy ładne gry, ale raczej ciężko żeby na kimś kto ograł niedawno Tlou2 czy gra w nowości na ps5  te tytuły robiły wybitne wrażenie.

I miejcie litość. Ile można pierdolic o dwóch i tych samych grach..

Edytowane przez izon

Opublikowano

Te Gearsy 5 i Horizon 4 to polecasz zarowno na poczatek jak i odrazu na koniec

Opublikowano

Noo ten patch na xsx w forzie jest zayebysty:banderas:

"Niestety okazuje się, że na Xbox Series X nadal występują pewne uproszczenia wizualne względem wydania Forza Horizon 4 na PC a nawet względem trybu Quality z Xbox One X, co mocno zdziwiło redakcję Digital Foundry. Gra działa z wieloma uproszczeniami graficznymi, które wprowadzono w trybie 60 fps na Xbox One X. Temat poruszany jest w filmiku od 9 minuty. W 11:20 możecie zobaczyć porównanie tej samej sceny, w której drzewa rzucają cienie na Xbox One X (w trybie Quality). Taki efekt nie występuje na Xbox Series X."

Opublikowano
5 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Ściągam jako pierwsze a no i sprawdzę to Medium o co tyle szału było :D

Opublikowano

Tylko co dalej Panie? (Chociaż tutaj prwnie na 60 godzin + starczy)

Edytowane przez Whisker

Opublikowano
15 minut temu, Whisker napisał:

Masz podobne ustawienie co ja ;) nie puszczasz kabli dołem i tv maks do ściany? 

Tv już bardziej się nie da  dopchać do ściany przynajmniej na tym uchwycie, ktory posiadam. Kable mam wzglednie pochowane, choc chce jeszcze kupić maskownice żeby było perfekt:)

Opublikowano
3 minuty temu, Whisker napisał:

Tylko co dalej Panie?

To już co dusza zapragnie. Spora część z gier 1st party MS-u jest na XGP, ale gdybyś chciał zaopatrzyć się w starsze Forzy to już tylko płyta Ci zostaje. Generalnie jakbym zaczynał przygodę z XSX to brałbym tak:

• Gears 4 (rozpoczęcie nowej trylogii)
  • Horizon 4
  • Ori and the Blind Forest (dla mnie lepsza niż dwójka)
  • Sunset Overdrive (absolutna perła)
  • Halo Reach (nie jestem fanem, ale najlepsza kampania)
Opublikowano
2 minuty temu, Whisker napisał:

Tylko co dalej Panie?

Jak nie miałeś dawno xboxa tak jak ja to będziesz miał w co się bawić tylko nie licz po prostu na jakieś doświadczenia nextgenowe. Medium bdb gra ale to tytuł wyglądający na grę tak z końcówki 2018r.

Ja np. lecę teraz wszystkie mgsy od nowa i jak skończę 2 na kompie to będę grał w 3 juz na xboxie. Retrobox miażdży pod tym wzgledem!

Opublikowano
28 minut temu, Whisker napisał:

Jak lata temu? To co teraz nowego jest do ogrania na maszynie XSX a może chociaż te gry są jakoś podbite do mocy XSX???

W pudełku dałem 289 na Ps5

Chyba mam awarie jak ustawić czarne tło na dashboardzie? Mam oleda i chciałbym żeby to jakos wyglądało bo ta szarość tła jest mega słaba :/ można to gdzieś w ustawieniach zmienić?

Nie zmienisz. Będzie ta chujowa szarość która pasuje do oleda jak Xbox do nowych gier. Jest opcja kontrastu i wtedy to tło będzie czarne ale pozostałe elementy tez się zmieniają i jest brzydko.

Opublikowano

Ja perdyloe:dynia: to jest to dopieszczane od roku halo?:dynia::dynia::dynia:

apr2021-insideinfinite-1-0a635c5e33af4f0

zaraz dosłownie perdyolne hahaha. Boże jakie to plucie w morde tym zielonym zakałom gameingu:dynia: tutaj nawet zooma nie trzeba używać aby sie na to zrzygać :yao:

Opublikowano

image.png.1891079087f1763a879f9c03b6f947ea.png

Te detale, bujna rośliność, geometria i tekstury:banderas: 12 teraflopow kowooo:shotgun::xboss:

Opublikowano

image.png.74334d5546c5b75b58f763e71466333b.png

Warto było aby do 343 zjechało się parę ekip  xgs ratować halo:banderas:progres robi wrażenie:banderas:czuć nextgen:xboss:

Opublikowano
7 minut temu, Szymek napisał:

a wez zrob jeszcze wiekszego zooma xD wy gracie w grafike czy gry? 

W gry z grafika. Tak samo jak np. oglądam filmy z dźwiękiem. No chyba po to wychodzą nowe konsole żeby dostarczać lepszych wrażeń w tym graficznych.. 

Opublikowano
3 godziny temu, izon napisał:

Ale co Ty człowieku pierdolisz. Poczytaj recenzje, obejrzysz jakiś materiał na odbiorniku 4K. Jak oceniasz grę po screenie jakiegoś typa to współczuje:) To spięcie botów, ze byle indor na ps5 okazuje się wspaniałym, dopieszczonym tytułem przestaje być zabawne.. 

Jak zwykle brak czytania ze zrozumieniem, a wystarczy wejść do tematu i przeczytać teksty typu past genowe grafika, przecież to nie ja napisałem. Arhaon też mówi, że grafika nie urywa. 

Opublikowano

Ten PanKamil dobry dałn, powie mu ktoś ze ta gra wychodzi tez na Xboxa One?

Dobra beka to jest z Ratchet który wychodzi tylko na PS5 a wyglada jak ten z PS4, przecież jak to nie będzie w 4K 60 to się zesram ze śmiechu.

Opublikowano
1 minutę temu, izon napisał:

W gry z grafika. Tak samo jak np. oglądam filmy z dźwiękiem. No chyba po to wychodzą nowe konsole żeby dostarczać lepszych wrażeń w tym graficznych.. 

mam wrazenie ze wlasnie na pierwszym miejscu sa swiecace teksturki a dopiero pozniej to co w grach najwazniejsze czyli gameplay. Czepiacie sie Halo ktore obok Destiny ma najlepszy feeling broni (o skillowym multi nie wspomne) no ale na 500x krotnym zoomie jednak jakies zabki widac no i beka. 

A wgl  pisze to gosciu co jedna z najpiekniejszych artystycznie gier wolal ogrywac na chooyowej jakosci 6 calach z pierdzacymi glosnikami niz na Oledzie. Serio jestescie wariaty xD

Opublikowano
5 godzin temu, Whisker napisał:

Raczej że sprzedam i słowa dotrzymam, potestuje i porównam większość gier nad którymi są takie spusty i opierdziele ten sprzęt :)

ok, w takim razie to pierwsze ściągnę 

Zaczynaj od Ori 1, później 2. Serio, gry magiczne i wizualnie masakratory. Ścieżka dźwiekowa? Niszczy wszystkie inne :banderas:

Opublikowano
2 godziny temu, Welna napisał:

@Paolo de Vesir

Dobrze , oceńmy przez pryzmat jakości 

Sadzisz wiec , ze jest więcej jakości w wymienionych przez ciebie 6 grach  (seriach) niz w wymienionych przeze mnie ( po twoim okrojeniu) 12 grach (Seriach)?

Gry z Xboxa : Gearsy 5 , Forza 6 i 7 i FH , Halo5 , Ori , Cuphead , Titanfal , czy cokolwiek innego jest grywalnosciow / jakosciowo / gampleyowo calosciowo lepsze niz
Spidar Man , TLOU 2 , GoW , GoT , Horizon , Ratched , BB , Uncharted ,  GT , DC, DG, FF7R , Jurney.

Proste pytanie , Tak czy nie

Tak

Whisker ty kurwa normalny jestes? Przeszkadza ci szare tło w dashu? Nie no, dealbreaker... gracze.

Opublikowano

@eX4cT_PL nie miałeś skasować konta? a nie kogo ja pytam:yao: przecież zieloni judasze nie mają honoru i  godności człowieka:yao:

Edytowane przez PanKamil

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.