darkos 4372 Posted September 13, 2021 Posted September 13, 2021 Na całej planecie w jednej chwili wszyscy przedstawiciele męskiej części populacji zmarli, ci którzy spali umarli we śnie, ci którzy stali po prostu upadli martwi. Samoloty zaczęły spadać z nieba, auta wpadać na siebie. Ocalał tylko jeden młody mężczyzna i jego małpa i wszystkie kobiety na planecie. Nie jest to historia niczym z playboya. Co się stało? Co spowodowało że akurat w jednym i tym samym momencie cała męska populacja nagle zmarła, dlaczego ocalał tylko jeden facet i jego zwierze. Komiks czytało się jednym tchem pomimo 1500 stron rozpisanych w 10 zeszytach. Mam nadzieje że serial będzie trzymać napięcie tak jak komiksy. Już są pierwsze 3 epizody. Zabieram się za oglądanie. 1 1 Quote
Masorz 13264 Posted September 13, 2021 Posted September 13, 2021 O, to ja sprawdzę pilota dzisiaj. Quote
Rudiok 3457 Posted September 13, 2021 Posted September 13, 2021 Komiks był świetnie poprowadzony, mimo takiego sobie finału i rozwiązania zagadki. Główne obawy mam przed tym żeby nie poszli za mocno w kierunku "mężczyźni = zło". Quote
Shen 10471 Posted September 13, 2021 Posted September 13, 2021 Komiks był mocno średni, nie spodziewam się wiele po serialu. Quote
Andreal 2124 Posted September 13, 2021 Posted September 13, 2021 Kwestia gustu, osobiście akurat ten komiks uważam za jeden z ciekawszych, które czytałem. Quote
darkos 4372 Posted September 14, 2021 Author Posted September 14, 2021 Ja przeczytałem dopiero gdy mnie Covid unieruchomił na kwarantannie i musiałem na 10 dni się zamknąć w mieszkaniu. Wszedł jak złoto podobał mi się motyw drogi, ciągłe przemieszczanie się, w nowe miejsca, nieustająca podróż. Serial na potencjał, chciałbym aby trzymali się komiksowego scenariusza. 1 Quote
Rudiok 3457 Posted October 20, 2021 Posted October 20, 2021 Skasowali https://collider.com/y-the-last-man-cancellation-explained/ Quote
darkos 4372 Posted October 24, 2021 Author Posted October 24, 2021 a ja już zaliczyłem 8 odcinek i jak dureń czekałem na dwa zamykające sezon. Dobrze że skasowali to dostałem nie to czego się spodziewałem. Powinni zekranizować komiks i było by super. Temat chyba do zamknięcia. A z komiksem warto się zapoznać. leży i czeka na https://getcomics.info Quote
Recommended Posts