March 31, 20224 yr Pamiętacie taką wypasioną klasyczną szczelanke na PS1 Exhumed? No to w lutym wyszedł bardzo udany remaster tej gierki. Jest to kolejne udane odświeżenie klasycznych oldschoolowych FPS - po remasterze Blooda i Quake, pozycja obowiązkowa do ogrania i powrotu do czasów świetności singlowych FPSów.
March 31, 20224 yr Ta gra to jest top strzelanek z tamtych lat. Super klimat egiptu, eksploracji, powrót do wcześniej zaliczonych poziomów po zdobyciu nowych umiejętności, by odkryć ścieżki do nowych poziomów... Zajebistość.
January 27, 20233 yr Exhumedzik wjechał właśnie do Limiter Run. Grę można kupić w pudełkowej wersji na PS4 i na Switcha, jest też wersja PC
March 9, 20233 yr Skończyłem wczoraj na poziomie hard. No i było naprawdę hard. W pewnych momentach myślałem, że trzeba będzie zacząć od początku, ale zacisnąłem zęby i jakoś udało się przejść niektóre fragmenty gdzie życie i amunicja były na wyczerpaniu. Bez tych upgrade'ów dodających paski życia ani rusz. Przejście zajęło mi trochę ponad 6 godzin a licznik na Steam pokazuje 2 razy tyle. Niektóre fragmenty musiałem powtarzać X razy. Bardzo fajne połączenie strzelanki i metroidvanii. Elementy platformowe o dziwo całkiem przyjemne. Skojarzyły mi się z pierwszym Metroid Prime. Jak już dostajemy wyższy skok i możliwość latania to bohater potrafi naprawdę wiele. Zaciąłem się parę razy i musiałem skorzystać z poradnika. Również posiłkowałem się pomocą jeżeli chodzi o części nadajnika dzięki, któremu otrzymujemy dobre zakończenie. Trzech fragmentów nie umiałem za cholerę znaleźć.