Opublikowano 18 sierpnia18 sie Nie no, teraz gram głównie w SoC, P5X usunąłem z telefonu. Do Mecharashi ciągle nie mogę usiąść bo w SoC jest za dużo do roboty :P
Opublikowano 30 sierpnia30 sie W dniu 19.08.2025 o 17:31, Shen napisał(a):Jak dla mnie to all in Here comes a new challenger Pewnie w globalu za rok lub później, ale ja już chcę...Przy okazji, jest jakaś promka w Google Play (PC), 20% na mikrotransakcje... I przyznam, że parę rzeczy sam kupiłem, chyba pierwszy raz w życiu w grze gacha. No ale serio mi się dobrze w P5X gra, więc niech mają.Za tydzień wersja 2.0, nowy pałac, banner z rzekomo jedną z najlepszych postaci w grze (Chord) i pomniejsze dodatki. Nie ukrywam, że wyczekuję. W życiu bym nie spodziewał, że mi się tak gierka spodoba.
Opublikowano 3 września3 wrz Wychodzą trochę na prostą chyba, bo dużo pozytywów nagle w social mediach na temat najbliższych zmian i aktualizacji. Ja też z entuzjazmem czekam na jutrzejszego patcha.Jutro pokaźna aktualizacja a wraz z nią całkiem sporo darmówek. Jeśli ktoś gra, lub rozważa jeszcze grać kiedyś, to warto przynajmniej się zalogować i zgarnąć co możliwe, bo nawet darmowe postacie 5* będą, sporo ticketów i kryształków.Gitarzystka nie dość, że OP, to jeszcze dostała buffa. Z tego co oglądałem, to faktycznie must-have postać, jeśli kogoś stać. Do tego nowa postać z fabuły, która wcale absolutnie w żadnym wypadku nie jest mikstem Makoto, Haru i Yukiko...W ogóle mam wrażenie, że niektóre zwiastuny tej gry są lepsze, niż właściwe cut-scenki w grze...W poniższym potencjalne spoilery z trzeciego pałacu.
Opublikowano 7 września7 wrz Zacząłem trzeci pałac. No jest znaczna różnica na plus w fabule, tak jak mówiono. Dialogi i cut-scenki nieco lepsze. Co prawda standardowo mamy kolejnego stereotypowego bad-guy'a, ale udało im się przemycić nawet fajnego plot-twista w tym wszystkim.Spoiler PałacNa tle dwóch poprzednich jest zdecydowanie lepiej, a zarówno drużyna, jak i NPC są ciekawiej przedstawiane. A tak naprawdę jeszcze dużo przede mną, z tego co widzę. Odblokowałem kolejnego fabularnego Phantom Thief i bardzo podoba mi się jej design. To plus fakt, że w P5X nawigatorzy mają dużo bardziej aktywną rolę podczas walki i nie sprowadzają się tylko i wyłącznie do randomowych efektów od czasu do czasu.Spoiler(?)Przy okazji bardzo dużo darmówek do zgarnięcia, w tym Awakening dowolnej postaci, bileciki do pulli za samo logowanie i drugie tyle za zrobienie fabuły i nowych misji.Chord faktycznie mocno przegięta, ale w taki fajny sposób, bo to support i dobrze się nią gra. Myślę, że jeśli ktoś planuje/rozważa jeszcze grać, lub kiedyś do gry wrócić, to naprawdę warto przynajmniej pokusić się teraz o jej zdobycie z pulli. Broń również warto zgarnąć. To jest postać, której będzie się używać bardzo długo. Na serwerze chinoli nadal jest top tier.A poza tym nowe lokacje, misje, aktywności itp. ogólnie na plus. Serio gra mi się w to lepiej, niż w zwykłą P5. Jestem szczerze ciekaw, jak długo ten entuzjazm się utrzyma.