April 21Apr 21 Nowa przepustka https://blog.playstation.com/2026/04/21/helldivers-2-the-exo-experts-warbond-drops-april-28/
August 9Aug 9 Jaki jest najlepszy sposób na farmienie super kredytów? Zbieram na warbonda z KZ gra jest zajebista tak jak pierwsza część a nawet lepsza hehe
August 9Aug 9 Ja farmiłem odpalając którąś z misji u Automatów na pierwszym poziomie i sprawdzasz punkty zainteresowań (kapsuły, składy, bunkry). Najlepiej/najprzyjemniej szło na Valyrii, ale obecnie planeta jest niedostępna chyba.Jeżeli masz plecak Warp to pozwoli ci on wchodzić do bunkrów grając samemu, jak nie to użycie Mecha powinno jeszcze działać (stajesz plecami do drzwi i wychodzisz).Nie trzeba kończyć misji, więc jak stwierdzisz, że sprawdziłeś wszystko to wyjście i powtórka.
August 12Aug 12 Nowy warbound chyba już wylądował bo zasysam łatke(5,5GB)EditPograne, jakiś błąd mi wywaliło przy instalacji łatki więc pobieram całą gre od nowa. Mam nadzieje że po pracy sobie odpale chociaż Edited August 12Aug 12 by grabipl
August 17Aug 17 Ja wczoraj odpaliłem, i gierka ogólnie zapowiada się ok. Trochę odzwyczaiłem się od strzelanek na padzie i nie wiem czy nie kupić na PC (też jest promka).Gra trochę mało tłumaczy na początku i musiałem kilka filmików na YT odpalić, żeby zakumać co i jak.Pytanie co do grania w co-opie, jak to działa w praktyce, jak dołączam do randomów to te misje/operacje zaliczają się tylko u hosta? Ja zaczynałem na swoim statku, to nawet po nadaniu sygnału SOS nikt się nie dołączył.Trochę na początku nasrane jest w tej galaktyce i nie wiadomo o co chodzi, czy te misje robić w jakiejś kolejności?
August 17Aug 17 27 minut temu, bartiz napisał(a):Ja wczoraj odpaliłem, i gierka ogólnie zapowiada się ok. Trochę odzwyczaiłem się od strzelanek na padzie i nie wiem czy nie kupić na PC (też jest promka).Gra trochę mało tłumaczy na początku i musiałem kilka filmików na YT odpalić, żeby zakumać co i jak.Pytanie co do grania w co-opie, jak to działa w praktyce, jak dołączam do randomów to te misje/operacje zaliczają się tylko u hosta? Ja zaczynałem na swoim statku, to nawet po nadaniu sygnału SOS nikt się nie dołączył.Trochę na początku nasrane jest w tej galaktyce i nie wiadomo o co chodzi, czy te misje robić w jakiejś kolejności?Nie umiem/nie lubię strzelać na padzie, ale w Piekłonurkach nie trzeba być jakimś hiper precyzyjnym, więc padzik daje radę. Misja zalicza się u wszystkich, nie tylko u hosta. Z tym SOS to mogło być tak, że miałeś np. bardzo niski poziom trudności i akurat mało ludzi grało na tym levelu. To matchuje po tym. W jakiej kolejności? Proponuję najpierw cisnąć to, gdzie jest ten "rozkaz generalnego dowództwa", czy jak to tam w polskiej wersji się nazywa - w menu gdzieś po prawej stronie to się wyświetla pod L2 albo R2.
August 17Aug 17 57 minut temu, bartiz napisał(a):Trochę na początku nasrane jest w tej galaktyce i nie wiadomo o co chodzi, czy te misje robić w jakiejś kolejności?Nie ma kolejności, grasz co chcesz na froncie którym chcesz. Nie ma tu standardowej ścieżki fabularnej, jedynie aktualna narracja.Można brać udział w głównym rozkazie, ale nic się nie traci grając gdzie indziej.Misje zaliczają się dla całego składu, na niższych poziomach są pojedyncze, na wyższych dwie albo trzy gdzie po wykonaniu wszystkich dostaje się dodatkowe medale do wydania na przedmioty w Warbondach. Jeden jest darmowy, ma 10 stron i sporo fajnych rzeczy do odblokowania, także polecam się skupić na nim.Jak już uzbierasz (albo kupisz) Super Kredyty na jakiś płatny to warto się rozeznać, bo niektóre są zdecydowanie lepsze.
September 3Sep 3 Sorry za post pod postem. Mam juz 59h i ciężko się oderwać a na razie tylko bije robaki. W poprzedniej części też najwięcej czasu z nimi spędziłem. Jak mi się znudzi to zmienię front bo z tego co widziałem to u cyborgów są niezłe laserki blasterki. Mam już warbonda z Killzone i szpanuję świecącymi oczkami. Szkoda że ta energetyczna bron snajpera jest beznadziejna. Mogli dać najlepszą snajperkę z kz3 albo 2 a nie ten badziew z shadow fall. Zbroi używam tej najlżejszej i do tego wzmocnienie kondycji bo łatwiej się unika ataków. Dwa razy już mi się zdążyło, że gra się zawiesiła po wejściu do tego lądownika którym się odlatuje.