Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kingdom Come: Deliverance II

Featured Replies

• Odpowiedzi 2 tys.
  • Wyświetleń 154 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Nie no z tą figurką to ludzie kochani są jakieś granice, wygląda jak gówno      

• nero2082
    nero2082

wrażenia na gorąco: jestem zauroczony oporowo, to jest totalny detox od ubiraków   żeby nie przedłużać: to co mnie najbardziej pokopało po głowie to warstwa fabularna,dla której po prostu ch

Opublikowano

Ja sobie właśnie wbiłem 3 kolejne poziomy w łucznictwie i coraz bardziej go lubię. Konkursy już też łatwo na pełną pulę wygrywam.

screenshot_250307_162344.jpg

Opublikowano

Ilu z was już skończyło tę zacną gierkę i ile godzin natrzepaliście?:)

Ja mam dopiero 80

Spoiler

Dopiero:Coolface:

i cały czas siedzę w Kutenbergu, nie narzekając na brak zajęć

Spoiler

A to sabotaż w konkurencyjnej łaźni, a to wygrany turniej szermierczy, a to udział w rywalizacji "bractw górniczych"

Ogólnie questy niby poboczne, ale każdy ma swoją własną historię, którą chce się poznawać. :)

Opublikowano

Ja mam coś ponad 40. Ale ostatnio gram mniej, teraz znowu 1 mapa i sobie robię pozostałe zadania i zwiedzam mapę. Jeszcze długo będę grał, w tym tygodniu znowu nie pogram za bardzo, więc licznik zbyt wiele nie nabije. 

Opublikowano

Gra już w zacnym gronie RPGowym na Steam, a jeszcze nieskończona, 100h lekko pyknie bez DLC u mnie 

image.thumb.png.4f68c5d77cd25f5a35da217a979fc0f5.png

Opublikowano

u mnie tak, obecnie misja z drugiej mapy już po powiadomieniu o chwilowym braku open worlda więc podejrzewam że końcówka. 

Zrzut ekranu 2025-03-8 o 17.33.37.png

Opublikowano

Ja obecnie nie mam za dużo czasu też a siadać na godzinę-dwie też nie chce bo fabularnie jest mocno i nie chce grać rozproszony. Z Baldurem podobnie miałem. 

przy save pewnie z 10h mniej będzie, czas niezły biorąc pod uwagę że pierwsze 15-20h to łaziłem z buta po lasach i np. zbierałem zioła xD plus tego taki że w drugim regionie poza questem w winnicy kompletnie tego nie muszę robić bo mam pełno ususzonych kwiatków do warzenia co tylko chcę.

Opublikowano
3 minuty temu, PiotrekP napisał(a):

123h? Tyle to ja nawet w Wieśku z dlc przy pierwszym przejściu nie wbiłem. 

Bo nie czyściłem skellige :D

No ja grałem w Wiesława 3 na Steam już 3ci raz, to dlatego tak mało godzin, ogólnie to blisko 800 na PS4/ GOG i PC :). 

4 minuty temu, messer88 napisał(a):

Ja obecnie nie mam za dużo czasu też a siadać na godzinę-dwie też nie chce bo fabularnie jest mocno i nie chce grać rozproszony. Z Baldurem podobnie miałem. 

przy save pewnie z 10h mniej będzie, czas niezły biorąc pod uwagę że pierwsze 15-20h to łaziłem z buta po lasach i np. zbierałem zioła xD plus tego taki że w drugim regionie poza questem w winnicy kompletnie tego nie muszę robić bo mam pełno ususzonych kwiatków do warzenia co tylko chcę.

Fakt, średnia długość sesji u mnie to 5h, inaczej nie ma sensu zaczynać :/. 

Ale spokojnie będą DLCki :) I to 3x. Do KCD2. 

Czesi powinni zbudować pomnik Henryka przed KCD3. 

Opublikowano

Ja czasem na odpalę na godzinkę, półtorej, żeby statsy podbić. 5h ciągłego grania to nie na moje oczy.

Opublikowano
1 minutę temu, PiotrekP napisał(a):

Ja czasem na odpalę na godzinkę, półtorej, żeby statsy podbić. 5h ciągłego grania to nie na moje oczy.

Ta gra jest dobra nawet jak się w nią nie gra, ale się myśli, że się zagra :). 

Opublikowano

No nie da się, chcesz robić fabułę a wskoczy coś pobocznego i ma dobre story, potem coś znajdziesz po drodze, nie ma opcji tu zaplanować co robić. 

Opublikowano

Z pobocznych doceniam quest związany z morderstwami w mieście, natomiast kopalnia genialny, mimo, że krótki. Z główno-pobocznych rozjebała mnie akcje z type co ugrzęzł w gównie/błocie, ogólnie to za dużo by wymieniać tutaj dobroci się znajduje, spokojnie mogliby to podzielić na 2 gry i żaden fan RPG by się nie zająknął, że mało quality contentu. 

Opublikowano
18 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Z pobocznych doceniam quest związany z morderstwami w mieście, natomiast kopalnia genialny, mimo, że krótki. Z główno-pobocznych rozjebała mnie akcje z type co ugrzęzł w gównie/błocie, ogólnie to za dużo by wymieniać tutaj dobroci się znajduje, spokojnie mogliby to podzielić na 2 gry i żaden fan RPG by się nie zająknął, że mało quality contentu. 

Odblokowałem właśnie zadanie

Spoiler

prowadzące do pewnej kopalni, gdzie działają jakieś "siły nadprzyrodzone":)

ale uwarzę najpierw zapasy eliksirów i naprawię uzbrojenie. Wygrałem tę rywalizację

Spoiler

Pomiędzy bractwami szermierczymi i czekam, aż moja ekipa przejmie władzę:czezky:

Mistrzowski cios robi robotę w walce 1 vs 1:touche:

Edytowane przez Paolo1986

Opublikowano
20 minut temu, Paolo1986 napisał(a):

Odblokowałem właśnie zadanie

to jest właśnie fajne, ja tam zwyczajnie 

Spoiler

wpadłem do dziury xD 

i w ten sposób się zaczął quest. 

Opublikowano

Świetne jest to, że w trakcie danego zadania można odblokować nagle inne. Miałem taką sytuację, gdzie szukałem

Spoiler

jakiejś zaginionej chorągwi dla górników i dotarłem do wioski zajętej przez bandytów. Podczas nocnego rekonesansu trafiłem na poddasze, gdzie związani byli właściciele. I cyk, kolejny queścik do zaliczenia:)

Edytowane przez Paolo1986

Opublikowano

@Paolo1986 to bractwo

Spoiler

to z Kuttenberga, co cię na pojedynek wyzwali, a potem trzeba im coś ukraść? Z moim skradaniem i otwieraniem zamków, to marnie widzę szanse powodzenia.

Opublikowano

Zrobisz/kupisz sobie miksturę szybkie palce, ciemne ciuchy z niską ekspozycja i hałasem, pójdziesz w nocy i zrobisz, tylko zrób save wcześniej. 

Opublikowano
13 minut temu, PiotrekP napisał(a):

@Paolo1986 to bractwo

Ukryj zawartość

to z Kuttenberga, co cię na pojedynek wyzwali, a potem trzeba im coś ukraść? Z moim skradaniem i otwieraniem zamków, to marnie widzę szanse powodzenia.

Tak. Ja nie miałem problemu, bo w skradanie i złodziejstwo inwestowałem od początku gry. Bardzo trudne zamki otwieram jak bardzo łatwe;)