Opublikowano sobota o 12:314 dni 1 godzinę temu, Pierre Deck napisał(a):Jak wrazenia po FM3 Remake?Imo nie takie zle, jak w recenzjach.Core i duch oryginalu na swoj sposob zostal zachowany. Troche nie lezaly mi przerpojektowane designy czesci mechow.Za to gameplay dalej bardzo wysoki poziom trzyma, a zabawa z customizacja tez przyjemna mimo uproszczen z malowaniami (brakuje mi chocby forest camo, ktory wygladal jak jasnozielony mech z rdzawymi nalotami).Dla mnie 8/10Dobra. Kampania Emmy wczoraj ukonczona w ok 35 godzin i zaczalem z marszu kampanie Alisy.Gierka dalej zajebisty poziom trzyma. Oryginal wiadomo nie do przebicia, ale w totalnym rozrachunku ten remake tez im swietnie sie udal.Widac, ze po poczatkowym wiadrze pomyj, ktore sie wylalo na nich za animacje itp, to wzieli sobie je mocno do serca i poprawili to.Dalej nie jest to poziom oryginalu, ale jest o niebo lepiej i szybko mozna sie przestawic i czerpac mega frajde z gameplay'uBardzo fajnie udzwiekowiona gra. Przyjemnie oddaja niszczenie wanzerow.Fajnie tez, ze zostal element losowosci zachowany. Kazde podejscie i atak moze rozne skutki przyniesc. Jest to tez element, ktory masa ludzi krytykuje, ale dla nich jest opcja save i load podczas walki, wiec jak nie chce im sie powtarzac jakiegos etapu, to moga sie tym ratowac (jak lamusy hehehe).Ocena 9/10. Byla to jedna z najbardziej oczekiwanych odswiezen staroci w tym roku u mnie obok Jedi Power Battles Edytowane sobota o 12:324 dni przez Pierre Deck
Opublikowano sobota o 14:114 dni 1 godzinę temu, Pierre Deck napisał(a):Dobra. Kampania Emmy wczoraj ukonczona w ok 35 godzin i zaczalem z marszu kampanie Alisy.Gierka dalej zajebisty poziom trzyma. Oryginal wiadomo nie do przebicia, ale w totalnym rozrachunku ten remake tez im swietnie sie udal.Widac, ze po poczatkowym wiadrze pomyj, ktore sie wylalo na nich za animacje itp, to wzieli sobie je mocno do serca i poprawili to.Dalej nie jest to poziom oryginalu, ale jest o niebo lepiej i szybko mozna sie przestawic i czerpac mega frajde z gameplay'uBardzo fajnie udzwiekowiona gra. Przyjemnie oddaja niszczenie wanzerow.Fajnie tez, ze zostal element losowosci zachowany. Kazde podejscie i atak moze rozne skutki przyniesc. Jest to tez element, ktory masa ludzi krytykuje, ale dla nich jest opcja save i load podczas walki, wiec jak nie chce im sie powtarzac jakiegos etapu, to moga sie tym ratowac (jak lamusy hehehe).Ocena 9/10.Byla to jedna z najbardziej oczekiwanych odswiezen staroci w tym roku u mnie obok Jedi Power BattlesZazdro ja muszę czekać na wersję ps5, oby wyszła jak najszybciej. Teraz wiem, że warto ponownie dać zarobić rodzimemu studiu.
Opublikowano sobota o 15:034 dni Ja nie czaje tego narzekania na losowosc zadawanych obrażeń. Dla mnie to byla naturalna część systemu i wręcz tego oczekiwałem po remaku.
Opublikowano sobota o 16:144 dni Godzinę temu, pawelgr5 napisał(a):Ja nie czaje tego narzekania na losowosc zadawanych obrażeń. Dla mnie to byla naturalna część systemu i wręcz tego oczekiwałem po remaku.No widzialem wrsod "krytykow" psioczenie na to. Na szczescie zdanie krytykow mam wiadomo gdzie. ktos, kto nie zna materialu zrodlowego, to bedzie narzekal na to. Dla mnie gierka kosior i wieczorkiem wracam cisnac dalej ;) Edytowane sobota o 16:144 dni przez Pierre Deck
Opublikowano sobota o 18:034 dni 45 minut temu, devilbot napisał(a):Ściągnąłem demko i wygląda nieźle ta gierkaKto zna te gre z ps1, ten bedzie sie dobrze bawil. Reszta pewnie przeczyta opinie "ekspertow" i sie zniecheci ;)Warto dac grze szanse
Opublikowano sobota o 20:404 dni 2 godziny temu, Pierre Deck napisał(a):Kto zna te gre z ps1, ten bedzie sie dobrze bawil. Reszta pewnie przeczyta opinie "ekspertow" i sie zniecheci ;)Warto dac grze szanseRaczej te niszowe produkcję kupują ludzie świadomi. Inni nawet się nie zainteresują.
Opublikowano poniedziałek o 21:592 dni 55 godz za mna i kilkanascie misji do konca 2 scenariusza. Dawno nie bylem tak wciagniety w gre, jak teraz. Byleby dokonczyc szybko i jeszcze przed małpa cos mniejszego ograc
Opublikowano wczoraj o 08:50 1 dzień w tym FM3 wczoraj miałem pojebana misje, gdzie musialem jednym ludzikiem z 20hp przejsc przez bande mechowmisja w chuj trudna.az zaczalem szukac na reddit info, jak przejsc i gdzie jest guzik do windy ukryty XDI tam była podpowiedz, by szukac odpowiedziSpoilerw sieci (w grze masz dostep do wewnętrznych stron internetowych, z których czerpiesz mase informacji w temacie części, zbrojenia, konfliktow itp.I miałem dostep ze sztabu do informacji z roznych placowek. w jednej zakładce były plany kanalow tej bazy, gdzie miałem misje XDOkazalo sie, ze po sciagnieciu planow z neta mozna te misje tak przejsc, ze zalacza sie ta sama scenka przerywnikowa, ale jedna z postaci mowi, ze pamieta, ze plany tych kanalow kiedys widziala. podczas rozmowy odpala je sobie i mowi jak zrobic obejscie windy. wtedy postac robi obejście wlacznika i zaczynasz normalnie misje z 4 mechami zamiast 3 bez konieczności biegania ludzikiem i praktycznie pewna smiercia XDkocham te smaczkino i szacun, ze w grze sprzed cwierc wieku byly takie rozwiazania i w sumie nie pamietalem tego z OG Edytowane wczoraj o 09:14 1 dzień przez Pierre Deck
Opublikowano wczoraj o 10:07 1 dzień Nie grałem w ogóle w serie FM. Można śmiało ominąć pozostałe części czy lepiej iść od jedynki ? Pytam bo w fajnej cenie jest jedynaczką na pstryka.
Opublikowano wczoraj o 10:14 1 dzień 5 minut temu, RafaU napisał(a):Nie grałem w ogóle w serie FM. Można śmiało ominąć pozostałe części czy lepiej iść od jedynki ?Pytam bo w fajnej cenie jest jedynaczką na pstryka.tak, kazda gra to inna historianawet bym sugerowal zaczac od 3, bo jest najabrdaziej przystepna, z najlepsza fabula i customizacja. potem jak ci siadzie, to mozesz na luzie 1 i 2 ograc. kazda czesc, to inny konflikt i inne postacie. Ps. FM2 jeszcze calkiem wspolczesna sie wydaje, ale miej na uwadze, ze 1 czesc to remake gry ze SNESa i ma mase uproszczen Edytowane wczoraj o 10:15 1 dzień przez Pierre Deck
Opublikowano wczoraj o 10:20 1 dzień Tu masz porownanie FM3 do FM1. zaczynajac aktualnie od 1 czesci, to mozesz sie zniechecic jedynie do tej serii
Opublikowano wczoraj o 10:23 1 dzień 6 minut temu, Pierre Deck napisał(a):tak, kazda gra to inna historianawet bym sugerowal zaczac od 3, bo jest najabrdaziej przystepna, z najlepsza fabula i customizacja. potem jak ci siadzie, to mozesz na luzie 1 i 2 ograc. kazda czesc, to inny konflikt i inne postacie. Ps. FM2 jeszcze calkiem wspolczesna sie wydaje, ale miej na uwadze, ze 1 czesc to remake gry ze SNESa i ma mase uproszczenCzyli tak naprawdę nic nie tracę. Wiesz wolałem się upewnić zapytać bo czasami jest tak, że zawsze jest dobrze zacząć od pierwszej części drugiej trzeciej kolejnej bo to są kontynuacje.Dopytam jeszcze bo widziałem, że grasz na NS2 rozumiem że trójka jest tylko w digitalu?
Opublikowano wczoraj o 10:29 1 dzień 4 minuty temu, RafaU napisał(a):Czyli tak naprawdę nic nie tracę. Wiesz wolałem się upewnić zapytać bo czasami jest tak, że zawsze jest dobrze zacząć od pierwszej części drugiej trzeciej kolejnej bo to są kontynuacje.Dopytam jeszcze bo widziałem, że grasz na NS2 rozumiem że trójka jest tylko w digitalu?tak,. na te chwile tylko cyfra. 1 i 2 mozna w pudle dostac w forever limited.czekam tez na pudlo 3, by dokupic do kompletuhttps://forever-limited.com/ Edytowane wczoraj o 10:31 1 dzień przez Pierre Deck
Opublikowano wczoraj o 11:10 1 dzień Tak, ale z kolei jak się grało w 3 (no ja jeszcze 4) to imo warto remakei lecieć od 1.
Opublikowano wczoraj o 11:31 1 dzień 17 minut temu, Basior napisał(a):Tak, ale z kolei jak się grało w 3 (no ja jeszcze 4) to imo warto remakei lecieć od 1.no jak znasz te gry, to na luzie od 1 mozna zaczac. ale wg mnie zaczynac przygode z FM od 1 czesci to moze jednak zniechecic.FM2 Remake juz bardzo przyjemny byl do grania. fabularnie tez mocno podbijal fun uderzajac w nuty bardziej osobiste i motyw konfliktu lokalnego na mniejsza skale.
Opublikowano wczoraj o 11:33 1 dzień Autor Pudło wyjdzie pewnie tak jak poprzednio z wersją na playstation.Godzinę temu, Pierre Deck napisał(a):tak,. na te chwile tylko cyfra. 1 i 2 mozna w pudle dostac w forever limited.czekam tez na pudlo 3, by dokupic do kompletuhttps://forever-limited.com/Cena z dupy za jedynke, mozna było wyrwac ponizej 100zl w promkach, teraz od reki jest na allegro za 113
Opublikowano wczoraj o 11:46 1 dzień 11 minut temu, Shen napisał(a):Pudło wyjdzie pewnie tak jak poprzednio z wersją na playstation.Cena z dupy za jedynke, mozna było wyrwac ponizej 100zl w promkach, teraz od reki jest na allegro za 113no 1 to tak. 2 cenowo spoko wychodzi. Ja pudlo FM1 wyrwałem za ok 70zł w Empiku
Opublikowano wczoraj o 16:50 1 dzień 6 godzin temu, Pierre Deck napisał(a):tak,. na te chwile tylko cyfra. 1 i 2 mozna w pudle dostac w forever limited.czekam tez na pudlo 3, by dokupic do kompletuhttps://forever-limited.com/No i mnie namówiłeś ;) Ale czy nie lepiej poczekać na 3kę i kupić z jakimś rabatem ? Skoro za 2wie jest 10% - zawsze coś. Miło by mieć wszystkie 3 części ;)
Opublikowano wczoraj o 16:58 1 dzień Autor Jak chcesz czekać rok, żeby nie zaoszczędzić nic, to czekaj. Jedynke masz za 113zł od ręki na allegro. Tam nawet z rabatem wychodzi 40 euro, czyli 170zł
Opublikowano wczoraj o 17:07 1 dzień @Shen tak wydawali te edycję ? Rok po digitalu ?Jeśli tak to nie, kupie pierwsze 2wie części i zacznę ogrywać.A czekanie roku to trochę słabo w moim wykonaniu :)
Opublikowano wczoraj o 17:11 1 dzień Autor Teraz, RafaU napisał(a):@Shen tak wydawali te edycję ? Rop po digitalu ?Jeśli tak to nie, kupie pierwsze 2wie części i zacznę ogrywać.Najpierw wychodziła edycja na switcha digital, potem oglaszali wersje na reszte platform i pojawiały się pudełka. Z tego co patrze to jednak 8 miesięcy a nie rok. Dwójka chyba miała większa obsuwe jeśli chodzi wydanie fizyczne, dopiero niedawno kupiłem.
Opublikowano wczoraj o 17:14 1 dzień No to wiem co mam robić (grać) po ukończeniu cudownej moim zdaniem - Bravely Default: Flying Fairy HD Remaster
Opublikowano wczoraj o 17:15 1 dzień Autor Pierre chyba odradzał zaczynanie od jedynki, ale ja sobie nie wyobrazam cofania się do niej po ograniu trójki, więc wziąłbym sie jednak chronologicznie za serie.
Opublikowano wczoraj o 18:47 1 dzień Mysle, ze warto od 2 zaczac.O wiele bardziej wspolczesny gameplay. 3 ma demo na eshop. Mozna zawsze sobie sprawdzic, czy w ogole ta gra podejdzie