Opublikowano 29 lipca29 lip Właśnie do mnie dotarło, że gazetka przestała być miesięcznikiem(na chwilę). Chyba pierwszy raz w historii.
Opublikowano 3 sierpnia3 sie Z filmowych tematów bardzo fajny tekst o miami vice. Widać, że autor przyłożył się i zrobił porządny research.Natomiast kącik filmowy to katastrofa. Ja wiem, że recenzje to bardzo subiektywna forma, ale to ocenianie ostatniego MI i Amatora -- przy jednoczesnym chwaleniu sinners to śmiech na sali.Ten ostatni to kiepska podróbka "od zmierzchu do świtu". Przez większość filmu nie dzieje się kompletnie nic -- choć aktorsko jest nieźle. Potem następuje erupcja kiepskich, pozbawionych finezji i polotu, często absurdalnych, scen akcji (oraz równie głupich zwrotów akcji) i film się kończy. Jedynie scena po napisach jest względnie ciekawa. Ale film za oceanem chwalony. Tyle że jakże mogłoby być inaczej? Znowu pokazany systemowy rasizm, który czasem tylko jest chowany za pozorną kulturą i ogładą białych. Ale nie brak, oczywiście, wzmianek o cierpieniach, jakie mniejszość doznała od swoich białych oprawców. Do tego jest to wielka pochwała afroamerykańskiej kultury -- zwłaszcza muzyki i tańca, w których to mogli przybysze z Afryki znaleźć swoją upragnioną wolność.No i oczywiście zawłaszczenie kulturowe. Nie tyczyło się to tylko czarnych, bo i Irlandczyków dotknęło, ale to przede wszystkim Afroamerykanie są w tym najbardziej pokrzywdzenie i to zawłaszczanie trwa to do tej pory.Reżyserowi i scenarzyście w jednym nie zależało na zrobieniu dobrego filmu, ale na kolejnej propagandówce, która pod płaszczykiem artystycznego kina jest pretensjonalnym gniotem w walce o rasową sprawiedliwość.
Opublikowano wczoraj o 07:21 1 dzień Kurde, dopiero teraz dorwałem ten numer bo chciałem poczytać o Cronosie i zdziwiłem się oceną Death Stranding 2 Podziwiam odwagę, będzie to zapamiętane na lata jak ocena MGS2!
Opublikowano wczoraj o 08:33 1 dzień Czy gdzieś można zobaczyć jaka jest zawartość tych Extreme Plus? Jakiś spis treści?Planujecie może jakieś zbiorcze wydanie?