Opublikowano wczoraj o 14:18 1 dzień Chciałbym podzielić się z Wami ustawieniami które od kilku dni testuję na LG C4 OLED. Ustawienia będą pasować do B4, G4 GryNa konsoli ustawianie HDR zgodnie z wytycznymi na 3 planszach. Konsola PS5 ustawiona na RGB ograniczony a tv na auto.Można używać zarówno z HGiG oraz DTM. Optymalizacja gry: profil użytkownikaOBRAZ:Stabilizacja czerni: 10Stabilizacja bieli: 5Kontrast gry: 100Poziom czerni gry: 46Dostosowanie ostrości gry: 28Głębia kolorów gry: 55 Ustawienia telewizora Jasność:Jasność pikseli OLED: 100Dynamiczne mapowanie tonów: Wł.Wzmacniacz ekspresji: Wył Zakres wideo: Auto Kolor:Odcień: 0Gamma kolorów: Miejscowy Balans bieli:Temp. Barw: 0Metoda 2 punktyPunkt niski:Czerwony: -20 albo -17 (jeśli panel będzie wchodził lekko w czerwień wtedy ustawiamy na -17)Zielony: -25Niebieski: -35Punkt wysoki:Czerwony: 40Zielony: 20Niebieski: 3522-punktowa wartość kodu (tutaj wchodzimy w tą zakładkę i schodzimy do wartości 101 do 342 i po kolei ustawiamy kolor czerwony zielony i niebieski)101 Czerwony: 0Zielony: 0Niebieski: -10169Czerwony: 0Zielony: -3Niebieski: -10226Czerwony: 0Zielony: -5Niebieski: -10270Czerwony: 0Zielony: -10Niebieski: -10342Czerwony: 0Zielony: -8Niebieski: -10 Ustawienia WebOS SDR:Tryb obrazu to ekspert jasna przestrzeń.Jasność Jasność pikseli OLED: 100Dostosuj kontrast: 100Poziom czerni: 50Automatyczny kontrast dynamiczny: niskiMaksymalna jasność: wył. ale może być również wysokaGamma: 2.4Regulacja jasności : wył. KolorGłębia kolorów: 55Odcień: 0Gamma kolorów: automatyczne wykrywanieBalans bieli:Temp. Barw: 0Metoda 2 punktyPunkt niski:Czerwony: -20 albo -17 (jeśli panel będzie wchodził lekko w czerwień wtedy ustawiamy na -17)Zielony: -25Niebieski: -35Punkt wysoki:Czerwony: 40Zielony: 20Niebieski: 35Poziom sygnału(%) - 22 punktyPoziom sygnału (%) tutaj wchodzimy w tą zakładkę i schodzimy do wartości 2.5 do 15 i po kolei ustawiamy kolor czerwony zielony i niebieski.2.5Czerwony: 0Zielony: 0Niebieski: -105Czerwony: 0Zielony: -3Niebieski: -107.5Czerwony: 0Zielony: -5Niebieski: -1010Czerwony: 0Zielony: -10Niebieski: -1015Czerwony: 0Zielony: -8Niebieski: -10 HDR:Tryb obrazu kino domoweJasność:Jasność pikseli OLED: 100Dostosuj kontrast: 100Poziom czerni: 50Automatyczny kontrast dynamiczny: niskiDynamiczne mapowanie tonów: Wł.Wzmacniacz ekspresji: Wył Maksymalna jasność: wysokaRegulacja jasności w celu ochrony: wył. Kolor:Głębia kolorów: 50Odcień: 0Gamma kolorów: wykrywanie automatyczne Balans bieli:Temp. Barw: 0Metoda 2 punktyPunkt niski:Czerwony: -20 albo -17 (jeśli panel będzie wchodził lekko w czerwień wtedy ustawiamy na -17)Zielony: -25Niebieski: -35Punkt wysoki:Czerwony: 40Zielony: 20Niebieski: 3522-punktowa wartość kodu (tutaj wchodzimy w tą zakładkę i schodzimy do wartości 101 do 342 i po kolei ustawiamy kolor czerwony zielony i niebieski)101 Czerwony: 0Zielony: 0Niebieski: -10169Czerwony: 0Zielony: -3Niebieski: -10226Czerwony: 0Zielony: -5Niebieski: -10270Czerwony: 0Zielony: -10Niebieski: -10342Czerwony: 0Zielony: -8Niebieski: -10 Dolby Vision Tryb obrazu kino domoweJasność:Jasność pikseli OLED: 100Dostosuj kontrast: 100Poziom czerni: 50Automatyczny kontrast dynamiczny: średni albo autoWzmacniacz ekspresji: wył. albo szczegół albo jasność (tak na prawdę zależy od filmu).Maksymalna jasność: wysokaRegulacja jasności w celu ochrony: wył. Kolor:Głębia kolorów: 50Odcień: 0Gamma kolorów: wykrywanie automatyczne Balans bieli:Temp. Barw: 0Metoda 2 punktyPunkt niski:Czerwony: -20 albo -17 (jeśli panel będzie wchodził lekko w czerwień wtedy ustawiamy na -17)Zielony: -25Niebieski: -35Punkt wysoki:Czerwony: 40Zielony: 20Niebieski: 35Poziom sygnału(%) - 22 punktyPoziom sygnału (%) tutaj wchodzimy w tą zakładkę i schodzimy do wartości 2.5 do 15 i po kolei ustawiamy kolor czerwony zielony i niebieski.2.5Czerwony: 0Zielony: 0Niebieski: -105Czerwony: 0Zielony: -3Niebieski: -107.5Czerwony: 0Zielony: -5Niebieski: -1010Czerwony: 0Zielony: -10Niebieski: -1015Czerwony: 0Zielony: -8Niebieski: -10 Zakładka wyrazistość dla SDR HDR i DV według uznania ale ja mam ostrość: 25Super rozdzielczość: niskaRedukcja szumów: niskaRedukcja szumów MPEG: niskaPłynna gradacja: niski TruMotion: naturalny
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Autor Podczas testów zauważyłem, że odcień delikatnie wpada w brąz a więc mam mały update eliminujący ten efekt.Update do wszystkich trybów W ustawieniach telewizora dodajemy w zakładce KOLORDostrajanie:Regulacja koloru (wybór użytkownika)Wybór koloru i w:W Zielonym zmieniamy tylko Regulacja luminacji: 30W Żółtym zmieniamyDostosuj nasycenie: 20Regulacja luminacji:30Przechodzimy do Balans bieli i zmieniamy tylko w Metodzie 2 punkty.Punkt NiskiCzerwony: -32Zielony: -25Niebieski: -29Punkt WysokiCzerwony: 31Zielony: 18Niebieski: 35Metoda 22 punktowa jak i cała reszta zostaje bez zmian.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Ja już pół roku jadę na fabrycznych. Wyłączylem tylko oszczędnie energii i teatralny True motion. Jak sprawdzę Twoje to dam znać jak mi siadły.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Autor Ja już pół roku jadę na fabrycznych. Wyłączylem tylko oszczędnie energii i teatralny True motion. Jak sprawdzę Twoje to dam znać jak mi siadły. Sprawdzam jeszcze: Gamma kolorów: z miejscowego na wykrywanie automatyczneoraz Temperatura barw z O na ciepły 10.Ale to już według preferencji raczej.