Opublikowano 18 września18 wrz 28 minut temu, funditto napisał(a):Wiadomo może czemu elektromarkety nie mają preordera na SMG 1+2 ?Masz przecieżhttps://www.mediaexpert.pl/gaming/gry/gry/zestaw-gier-super-mario-galaxy-1-super-mario-galaxy-2-nintendo-switch?gad_source=1&gad_campaignid=17250109600&gclid=EAIaIQobChMIo7vkgtnijwMVmRiiAx2v8gJkEAQYASABEgLFVfD_BwEhttps://www.empik.com/switch-super-mario-galaxy-1-super-mario-galaxy-2-nintendo,p1665302360,multimedia-p?utm_source=app&utm_medium=share&utm_content=produkt
Opublikowano 18 września18 wrz Autor 5 hours ago, Pupcio said:No gdzie byłeś wtedy żeby jęczeć na hujowość wydania takiej gry? No tak, wystarczyło że to twoja ulubiona gra Po pierwsze TLoU Part 1 to był remake z przeniesieniem oryginału na nowy silnik, bardzo usprawnionym AI plus wiele innych pierdół. Gra się o wiele lepiej niż w oryginał czy remaster, nie ma porównania do tego co robi Nintendo z Galaxy. Po drugie to napisałem w temacie: Dlaczego miałbym nie rzucić pieniędzmi za grę na którą czekam, której pierwowzór uwielbiam, przy której będę się zajebiście bawił i którą skończę więcej niż raz. Pewnie, wolałbym żeby była tańsza, a najlepiej jako darmowy update. No ale jest jak jest. Tak więc pisałem o wysokiej cenie, ale co zrobić. Po trzecie dokładnie tak jak w przypadku TLoU Part 1, tak z SMG2 po prostu kupię day1, bo wiem, że spędzę przy grze dziesiątki godzin i będę grał latamiPo czwarte pisałem o chujowości wydania pudełkowego, gdzie Nintendo zmusza cię do kupienia drugi raz jedynki jeżeli chcesz pograć w dwójkę. Serio tego nie widzisz?No i po piąte SMG 1 i 2 to top5 moich giereczek życia, więc zgodnie z Twoją logiką powinienem łykać wszystko jak Ty ze Switchem 2, co nie?Wyjaśnione masz? To idz się dopierdalać gdzie indziej.
Opublikowano 19 września19 wrz wyciągnąłem w końcu z pudełka Galaxy 2 na wii, które czekało 15 lat na swoją kolej (po przejściu jedynki miałem przesyt). Moje dzieciaki oczarowane :-)Na switcha pewnie też kupię choć wersja z Wii działa bardzo dobrze odpalona na WiiU, mimo, że widać, że Nintendo użyło jakiejś dziwnej sztuczki dla zachowania kompatybilności wstecznej i widać pewne artefakty grając w gry z Wii. Niemniej jednak wygląda to nieźle na oledziaku. Kluczowa sprawa czyli 60fps jest w pełni zachowana.Gorzej ze sterowaniem gruszką i wiilotem. Tego to nigdy nie pokochałem i dobrze, że skończyło na śmietniku historii :-)Jak ktoś nie grał w żadną z tych dwóch odsłon to nawet bez jakiegokowiek tuningu 250 zeta za obie to jest świetny deal. Edytowane 19 września19 wrz przez Wieslaw
Opublikowano wtorek o 15:143 dni The Switch 2 Joy Con shouldn't have the same issues the Switch 1's gyro has with the constant calibration and drifting. It's much more consistent in that regard. I've been playing Skyward Sword, World of Goo and Okami with it, and I've been requiring much less calibration than it did on Switch 1.However...>Handheld mode is worse, as players are required to tilt the entire system, which feels impractical for some of Galaxy 2’s tougher levels. Annoyingly, Switch 2’s mouse controls are restricted to just the 2-player co-op function (which allows a second person to shoot Star Bits).You can use the Touch Screen for the Yoshi sections in handheld mode, but the mouse controls being limited to player 2 is the classic nonsense Nintendo restriction.
Opublikowano wtorek o 16:492 dni Autor Czyli to co pisałem miesiąc temu się sprawdziło co do joty?joycony są ok - checkhandheldowe granie to pomyłka - checktryb myszki to śmiech - check check checkWpada day1 i przejdę na 100% tak jak jedynkę: grają Dual Sensem
Opublikowano wtorek o 16:532 dni A ja będę grał dwoma myszkami naraz bo mi nikt nie zabroni. Trening dwóch joyconów jednocześnie opanowany do perfekcji po Welcome Tour
Opublikowano wtorek o 16:572 dni Autor 2 minutes ago, GearsUp said:A ja będę grał dwoma myszkami naraz bo mi nikt nie zabroni. Trening dwóch joyconów jednocześnie opanowany do perfekcji po Welcome Tour Przeczytaj recenzje. Myszka tylko dla P2 sterującego gwiazdką
Opublikowano wtorek o 17:032 dni Będzie grał jako 2 osoby, normalny gracz I bezkrytyczny fan nintendo
Opublikowano wtorek o 17:052 dni Przestańcie hejterzy, biedne Nintendo zwyczajnie nie mogło sobie pozwolić żeby posiedzieć nad tym portem dłużej i zaimplementować lepsze sterowanie.
Opublikowano wtorek o 17:062 dni Nie wiem czy dobrze zrozumialem: w SMG2 sa plansze, w ktorych trzeba jednoczesnie manewrowac celownikiem na ekranie oraz wykonywac skoki platformowe i tym podobne? Duzo tego jest?Teoretycznie, odlaczajac joycony ale grajac nadal bez telewizji, mozna to zrobic?
Opublikowano wtorek o 17:082 dni Autor Just now, Ken Adams said:Nie wiem czy dobrze zrozumialem: w SMG2 sa plansze, w ktorych trzeba jednoczesnie manewrowac celownikiem na ekranie oraz wykonywac skoki platformowe i tym podobne? Duzo tego jest?Teoretycznie, odlaczajac joycony ale grajac nadal bez telewizji, mozna to zrobic?No jak chcesz grać handheldowo to sobie daruj. Ani 1 ani 2 się do tego nie nadaje
Opublikowano wtorek o 17:102 dni 2 minuty temu, Ken Adams napisał(a):Nie wiem czy dobrze zrozumialem: w SMG2 sa plansze, w ktorych trzeba jednoczesnie manewrowac celownikiem na ekranie oraz wykonywac skoki platformowe i tym podobne? Duzo tego jest?Teoretycznie, odlaczajac joycony ale grajac nadal bez telewizji, mozna to zrobic?Tak zupełnie serio to ten tryb myszki to został dodany jako coś extra. Taki dodatek do podstawowego sterowania.‘Co-Star Mode’ makes a welcome return for those who wish to bring a friend on board to help gather Star Bits or defeat enemies. Player Two waggles their Joy-Con about to move the onscreen cursor, but if you’re on Switch 2, you can also use the console’s mouse functionality, and it works wonderfully. Chances are you’ll play both games solo, but it’s a nice little extra regardless.
Opublikowano wtorek o 17:102 dni @Homelander nie no jedynke przeszlem handeldowo na 240/240 nie bylo jakos super latwo ale da sie
Opublikowano wtorek o 17:142 dni Czyli jak gram w docku z padem, to można to normalnie ukończyć bez problemów?
Opublikowano wtorek o 17:212 dni Autor 10 minutes ago, Ken Adams said:@Homelander nie no jedynke przeszlem handeldowo na 240/240 nie bylo jakos super latwo ale da sieA ja skończyłem Mario64 na 100% na NDS, a grając na ekranie na iPhone zdobyłem 50 gwiazdek. No ale chyba nie o to chodzi, żeby się męczyć. 6 minutes ago, drozdu7 said:Czyli jak gram w docku z padem, to można to normalnie ukończyć bez problemów?Oczywiście. Jak pisałem, zdobyłem 100% w Galaxy grając Dual Sensem
Opublikowano wtorek o 17:272 dni 3 minuty temu, Homelander napisał(a):A ja skończyłem Mario64 na 100% na NDSJa tezNie nazwalnym doswiadczenia handheldowego z SMG meczarnia. oprocze tego, ze gierka sama w sobie nie jest latwa, to na kilka gwiazfek musialem tylko odpiac joycony bo latwiej bylo zaliczyc te plansze z kulkami albo wyscigami wodnymiNo i te dotykowe menu do zmiany…
Opublikowano wtorek o 17:272 dni Autor 1 minute ago, tlas said:Czy to prawda, że przeszedłeś Mario Galaxy grając Dual Sensem?Tak Just now, Ken Adams said:Ja tezNie nazwalnym doswiadczenia handheldowego z SMG meczarnia. oprocze tego, ze gierka sama w sobie nie jest latwa, to na kilka gwiazfek musialem tylko odpiac joycony bo latwiej bylo zaliczyc te plansze z kulkami albo wyscigami wodnymiNo i te dotykowe menu do zmiany…No to jak chcesz. Tu też sobie odepniesz żeby te kilka skoków zrobić
Opublikowano wtorek o 17:412 dni Jezeli problem jest marginalny, dotyczacy kilku gwiazdek to tak zrobie, dlatego zapytalem o stezenie tego badziewia z celowaniem w calej przygodzie bo to moze przechylic szale
Opublikowano wtorek o 17:472 dni 38 minut temu, Homelander napisał(a):No jak chcesz grać handheldowo to sobie daruj. Ani 1 ani 2 się do tego nie nadajeNie zgadzam się. Nie nadaje się część plansz. Można je zrobić na tv. W smg1 z. 95% gry idzie spokojnie ograć przenośnie, w smg2 myślę że 80%
Opublikowano wtorek o 20:112 dni 3 godziny temu, Ken Adams napisał(a):Teoretycznie, odlaczajac joycony ale grajac nadal bez telewizji, mozna to zrobic?Nie widzę czemu miałoby się nie dać. Ja tak sporą część Galaxy 1 przeszedłem w 3D All Stars. Ogólnie nie bardzo rozumiem tyle narzekania na sterowanie gyro, ale może nie grając w oryginał nie wiem co straciłem.