Opublikowano 23 godziny temu23 godz. W Stardew Valley nie ma presji czasowej, bo nic nie da się pominąć i każde wydarzenie powtórzy się za "rok". Presję można odczuwać przez parę, może paręnaście dni gry, a potem planowanie zajęć przychodzi nam z łatwością.
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. Ktoś rozkminił działanie community boxa? Wkładam tam na przykład bale drewna i później odpowiedni poks to tnie na dechy i mam je gotowe do odbioru? Albo poksy z umiejętnością tragarza zbierają mi rzeczy z okolicy i tam zanoszą?
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Autor Dokładnie. Jak dla mnie to rzadko się przydają, bo proces jest mało zautomatyzowany. Ale jak tam dasz coś co bezpośrednio się daje pokemonowi, to może porobić. Jak np. postawiłem Scytherowi przy chacie i dałem tam masę drewna, to po jakimś czasie był pełen desek. Ze zbieraniem to wydają się mało robić, niby coś tam czasem zbiorą ale nie wiem na jakiej zasadzie.