Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gry dekady 2020-2029

Featured Replies

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów.

Mamy 2026 rok. Jesteśmy zatem w połowie obecnej dekady. Do jej końca zostało raptem pięć lat. To dobry czas, by zacząć dyskusję na temat tego jakie naszym zdaniem są najlepsze gry wideo wydane od 2020 roku do dzisiaj.

Jest to temat dla nowicjuszy w tym temacie, szukających growych inspiracji oraz dla starych wyjadaczy, którzy z niejednego pieca chleb jedli.

Jeśli będzie tu jakiś odzew, to możemy wspólnie przygotować taką listę (z rocznymi updejtami albo z końcowym, za kilka lat). Moja może posłużyć jako przykład. Nie należy jej jednak traktować jako coś ostatecznego, bo jest to też częściowo kupka wstydu gier, do których muszę dopiero siąść na dłużej i na pewno jeszcze zmienię zdanie na ich temat. Pewne rzeczy już się jednak w niej nie zmienią.

Zasady są proste. Wymień twoim zdaniem najlepsze gry tej dekady. Możesz typować wszystkie gry wideo, pod warunkiem, że są to gry wydane od pierwszego stycznia 2020 roku. Można tu głosować na porty, remastery, dodatki, mody, a nawet nieoficjalne polonizacje, czy gry wydane wieki temu, które na Zachodzie pojawiły się dopiero po dwudziestu latach.

Nie obchodzi mnie na czym gracie. Może to być nawet kalkulator, ale jak już gracie na tym kalkulatorze, to dajcie znać co tam warto ograć. Może sam sprawdzę później te gry. Można podać dowolną liczbę gier dekady, ale w przypadku ewentualnego wspólnego zestawienia policzę tylko 25 lub 50 pozycji, w zależności od zainteresowania tematem tutejszych graczy.

Każdy może przygotować podobne zestawienie-przypominajkę gier, które chce skończyć do 2029, albo takich, które już skończył i są to jego/jej zdaniem najlepsze gry dekady. Wystarczy wejść na stronę Topsters 3 i hula dusza, piekła nie ma.

Do dzieła.

chart-_54_.jpg

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 307
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Do przeczytania za kilka lat.

• Obecna dekada zaczęła się 1 stycznia 2021 roku a skończy 31 grudnia 2030 roku. Mam nadzieję, że pomogłem.

• Gry dekady w połowie dekady ? Chyba za wcześnie, bo co będzie następne? Rozi zakładający "GOTY tygodnia"?

Opublikowano

Obecna dekada zaczęła się 1 stycznia 2021 roku a skończy 31 grudnia 2030 roku. Mam nadzieję, że pomogłem.

Opublikowano
  • Autor
4 minuty temu, Masorz napisał(a):

Obecna dekada zaczęła się 1 stycznia 2021 roku a skończy 31 grudnia 2030 roku. Mam nadzieję, że pomogłem.

I co z tego? Obecna generacja konsol zaczęła się rok wcześniej. Widziałem podobne wątki na forum z poprzednich dekad z rokiem zero jako tym początkowym. Rzeczywiście nie jest to poprawne, ale akurat w tym przypadku gdy konsole Microsoftu i PS5 debiutowały w 2020 roku jak najbardziej wskazane.

Opublikowano

Lata 20 tego wieku tj. dokładnie tak jak napisał w temacie. Tak jak gry z lat 90., będą od 90-99 r. Jednakże taki temat powinien wjechać na koniec jako podsumowanie, teraz sporo za wcześnie.

Opublikowano

Gry dekady w połowie dekady ? Chyba za wcześnie, bo co będzie następne? Rozi zakładający "GOTY tygodnia"?

Opublikowano
16 minut temu, drozdu7 napisał(a):

Chyba za wcześnie, bo co będzie następne? Rozi zakładający "GOTY tygodnia"?

Albo indycze perełki, ktore warto znać i wklejanie gier, ktore nie miały jeszcze premiery

Opublikowano

Do przeczytania za kilka lat.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.