Opublikowano piątek o 10:571 dzień Nie znalazłem tematu, gra ktoś na forumku? Gierka przeszła bez większego echa, a ma bardzo dobre recenzje, Ciekawy misz masz - jrpg połączony z taktyczną grą w piłkę nożną, w uniwersum anime Inazuma Eleven. Gra posiada też piękne wstawki anime w trybie story. Podobno grę produkowali 9 lat. Co chwilę wychodzą spore darmowe DLC.Wiele osób w necie uważa to za goty 2025. Ja niestety nie oglądałem nigdy tej serii, ale teraz aż kusi żeby nadrobić.
Opublikowano piątek o 13:331 dzień W razie bogactwa bym kupił jak to bywało z jRPG-ami w czasach bogactwa, ale to połączenie a) tylko cyfrówki, b) ceny ponad 300 zł, c) statusu "gry żyjącej", która będzie na razie dostawała znaczące uaktualnienia, więc nie ma co na razie przejść, zaliczyć i zapomnieć, dość zniechęca jednak do inwestycji w grę zbierającą jednak 8/10.
Opublikowano piątek o 15:201 dzień Autor 1 godzinę temu, ogqozo napisał(a):W razie bogactwa bym kupił jak to bywało z jRPG-ami w czasach bogactwa, ale to połączenie a) tylko cyfrówki, b) ceny ponad 300 zł, c) statusu "gry żyjącej", która będzie na razie dostawała znaczące uaktualnienia, więc nie ma co na razie przejść, zaliczyć i zapomnieć, dość zniechęca jednak do inwestycji w grę zbierającą jednak 8/10.Live service w sensie, że dodają co jakiś czas nowy content? To nie jest always online z tego co czytałem, więc to akurat zaleta, a nie wada.Oceny na steam na bardzo pozytywne a google pokazuje nawet 96%, także zapewne dla fanów anime gra bliska ideału, a dla reszty "tylko" bardzo dobra.Też czekam na przecenę, ale wleci na pewno.
Opublikowano 22 godziny temu22 godz. No właśnie ja też czekam aż będzie za ok 200zl, bo chyba jest za 339 a to odstrasza. Nigdy nie oglądałem tego anime, ani w żadną grę nie grałem. Ale lubię takie połączenie rpga z kopaką. Szkoda, że Tsubasy nie zrobili w ten sposób. Ale to wydaje się na tyle fajne, że nawet bez znajomości czegokolwiek chętnie zagram.
Opublikowano 20 godzin temu20 godz. Bralbym nawet w okolicach premiery jakby istniała wersja pudełkowa, nawet może być na gamecarcie na S2, prawie 400zl za cyfrówkę to strzał ponad granicę moje bólu Pewnie kupię przy pierwszej promocji
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. No, czyli nikt nie gra hehe.Jak się gra w stylu "zacząć, przejść, wywalić, gra skończona", to takie ogłaszane co chwila nowe znaczące DLC (wczoraj ogłosili kolejne) trochę zachęcają do poczekania aż gra będzie "skończona"... syndrom Cywilizacji.W czasach bogactwa bym i tak kupił, ale teraz tak dużo jest szeroko rozumianych jRPG-ów na Switcha w pudełkach, są kolejne Trailsy, Octopath 0, Rune Factory, Fantasy Life, Dragon Questy, Ys X, Yakuza, Story of Seasons... a to tylko ostatnie pół roku.Wiem, że się męczyli ze skończeniem tej gry i nadal nad nią dłubią, że chcieli po prostu ją wypuścić jak najszybciej i mieć to w końcu za sobą, ale rynek fizyczny jest w Japonii nadal bardzo znaczący, dziwne że tego pudełka nie wypuścili jednak.Ostatnia gra (nota bene ze średnią 70 na Metacriticu) była BARDZO popularna na DS-ie. Łącznie dwie wersje sprzedały prawie milion sztuk w Japonii. Jasne, w tamtych czasach ogólnie te liczby były wyższe na rynku konsol, ale i tak mówimy o wyniku na poziomie remake'ów i spinoffów Dragon Questa, powyżej MGS: Peace Walker, te okolice. To naprawdę jest niespotykane, by tak popularna w Japonii gra nie wyszła w pudełku.Dlatego coś czuję, że może jeszcze wykorzystają dobre przyjęcie, pododają dodatki, a za jakiś czas wyjdzie "wersja definitywna". Nie zdziwiłbym się.
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. Też mi się wydaje że jest duża szansa na wersję pudełkową, zwłaszcza na S2, nawet jeśli miałaby wypuszczona przez jedną z ekip od limitowanych edycji. Czyli prócz ceny cyfry kolejny argument by nie braćA żałuję bo opinie zewsząd super, nigdy w serię nie grałem to tym bardziej kusi sprawdzić bo piłka nożna i jrpg zawsze w moim sercu
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. Story mode to kompletna normalna gra jak typowy jrpg, tylko z piłeczką. Można przejśc i zapomnieć. Chronicle mode skierowany jest dla fanów anime i poprzednich gier, bo mamy wszystkie (ponad 5000 chyba) postaci, mozemy stworzyc dowolny team + swojego ludka i przeżywać akcje / mecze z bajek. To troche przypomina dungeon crawler niz typowy story mode, dlatego jest dalej rozwijany, dodają nowych graczy i DLC. I tak ten tryb dostaje update i DARMOWE DLC co jakis czas, wiec ja juz nie rozumiem. Płatne DLC, zle. Darmowe DLC, zle bo cos tam.Sa jeszcze dwa inne tryby ale ich nie próbowałem, gram narazie w Chronicle Mode.Dla mnie obok E33 topowa gierka z 2025, w koncu piłeczka rpg anime gdzie została wykonana na poziomie.