Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Anime godne polecania

Featured Replies

Opublikowano

Dzisiaj na kuchnia.tv (;o) widzialem jakies anime (kurcze widzialem koncowke, ale bylo ponad 30min wiec albo ova albo jakis film) o barmanie ktory drinkami rozwiazywal problemy ludzi i w ogole jakis uber inteligentny cwaniak z niego. Bylo sporo wstawek wlasnie o samych drinkach o tworzeniu, skladnikach i historii. Ktos kojarzy co to?

http://azunime.net/anime/idanm,336,idrec,290,recenzja.html

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Wyświetleń 469,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ja to w sumie tylko napiszę, że oglądanie chińskich bajek z angielskim dubbingiem to mocne zezwierzęcenie.

• Robią drugi sezon dorohedoro  

• Od wczoraj na Netflixie jest dostępne anime "Devilman Crybaby" i... Pan Masaaki Yuasa znowu dostarczył   Zaznajomionym z twórczością tego Pana mogę napisać, że zdecydowanie widać to jego ch

Opublikowano

Ja ogólnie polecam jeśli ktoś lubi krew na ścianach i mózgi na stołach oraz romantyczne zakończenia że łezka sie w oku kręci Elfi Śpiew inaczej Elfen Lied :happy: coś pięknego

Opublikowano

Co do ninjasów to podobno Ninja Scrool niezłe. Podobno, ale nie oglądałem.

Edytowane przez jan95kes

Opublikowano

znacie jakies dobre chińskie bajki osadzone w klimacie Westernu? Ale takie serio. Nie chce komedii.

I jeszcze jakas dobra sensacje bez wygłupów:)

Opublikowano

I jeszcze jakas dobra sensacje bez wygłupów:)

Black Lagoon - dwa sezony.

Opublikowano

to oglądam teraz. bardzo spoko:) cos jeszcze?

Opublikowano
podsumowujac szukam: ninjasow, cyberpunku i gore anime (rozne klimaty). wszystko raczej na powaznie i ponuro ;)

Jeżeli chodzi o ninjasy, to możesz sprawdzić Basilisk ~ Koga Ninpo Cho. Jest w miarę mrocznie (ale bez przegięć), z kilkoma niezłymi walkami i świetnym zakończeniem. Lekka konwencja romansu nie powinna przeszkadzać, bo w zasadzie i tak stanowi jedynie tło dla głównych wydarzeń opierających się na walce dwóch klanów. W sumie bez większych rewelacji, ale jakoś nic lepszego nie przychodzi mi do głowy.

A Naruto jest infantylny tylko do Shippudena, później zarówno pod względem klimatu jak i poziomu powagi nie można mu nic zarzucić.

ok, sprawdze, dla ukierunkowania poszukiwan nadmienie ze chodzi mi o takich klasycznych nindżasow:

ninja7.jpg

Opublikowano

to oglądam teraz. bardzo spoko:) cos jeszcze?

A Cowboy Beboba widziałeś?

Opublikowano

kilka epow. niezle, ale nie szukam sci-fi:)

Opublikowano

W Hellsingu Ultimate jest sporo akcji i jest to świetne anime o wampirach. Polecam. A tak offtopując to jednak ci polecam skończyć Beboba, jedno z najlepszych animacji japońskich w historii.

Opublikowano

hellsinga widziałem i mialem w oryginale;] A sa jakies sensacje bez potworów, gadających zwierzątek, mechow etc? Takie bajkowe HEAT np:)

Beboba skończę, choc po paru epach odcinki wydaja sie nie powiązane ze soba.

Opublikowano

Mogę jeszcze polecić Gungrave. Rewelacyjna produkcja, aczkolwiek troszkę Super Power będzie - ale nie jakieś kosmiczne cuda.

Opublikowano

Skoro Black Lagoon już oglądasz a Gungrave ktoś polecił to ja powiem ~Requiem for the Phantom~ :) Szczególnie zapadła mi w pamięć muzyka , kreska na wysokim poziomie jest także choć nie każdemu może się podobać taki sposób przedstawienia postaci . Co do fabuły to nie mam większych zastrzeżeń , po prostu solidna dawka sensacyjnego anime .

http://myanimelist.net/anime/5682/Phantom_~Requiem_for_the_Phantom~

Opublikowano

Ja polecam od siebie 12 Kingdoms fajna basn duzo epow ale na prawde wciaga

Opublikowano

skończyłem Black Lagoon. 10/10. Beda jeszcze jakies sezony? Obejrzałem dwa, 24 epy.

Teraz sie wezme za polecony Gungrave, bo na tanuki pisali, ze polaczenie queke'a i goodfellas O__O. Watpie co do drugiego ale brzmi intrygujaco.

Requiem for the Phantom niestety odpada bo w recce wyczytałem takie cos i mnie ciarki przeszly: Miłośnicy śmiertelnie poważnych dramatów z domieszką romansu powinni być zachwyceni, gdyż Requiem for the Phantom powinno spełnić ich wszystkie oczekiwania.

;]

Opublikowano

Trzeci sezon Black Lagoon wychodzi obecnie w formie OVA (czyli jeden odcinek co kilka miesięcy).

Zamiast czytać pierdoły jak jakieś recenzje na portalach lepiej pobierz odcinek i samemu obejrzyj, to taki dobry pro tip na przyszłość.

Opublikowano

Dokładnie tak , Romansem ciężko nazwać to anime , obejrzyj pierwszy epek najlepiej , albo Ci się spodoba albo nie ;) Ja oceniłem to wyżej niż Black Lagoon które uważam za rewelacyjne :D

Co OVA BL to już jest pierwszy odcinek , nowa postać daje rade ;)

rozpiska

Odcinek 1: 17/07/10

Odcinek 2: 08/09/10

Odcinek 3: 03/11/10

Odcinek 4: 22/12/10

Odcinek 5: 02/03/11

Co do innych anime w podobnych klimatach to jest jeszcze 'Gunslinger Girl' , lecz trochę odstaje od wyżej wymienionych tytułów , ma jednak swoje fajne momenty. edycja . W tym anime jest znacznie więcej elementów dramatu , tak dla jasności pisze ;)

Edytowane przez Macieq

Opublikowano

skończyłem Black Lagoon. 10/10. Beda jeszcze jakies sezony? Obejrzałem dwa, 24 epy.

Teraz sie wezme za polecony Gungrave, bo na tanuki pisali, ze polaczenie queke'a i goodfellas O__O. Watpie co do drugiego ale brzmi intrygujaco.

Nom, Black Lagoon jest rewelacyjny, ode mnie dostał zasłużone 10/10. Genialny opening, świetne kończenie odcinków, gdy wchodzi muza z endingu + przegenialny odcinek o siostrzyczkach z Rumunii, Revy ah Revy :blush: no i świetna akcja. Zdecydowanie najlepsze, względnie trzymające się realizmu anime akcji.

Co do Gungrave - naprawdę świetna historia. Mafia, przyjaźń itp. itd. - wszystko co powinno mieć takie anime. Dla mnie mocne 9/10.

Opublikowano

Black Lagoon>Gungrave, a pośrodku będzie chyba Phantom, którego to niedawno zacząłem oglądać. To pierwsze niesamowicie gniecie kulki za sprawą dopasionej oprawy i widowiskowych strzelanin, za to Gungrave rządzi klimatem oraz postaciami (chociaż pod koniec wszystko się wali). Phantom natomiast przywodzi na myśl swego rodzaju połączenie Bourne'a z Hitmanem i naprawdę jak na chińską bajkę prezentuje bardzo wysoki poziom powagi i scenariusza.

Polećcie jakieś anime z "p*ierdolnięciem". Cichego kozaka wyróżniającego się z tłumu jakimiś unikatowymi cechami. Coś jak Gurren Lagann albo Durarara!!

Opublikowano

Polećcie jakieś anime z "p*ierdolnięciem". Cichego kozaka wyróżniającego się z tłumu jakimiś unikatowymi cechami. Coś jak Gurren Lagann albo Durarara!!

W jakim klimacie?

Zapewne Code Geass oglądałeś ;p

Opublikowano

Engarde - zobacz Baccano. Ja nie wytrzymałem na 3 epie, ale może Tobie się spodoba :) Choć nie wiem, czy Durarara to czasem nie jest tego kontynuacja...

Opublikowano

Engarde - zobacz Baccano. Ja nie wytrzymałem na 3 epie, ale może Tobie się spodoba :) Choć nie wiem, czy Durarara to czasem nie jest tego kontynuacja...

Nie jest to kontynuacja, ale robiła to ta sama ekipa i czuć na każdym kroku, że robione było przez tych samych Panów. Ogólny styl i szeroko pojęty klimat bardzo podobny. Obydwie pozycje są świetne.

Opublikowano

Code G-ass oczywiście widziałem i całkiem mi się spodobało, za to już taki Baccano niespecjalnie mi podszedł. Czekam na kolejne propozycje.

Aha, jestem już w połowie Phantoma i mogę spokojnie powiedzieć, że ten animiec jest PRZE-KO-ZA-CKI. Od czasu oglądania Claymore nie miałem takiej chcicy na kolejny odcinek. Seria, którą na serio można polecić nawet ludziom nie mającym na co dzień styczności z anime.

Opublikowano

...

Nie wiem co oglądałeś, ale może podejdzie coś z zestawu: Kaiba, Mushishi, Mononoke - w sumie pozycje raczej spokojne, ale za(pipi)iste, a z ongoingów miażdży Katanagatari.