Opublikowano 19 czerwca19 cze Re:Zero jako isekai to chyba mistrzostwo po dziś dzień.Nie bez powodu mamy w Polsce wieloletni konwent anime Remcon...
Opublikowano 19 czerwca19 cze Ostatnio ogladam tego Fire Force i calkiem dobre. Pacing jest dobry, kreska bardzo dobra - to chyba te same studio to JoJo produkuje jak sie nie myle.Czasami bardzo mi przypomina FMA, nawet za bardzo ale to tylko plus. Jestem w polowie trzeciego sezonu i sie nie nudze.
Opublikowano 19 czerwca19 cze Przypominam bajke życia na ten rok bo w niedziele ostatni odcinek a drugi sezon podobno pewniaczek więc nie ma że nie oglądacie
Opublikowano 21 czerwca21 cze ,,No dybry"... ,,Sanda" z Prime'a właśnie został przez moje fanowskie zmysły doświadczony - finał s01 za mną; i nie ma co tu zbierać czasu na przemyślenia dla tego tytułu, proste: 12 odcinków, jeden świetny sezon. Wyborna, szarpana grafika, wtórująca emocjonalnej fabule, będąca idealną opowieścią z perspektywy narracji obrazem. Dodajmy do tego przewrotne postaci, w tym tytułowego Sandę, mającego pewien ,,Mikołajowy" sekret, który świetnie wykorzystywany jest do opowiedzenia całej opowieści sezonu! Ale cóż... czego zabrakło? No... właśnie, większej akcji i cliffhangera na finał serii. Ocena: 7/10, no i leci dla Was do polecajki! Do polecajki leci również 26-odcinkowy sprzed 2 dekad ,,animajec", który zapewne większość z was zna: ,,Gantz"; ,,N" wstawił 1-szy sezon do biblioteki, niedługo doda drugi. Tutaj trzeba uważnie oglądać całość - anime wymusza skupienie uwagi, bo rzeczywiście robi wrażenie z tym swoim lekkim motywem ,,Gry śmierci" w miksie z czymś a'la Wirtualna Rzeczywistość. ,,Kreska" może odstraszać, ale sam koncept, raczej nie.
Opublikowano 1 lipca1 lip Ostatnio natrafiłem na anime gdzie "słodkie dziewczyny robią słodkie rzeczy"... z geologią !!? Ruri no HousekiPolecam
Opublikowano 7 sierpnia7 sie ,,Trzy narody wschodzącego Słońca"... to jest ten właśnie specyficzny ,,podchwytliwy" i nęcący cosik wśród anime, które poleca mi praktycznie co druga osoba, którą znam i która na anime ma równie mega zajawkę jak Ja. ,,Kreska" wygląda na mocno artystyczną, lekką, ale i kunsztowną, z mocnym akcentem konturu. Fabuła - jak najbardziej na tak, no ale... czy to jest w miarę osadzone w swej rzeczywistości? Czy jest spójnie i da się to po prostu oglądać? Ten ,,Nippon Sangoku" tak jest na tej mojej liście... chyba w końcu muszę się za to zabrać! :D Poleconko ktoś???
Opublikowano 8 sierpnia8 sie Czarodziejka z Księżyca! No ależ klasyk z 1992-93! Ależ ,,animu!": 46 odcinków obejrzane w zrównoważony spokojny sposób, tak żeby nostalgia starych dobrych 90's lat powróciła ze smakiem. I jaki to okazał się wykwintny smak. Ułaaaa! Mimo romanso-dramy dla widowni młodych dziewczyn i nastolatków... kreska graficzna zrobiła tu swoje: te same przemiany czarodziejek! Ten akt! Klasyka animacji i anime lat 90-tych! Nietuzinkowy humor i postaci dodają mega plusa do całości! Ocena 8/10! No i polecajka dla Was wszystkich xD. Nostalgicznie! Sztosiwo! 21 godzin temu, mugen napisał(a):Tak.No i dobra nasza. Trzeba by w końcu o ten tytuł zahaczyć. Jest PrimeVideo, jest animu na Prime... jest impreza! xD
Opublikowano 8 sierpnia8 sie Tenmaku no Jaadugar/Wiedźma z jurty - Realistycznie i ciekawie przedstawiona historia XIII-wiecznej Mongolii i ich podbojów oczami niewolnicy Sitary.
Opublikowano 9 sierpnia9 sie Z polecenia jednego discordziarza, pętle czasowe, alternatywne linie czasowe i gra wilkołaka, trochę vibe Danganronpy, po dwóch odcinkach jestem zadowolony i lece dalej. Jest też gra na switcha i sonke, moze mi Czezky ściągnie.
Opublikowano 9 sierpnia9 sie Ubel Blatt z PrimeVideo... rzekomo spoczko animu. Jakby takie dokokszone dziwne fantasy. Wygląda całościowo (jak na pierwszy look) dość ciekawie. Ktoś coś w temacie? 4 minuty temu, Pupcio napisał(a):Anime niby ostra chujnia bo o gierce też słyszałem że dobraO ,,Gnosia" słyszałem, i to całkiem sporo. W większości same dobre opinie... Nawet i motyw Sci-Fi (Space Fantasy?) się tu znalazł. Kusi, oj kusi! :D
Opublikowano 13 sierpnia13 sie Aktualnie nadrabiam Mushoku Tensei...No podoba mi się... im dalej w las tym lepiej. Jeden z fajniej skonstruowanych isekaiów 🤷? Edytowane 13 sierpnia13 sie przez Damk
Opublikowano 13 sierpnia13 sie Mikan - pomarańczowy kot. Tiaaa. Może i jest to lekko ,,dziecinnawa" kreskówka/serial anime, no ale... jakie to jest przesympatyczne, a jaka lekka i pastelowa ,,kreska"! Ej, no WoW! Taka trochę beka momentami z tego kocurka. Mocne 7/10 po 17 obejrzanych ,,epkach". Poleconko! :D
Opublikowano 16 sierpnia16 sie W koncu sie zabralem za Nippon Sangoku i sie oderwac nie moglem. Dobre anime, fajna kreska, bardzo fajna opowiesc i duzo odniesien do miejscowosci skad pochodzi zona wiec moge sie pochwalic, ze bylem w wiekszosci miejscowosci ktore w anime wymieniali. Chyba sie za mange wezme.