Opublikowano 11 września 200816 l Mam 360 podpieta componentem pod Sharpa Lc 32x20e, rozdzielczosc ustawiona 1080i. I jest problem. Na wyskosci calego ekranu sa linie, ktore ukladaja sie wzdluz jego matrycy. Najbardziej widac to z bliska i na jednolitym tle (np Dashboard, czy ciemne lokacje w GoWie). Wlaczenie cyfrowej redukcji szumow pomaga, ale obraz jest wtedy dziwny, na 720p te "zaklucenia" sa mniejsze. Dziwi mnie to, bo znajomy ma gorszego Sharpa i u niego tego nie ma (tak twierdzi). W czym moze byc problem? Czemu nie włączysz 1080p?
Opublikowano 11 września 200816 l Obraz wtedy jest rozwalony, tj wyswietlaja sie 2 w jednym (jeden obok drugiego).
Opublikowano 11 września 200816 l Kasa poszla na gry, wiec hdmi nie kupie narazie. ALe te zaklocenie mnie interesuja, bo to jest widoczne przy 1080i z bliska, przy 720p prawie wogole. Ciekawi mnie czy to norma cz ynie. Znikaja po wlaczeniu redukcji szumow. No i dlaczego komponent nie chce wyswietlic 1080p.
Opublikowano 11 września 200816 l Ja na twoim miejscu bym zaraz kupił HDMI za kilkanaście złotych. Z Componentem to nie wiem czemu jest problem, ale jeśli po HDMI będą jakieś anomalie, to znaczyłoby, ze z TV coś jest nie tak. PS: Component masz ustawiony przełącznikiem na HDTV?
Opublikowano 11 września 200816 l Wszystko ustawione. ALe nie sadze by byl problem z tv, reszta smiga... Dobra te migajace linie, ktore widac na jednolitym tle jak sie uwaznie przypatrzy na 1080i to pewnie przeplot. Na 720p wszystko jest wporzadku. A 1080p rozwala pewnie dlatego ze obraz jest puszczony po komponencie a nie po HDMI. Chociaz sam nie wiem na 480p mam takie pasy jak przy zakloceniach telewizji. Damn co to moze byc? Czyzby kable pobudzaly sie nawzajem? Edytowane 11 września 200816 l przez Gość
Opublikowano 11 września 200816 l Zeratul, kurcze, na tej stronie co podales da sie sciągnąć takie programy jak : XNA Game Studio 2.0, XNA Game Studio 2.0 Product Documentation, Visual C# 2005 Express Edition, DirectX Software Development Kit, DirectX Runtime Web Installer. Czy dzieki nim można coś zrobić ? Kurde, coraz bardziej mnie to interesuje..
Opublikowano 12 września 200816 l Zadzwonilem do serwisu Sharpa, niech przyjada i go zobacza/zabiora do serwisu.
Opublikowano 12 września 200816 l Wie ktoś co oznaczają 4 migające diody na padzie? Chciałem podłączyć drugiego pada do konsoli (nowy) - ale ciągle migają te diody i nic się nie da tym padem zrobić...
Opublikowano 12 września 200816 l Naprzemiennie dookoła migają? O ile dobrze kojarze chce się połączyć z konsolą. Sprawdź w instrukcji jak się podłącza kolejnego pada bo nie pamietam jaka tam była zabawa z guziczkami.
Opublikowano 12 września 200816 l Hey,pewnie to pytanie było setki razy ale kij z tym, mianowicie mam monitor z wyjsciem hdmi i xa jak to podlaczyc zeby byl dzwiek. MOnitor ni ma glosnikow Pozdrawiam Poscok
Opublikowano 13 września 200816 l Wie ktoś co oznaczają 4 migające diody na padzie? Chciałem podłączyć drugiego pada do konsoli (nowy) - ale ciągle migają te diody i nic się nie da tym padem zrobić... Jeżeli dalej nie podłączyłeś ( :o ) to wystarczy wcisnąć ten biały guziczek mały na froncie pada, i powiększony odpowiednik na konsoli (pod slotem memorki - jeżeli konsola stoi pionowo). Powinno załapać.
Opublikowano 16 września 200816 l Hey,pewnie to pytanie było setki razy ale kij z tym, mianowicie mam monitor z wyjsciem hdmi i xa jak to podlaczyc zeby byl dzwiek. MOnitor ni ma glosnikow Pozdrawiam Poscok Prosty i zarazem jedyny sposób jaki znam, to rozbroić obudowę kabla AV, wówczas zmieszcą się oba kable HDMI i AV. Podpinasz dwa kable - HDMI, który łaczy się z wejściem HDMI w moniorze oraz drugi - AV, z którego korzystasz tylko z chinch'y, bądź z wyjścia optycznego. Powiem od razu, że rozbrojengo kabla już nie naprawisz, więc warto kupić jakiś na allegro, niż niszczyć oryginalny.
Opublikowano 17 września 200816 l Hey,pewnie to pytanie było setki razy ale kij z tym, mianowicie mam monitor z wyjsciem hdmi i xa jak to podlaczyc zeby byl dzwiek. MOnitor ni ma glosnikow Pozdrawiam Poscok Prosty i zarazem jedyny sposób jaki znam, to rozbroić obudowę kabla AV, wówczas zmieszcą się oba kable HDMI i AV. Podpinasz dwa kable - HDMI, który łaczy się z wejściem HDMI w moniorze oraz drugi - AV, z którego korzystasz tylko z chinch'y, bądź z wyjścia optycznego. Powiem od razu, że rozbrojengo kabla już nie naprawisz, więc warto kupić jakiś na allegro, niż niszczyć oryginalny. Thx, znalazłem to już na innym forum i tak tez zrobiłem, rozebrałem org.kabel z MS i podpiołem hdmi +dźwięk tylko ze nie miałem tylu wejść w subwooferze do dźwięku ,uporałem się z problemem kupilem taka przejściówkę ,męskie wejście dwa żeńskie wejścia na dźwięk.
Opublikowano 17 września 200816 l witam mam pytanie: chciałbym kupić x360 nówke arcade lub premium ale chodzi mi o tą wersję konsoli którą mogę przerobić(czyli jeśli się dobrze orientuje to z napędem benq) -moje pytanie brzmi: gdzie jeszcze sprzedają takie konsole (jakieś sklepy wysyłkowe czy coś ) i oczywiście najlepiej po jak najniższej cenie;] pozdrawiam i dzięki za info
Opublikowano 17 września 200816 l http://www.sklep.psxextreme.pl/product_inf...roducts_id=4004 Więcej do szczęścia nie potrzeba. Jeśli masz zamiar "piracić" to zostań na PC... Edytowane 17 września 200816 l przez Fisiu
Opublikowano 17 września 200816 l witam mam pytanie: chciałbym kupić x360 nówke arcade lub premium ale chodzi mi o tą wersję konsoli którą mogę przerobić(czyli jeśli się dobrze orientuje to z napędem benq) -moje pytanie brzmi: gdzie jeszcze sprzedają takie konsole (jakieś sklepy wysyłkowe czy coś ) i oczywiście najlepiej po jak najniższej cenie;] pozdrawiam i dzięki za info Żebyś był w pełni zadowolony to musi być konsola z HDMI, z datą produkcji wcześniejszą niż kwiecień 2008. Kumpel kupował konsolę tak jak ja, w lipcu i szukał własnie takiej, wydał wówczas 1400zł, gdzie konsola bez możliwości przerobienia kosztowała 1000zł. Teraz ciężko znaleźć konsolę z falconem, nówkę i możliwą do przerobienia. Raczej tylko na używane możesz liczyć.
Opublikowano 17 września 200816 l Xbox wyprzedził Wii w KKW! http://xboxspot.pl/Aktualnosci/4798,0,Xbox_przed_Wii.aspx Szok, szok, szok !!! No nie wierze w tego newsa, ale się porobiło. Japońce wytrzeźwieli !!!