Jump to content

Grajac Online na DSie...

jakbu

Recommended Posts

Posted
Czy konsola wykrywa acess pointy, ale nie lan z wewnętrznym ip tylko z zewnętrznym (mam login i hasło żeby się zalogować do sieci), czy koniecznie musi to być net typu hotspot?

Raczej tak.

• Replies 18
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Mam problem. Mam komputer, który może służyć za hot-spota. Daję radę stworzyc własnego hot-spota, wszystko fajnie, DS wykrywa połączenie... Testing Connection i error 51300. Co zrobić, by tego błędu się pozbyć i sobie pograć na własnym hot-spocie?

Posted

Każda gra. Dostajesz swój FC jak się połączysz z netem w danej grze. Nie jestem pewien, ale jeśli gra się na programatorze, to FC jest chyba powiązany z savem - gdy skasujesz i stworzysz nowy, dostaniesz nowe numerki.

• 4 weeks later...
  • 2 months later...
Posted

Da się coś zrobić z tym że DS nie działą na Acces Poincie w którym jest szyfrowanie WPA-2 ? DS działa natomiast na WEP? Może jakieś rady co z tym zrobić bo w ac nie będę zmieniał na słabsze szyfrowanie.

• 7 months later...
  • 3 weeks later...
Posted

Czy to normalne, że DS nie może sie połączyc z darmowymi hot-spotami (taki z kawiarni itd.) Niedawno z ciekawości łaziłem po mieście z DS Browserem i próbowałem się podłączyć. No i nic, ciągle błędy, albo łączyło się, łączyło i nic. jakies propozycje?

Posted

Moj DS nie mial najmnijeszych problemow z polaczeniem sie z siecia w Trafficu. Moze tasmte sieci byly zabezpieczone? Albo sygnal byl bardzo slaby?

Posted
Moj DS nie mial najmnijeszych problemow z polaczeniem sie z siecia w Trafficu. Moze tasmte sieci byly zabezpieczone? Albo sygnal byl bardzo slaby?

Cóż, próbowałem w Bookhouse Cafe na Świętokrzyskiej i Szpilce na Placu 3 krzyzy. Cóż, w pierszym miejscu dają do kawy hasło i login, ale nie wiem gdzie to w DSie wpisać :/ W drugim przypadku łączyło się na tyle długo, że zezygnowałem. Muszę sprawdzić jeszcze na Placu Zamkowym.

• 10 months later...
Posted

Niektóre DS-y tak miały że nie potrafiły się łączyć z hot-spotami sieci w których ustawiony był zewnętrzny serwer autoryzacji (nie pytajcie mnie o co chodzi nie chce mi sie wyjaśniać!!!) a to za sprawą tego że N konstruując swoją maszynkę nie trzymało się w 100% specyfikacji IEEEE 802.11(x)...

Na pocieszenie dodam że mnie łączy ze wszystkim w krakowskich galeriach handlowych i na lotnisku w Balicach

• 11 months later...
Posted

Mam DS-a :) Mam też router, podłączam do niego kabelki. DS widzi ten router, ale najwyraźniej internet nie działa. Why/ Co trzeba zrobić dokładnie? Kabelki źle podłączyłem?

• 3 weeks later...
Posted

A na kompie neta masz? najlepiej sprawdź czy komputer może sie połączyć z internetem bezprzewodowo?

No i trzeba pamiętać że DS nie ważne w jakiej wersji by nie był preferuje (DSi) lub wymaga(DSL) sieci zabezpieczonej WEP-em innej nie zobaczy lub w przypadku DSi starsze gry nie będą mogły używać WAP-owych hot spotów.

Jeśli twój komputer potrafi się połączyć z internetem bezprzewodowo przez router a konsola nie to spisz sobie wszystkie informacje o połączeniu komputera na kartkę i wpisz je do konsolki po czym rozłącz komputer.

spisać trzeba IP. maskę podsieci, adres dns i adres bramy... pamiętaj że zanim przetestujesz wpisane w konsolę dane, twój komputer musi rozłączyć się z routerem...