Skocz do zawartości

Atari 2600

Featured Replies

Opublikowano

Najlepsze gierki to byly:

- "Samoloty"

- "Statki"

- "Boks"

- "Chowany"

oraz

- "Ucieczka przed policja"

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 13
  • Wyświetleń 31,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dziwne, że do dzisiaj nie powstał remake.

• ▬ Contents of this video ▬ 00:00 - What Have Atari Been Up To Lately? 02:55 - Atari 2600+ Unboxing 04:10 - PCBWay Sponsor Slot 04:39 - Atari 2600+ New CX40+ Joystick Overview

Opublikowano

Widze odkopany temat, milo ;)

jakbu : a pamietasz oryginalne tytuly?

boks - zapewne chodzi Ci o "Boxing" od Activision, gdzie byl widok z gory i 2 ludki z dlugimi lapami ?:)

samoloty - to moze "River raid" ?

statki, chowany i ucieczka przed policja - tu mi nic na mysl nie przychodzi :|

Ale, ale, zajrzalem do tematu bo zbliza sie olimpiada, i tak naszlo mnie do wygrzebania Atari2600 z szafy (niestety jakis czas temu zniknela z polki pod telewizorem - brak miejsca i strasznie sie kurzylo) i pogrania sobie w "Decathlon" od Activision :)

O "River raid" oczywiscie tez zahacze :D

• 3 tygodnie później...
  • 4 lata później...
Opublikowano

Boks był za(pipi)isty i "kowboje" dwóch ludków strzelało do siebie :)

• 8 lat później...
Opublikowano

Niedługo poczciwe Atari 2600 doczeka się konwersji kultowych przygód Linka!

• 1 rok później...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

▬ Contents of this video ▬

00:00 - What Have Atari Been Up To Lately?

02:55 - Atari 2600+ Unboxing

04:10 - PCBWay Sponsor Slot

04:39 - Atari 2600+ New CX40+ Joystick Overview

07:18 - Atari 2600+ Hardware Overview

10:43 - Atari 2600+ Playing Games and Power On

13:26 - Atari 2600+ Original Game Cartridge Compatibility

14:13 - Conclusion

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Atari wypuszcza .... Atari 7800+   tak na cartdrige tak za 129USD  i tak nowe cardrige po 30USD.

Opublikowano

W sumie jak karty evercade się sprzedają, jak tam Atari już jest „legacy”, jak trwa moda na retro ale dla mnie to za stare. Wyobrażacie sobie jakby Nintendo zrobiło nowe n64 i gry po 30 dolców? Kupowałbym … chyba :) 

Opublikowano

Moda na sentymenty trzeba doić. Nie jestem pewien czy Atari jest aż tak silna marka by uciągnąć to samodzielnie. Evervcade chcociaz jest multiplatformowe.  Z drugiej strony takie The C64 mini I maxi się sprzedało w cenie peceta 350zl (GMKtec G3 który ciągnie wszystko do PS1 a nawet częściowo DC,N64,PS2,GC).  

Opublikowano
5 godzin temu, grzybiarz napisał(a):

W sumie jak karty evercade się sprzedają, jak tam Atari już jest „legacy”, jak trwa moda na retro ale dla mnie to za stare. Wyobrażacie sobie jakby Nintendo zrobiło nowe n64 i gry po 30 dolców? Kupowałbym … chyba  

Atari w USA jest kultowe, w europie już mniej. 

Opublikowano

Ja calkowicie akurat od takich reedycji odpadam. Jest z tamtej ery doslownie kilka gierek - glownie od Activision, ktore sa dla mnie kultowe ale i tak konczy sie max na 15-20 minut sesjach raz na kilka miesiecy i spokoj. Za droga zabawa zeby to zbierac i zeby zajmowalo miejsce.

• 3 miesiące temu...