CoATI 1 050 Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 przez emulator na pc: epsxe Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Nastepne pytanie. W PSP mam zakladke TV i tam jakas aplikacje 1SEG. Chcialbym usunac cala ta zakladke. Jak to zrobic? Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 musisz wyedytowac top_menu.rco [a przynajmnije szukaj czegos podobnego] ,wywalisz ikonki [defaultową tez] i nie bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza
_mike 318 Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 (edytowane) Pytanko: Jest jakiś łatwy sposób edytowania theme'ów - chodzi mi o to żeby gameboota/coldboota z jednego theme'a zastąpić w/w z innego theme'a (zakładając że jedyna forma w jakiej mam te theme'y to plik .ctf)? Da się jakoś wydobyć dźwięk (plik) z theme'a? Tak przy okazji, znacie jakiś fajny poradnik jak robić theme'y (te co widziałem są zbyt nie jasne ) Edytowane 27 Sierpnia 2008 przez the_m Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 musisz rozpakowac ctf'a, zmienic co tam chcesz i skompilowac spowrotem do takich rzeczy sa te niezbyt jasne programy ;] na forum psp-team bawia sie w takie rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza
_mike 318 Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 (edytowane) Ok udało mi się (tak w 90%) Częściowo dzięki temu, że za twoją namową Coati zajrzałem na forum PSP-team (wcześniej tylko pobieżnie przeleciałem po kilku tematach na tamtym forum) Jak się jeszcze w tym pogrzebie trochę to napisze poradnik jak zrobić swojego Custom XMB Aha... i nie ma czegoś takiego jak "łatwy edytor" - trzeba "popracować" w kilku(-nastu) programach. Na "wyciąganie" dźwięku nie znalazłem jeszcze sposobu ale da się to obejść Edytowane 27 Sierpnia 2008 przez the_m Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Nie moge znalezc tego pliku Coati ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Poszukaj we flashach. Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 to jest taka sama zabawa w jaką bawi sie teraz the_m w twoim wypadku szukaj w flash0 - resources Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 To chyba to oleje. Za duzo roboty ;] Chyba, ze jest jakis latwy sposob zeby sie tego pozbyc? Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 nie ma ;] tzn jak sie wkrecisz w modowanie to moze to byc calkiem fajna zabawa Cytuj Odnośnik do komentarza
Tołdi 8 Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 (edytowane) Elo, jako że w temacie PSP jestem raczej zielony (może nie jak trawa ale na pewno jak kupa po wizycie w wegetariańskiej knajpie), a powoli przymierzam się do kupna tej zabawki, to mam jedno dość proste pytanie- na PSP możemy grać w emulowane gry z PSX-a, szkopuł tkwi w tym jak rozwiązana jest sprawa dwóch brakujących spustów (r2,l2), które Playek miał a PSP ich nie ma...??? Mocno mnie to nurtuje bo z racji sredniej ilości nowych gier ,klasyki typu jRPG, w których mam mocne zaległości, idealnie nadawałyby się na nadchodzące w piżdzie.rniku przynudzające wykłady... Edytowane 29 Sierpnia 2008 przez Tołdi Cytuj Odnośnik do komentarza
ghost. 60 Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Grając na emulacji L2 i R2 masz defaultowo ustawione na odpowiednio lewy i prawy kierunek na analogu. Góra na analogu to wcisniecie obu na raz. Mozesz w ustawieniach zamienic je miejscami z L1 i R1 oraz przerzucić na krzyżak (wtedy na analogu masz kierunki). W niektrych grach jest to dosyć wkurzające (np Syphon Filter czy Medal of Honor), ale w wiekszosci gier da sie spokojnie grać z takim rozwiązaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tołdi 8 Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Dzięki ghost, nie potrafiłem skumać tematu, a teraz nawet wydaje się to być dośc logiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Trzeba było sobie skojarzyc te kontrolery od PSX'a (najstarsze jeszcze bez Analogów) - każda gra musiała byc kompatybilna również z nimi , ciekawie ten patent z analogiem wykorzystano w MGS Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 A jaki, bo zapomniałem? Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Podporządkowanie wyboru przedmiotów w analogu - mi to ułatwia zabawe Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 1 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2008 ei mam glupie pytanie - czy jak zostawie psp w ładowarce na 15 godizn to bardzo zepsuje baterie? bo wlasnie tak zrobilem ;/ zapomnialem wyjąć na noc ... Cytuj Odnośnik do komentarza
Krzys PL 28 Opublikowano 1 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2008 Przecież jak baterie będzie naładowana to PSP samo przestaje ładować. Więc nic sie nie stało Cytuj Odnośnik do komentarza
ghost. 60 Opublikowano 1 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2008 to nic, ze przestaje ładować, ale bateria ciagle dostaje zasilanie i skraca sie jej żywotnosc jak jednorazowo zostawiłes na dłuzej to spoko, nie wybuchnie, ale unikaj zostawiania na dłużej, bo wybuchnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Krzys PL 28 Opublikowano 1 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2008 Myślałem ze jest tak jak w telefonach, ale dobrze wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 1 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2008 To jak ja zostawiam PSP/DS podłączone na noc to mogę rano się bez ściany obudzić? Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 1 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2008 jesli elektrolit z jakiegos tam powodu w baterii osiagnie temperature okolo +60*C to tak ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
ghost. 60 Opublikowano 1 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2008 most likely Cytuj Odnośnik do komentarza
_mike 318 Opublikowano 1 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2008 (edytowane) przesadzacie, mi się często zdarza zostawić PSP z podłączona ładowarką na 10h i więcej, a konsole mam już dość długo i jak do tej pory nie zauważyłem żadnych zmian w pracy baterii - co więcej czasem wydaje mi się że pracuje nawet dłużej niż na początku ... ale IMO wybuch i tak jest prawdopodobny tyle, że do tej pory o czymś takim nie słyszałem Edytowane 1 Września 2008 przez the_m Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi