Snejk 273 Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Star Trek - Szalu nie bylo, ale te 2 godziny w miare szybko minely. Jest to jednak taki typ sci fi, ktorego nie znosze. Gdyby go krecil Verhoeven to z pewnoscia film bylby z 5 razy lepszy 6/10 Cytuj Odnośnik do komentarza
Lain 107 Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Antichrist - Początkowo po obejrzeniu zrobiłam tylko wielkie oczy i nie wiedziałam co myśleć. Film strasznie ciężki, żeby nie powiedzieć, że w pewnych momentach głupi. -_- Na szczęście ratuje dobra gra aktorów - chociaż kolesia średnio lubię; świetna muzyka i generalnie kilka dobrych scen. Bądź co bądź, film na pewno będzie miał wielu fanów (głównie Ci, którzy wiedzieli czego mogą się spodziewać po reżyserze i rozumieją film). Jak dla mnie 7+/10. btw. o co chodziło z tymi babami na koniec? o.O że niby on ją spalił, to ich dusze się uwolniły? xD 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Maiden Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 o jeden most... jest o klase lepszy Oczywiście, że nie jest. Jest gorzej nakręcony, Niemcy jeżdżą w w wymienionym przez Ciebie filmie na amerykańskich czołgach, pełno tam błędów historycznych itp. Cytuj Odnośnik do komentarza
epl 160 Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 (edytowane) o jeden most... jest o klase lepszy Oczywiście, że nie jest. Jest gorzej nakręcony, Niemcy jeżdżą w w wymienionym przez Ciebie filmie na amerykańskich czołgach, pełno tam błędów historycznych itp. oczywiscie ze jest aktorzy graja znacznie lepiej, wiekszy budzet, lepsze zdjecia, lepsza rezyseria, anthony hopkins etc aha czolgi sa niemieckie Edytowane 25 Września 2009 przez epl Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Maiden Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 (edytowane) o jeden most... jest o klase lepszy Oczywiście, że nie jest. Jest gorzej nakręcony, Niemcy jeżdżą w w wymienionym przez Ciebie filmie na amerykańskich czołgach, pełno tam błędów historycznych itp. oczywiscie ze jest aktorzy graja znacznie lepiej, wiekszy budzet, lepsze zdjecia, lepsza rezyseria, anthony hopkins etc aha czolgi sa niemieckie http://www.youtube.com/watch?v=F9HVOMg8g4E&feature=related 4:41 - co to za typ czołgu niemieckiego? Czy ten który wyświetla się przed załadowaniem się filmiku? Nie nie są to czołgi niemieckie, gadasz głupoty, jeszcze przedstawiasz je w takim świetle jakby były niezaprzeczalnymi faktami. Otóż nie, czołgi nie były niemieckie. Sam film ogląda się przyjemnie, ale z punktu widzenia historycznego jest jedną wielką pomyłką. Od mundurów, przez sprzęt na faktach kończąc. Argumentem osła jest mówienie, że "film jest lepszy, bo ma większy budżet" - budżet filmu nie robi. Zresztą nie możesz porównać budżetów filmu czarno białego i kolorowego. Mała ciekawostka odnośnie "Najdłuższego dnia": "Z budżetem 8 milionów dolarów był to najdroższy film czarnobiały wszechczasów do czasu nakręcenia Listy Schindlera" Aktorzy grają znacznie lepiej? Cóż nie wydaję mi się? Anthony Hopkins?! A z drugiej strony masz Richarda Burtona, Johna Waynea czy Seana Conneryiego! Wątku kontynuował nie będę gdyż ewidentnie ty widziałeś tylko "Most", a ja oba filmy. Wiesz, trochę mnie już zaczynasz śmieszyć. Zupełnie mi to nie przeszkadza, wręcz bawi ale w każdym temacie starasz się na siłę obrać stanowisko przeciwne do mojego. Może to przejaw jakiejś ukrytej frustracji, po tym jak nie udało Ci się za pośrednictwem forum PE poderwać mojej dziewczyny ? Edytowane 25 Września 2009 przez Maiden Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 (edytowane) maiden ma tu dziewczyne? ktora to? aaaa, owieczka, pamietam xD Edytowane 25 Września 2009 przez caps_LOCK_masta Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Maiden Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 ROTFL xD Była na forum przez może dwa tygodnie Czasem, raz na pół roku coś skrobnie Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 czekam na riposte epl'a jak na nowy odcinek house'a. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Maiden Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 No kurde, a ja to nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 <otwiera chipsy> Cytuj Odnośnik do komentarza
epl 160 Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 o jeden most... jest o klase lepszy Oczywiście, że nie jest. Jest gorzej nakręcony, Niemcy jeżdżą w w wymienionym przez Ciebie filmie na amerykańskich czołgach, pełno tam błędów historycznych itp. oczywiscie ze jest aktorzy graja znacznie lepiej, wiekszy budzet, lepsze zdjecia, lepsza rezyseria, anthony hopkins etc aha czolgi sa niemieckie 4:41 - co to za typ czołgu niemieckiego? Czy ten który wyświetla się przed załadowaniem się filmiku? Nie nie są to czołgi niemieckie, gadasz głupoty, jeszcze przedstawiasz je w takim świetle jakby były niezaprzeczalnymi faktami. Otóż nie, czołgi nie były niemieckie. Sam film ogląda się przyjemnie, ale z punktu widzenia historycznego jest jedną wielką pomyłką. Od mundurów, przez sprzęt na faktach kończąc. Argumentem osła jest mówienie, że "film jest lepszy, bo ma większy budżet" - budżet filmu nie robi. Zresztą nie możesz porównać budżetów filmu czarno białego i kolorowego. Mała ciekawostka odnośnie "Najdłuższego dnia": "Z budżetem 8 milionów dolarów był to najdroższy film czarnobiały wszechczasów do czasu nakręcenia Listy Schindlera" Aktorzy grają znacznie lepiej? Cóż nie wydaję mi się? Anthony Hopkins?! A z drugiej strony masz Richarda Burtona, Johna Waynea czy Seana Conneryiego! Wątku kontynuował nie będę gdyż ewidentnie ty widziałeś tylko "Most", a ja oba filmy. Wiesz, trochę mnie już zaczynasz śmieszyć. Zupełnie mi to nie przeszkadza, wręcz bawi ale w każdym temacie starasz się na siłę obrać stanowisko przeciwne do mojego. Może to przejaw jakiejś ukrytej frustracji, po tym jak nie udało Ci się za pośrednictwem forum PE poderwać mojej dziewczyny ? wcale ze nie;] a filmy tez oba widzialem czolg to leo1 chyba niemiecki ale glowy nie dam john wayne vs laurence olivier czy anthony hopkins = john wayne gets PWND sean connery tez gral w one bridge a tu masz liste bledow w najdluzszym dniu - m.in sprzet (samoloty, barki, bronie), mundury, jednostki http://www.imdb.com/title/tt0056197/goofs ale H z tym to nie liczba bledow decyduje o jakosci filmu czy budzet Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Maiden Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 (edytowane) czolg to leo1chyba niemiecki ale glowy nie dam No to jeżeli Ci ona miła, to jej nie dawaj bo to nie jest Leopard 1. Zresztą nawet gdyby nim był (a zapewniam Cię, że nim nie jest) to Leopardy zaczęto produkować długo po zakończeniu drugiej wojny światowej. Proszę: zdjęcie: Podobieństwo jest zatrważające. Masz jakieś inne typy? john wayne vs laurence olivier czy anthony hopkins = john wayne gets PWND a tu masz liste bledow w najdluzszym dniu - m.in sprzet (samoloty, barki, bronie), mundury, jednostki Fajnie, tyle tylko, że do strony podchodziłbym z lekkim przymrużeniem oka, gdyż ta sama strona, nie wytyka błędów podobnej natury w "Moście" które widzę nawet ja, laik. to nie liczba bledow decyduje o jakosci filmu czy budzet Wow, zgadzamy się. PS:Wszyscy wiemy, że jesteś przesiąknięty i zakochany w kulturze anglosaskiej, ale pisz po Polsku. Szczególnie gdy używasz skrótów myślowych. Dziękuję. Edytowane 25 Września 2009 przez Maiden Cytuj Odnośnik do komentarza
epl 160 Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 prosze bardzo;] czolg to leo1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Maiden Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 A świstak siedzi i zawija. Zresztą to by nawet było nieważne, ważna, że był to czołg współczesny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość MasterShake Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 godzilla vs king gedhorra czy jakos tak - no (pipi), do dzisiaj pamietam jak ogladalo sie na niemieckim rtl za dzieciaka, w ogole nie wiedzialem o co chodzi ale bylo kolorowo i wesolo. Po tylu latach i obejrzeniu tego w zrozumialym jezyku - no klasyka, aktorstwo na poziomie klanu, efekty robily dzieci na plastyce ale klimat jest. Szkoda tylko ze z angieslkim dubbingiem, psuje z deka efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza
STRETCH 30 Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Antichrist - Początkowo po obejrzeniu zrobiłam tylko wielkie oczy i nie wiedziałam co myśleć. Film strasznie ciężki, żeby nie powiedzieć, że w pewnych momentach głupi. -_- Na szczęście ratuje dobra gra aktorów - chociaż kolesia średnio lubię; świetna muzyka i generalnie kilka dobrych scen. Bądź co bądź, film na pewno będzie miał wielu fanów (głównie Ci, którzy wiedzieli czego mogą się spodziewać po reżyserze i rozumieją film). Jak dla mnie 7+/10. btw. o co chodziło z tymi babami na koniec? o.O że niby on ją spalił, to ich dusze się uwolniły? xD no szly zobaczyc jego kutasa, ja to tak zrozumialem Cytuj Odnośnik do komentarza
Snejk 273 Opublikowano 26 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 Perfect Storm - George Klunej i Marki Mak w centrum mega huraganu. Podobal mi sie. Doskonale efekty i Klimat 7/10 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 27 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2009 Misja niemożliwa część trzecia- jedynka, to dla mnie ikona tego typu filmów. Dwójka, to klasyczny przykład "zatonięcia Titanica", gdzie przyczyn tragedii do dziś się dochodzi. Ostania część, to "kampania wrześnowa", czyli walczy dzielnie, ale o sukcesie nie ma mowy. Niby jest akcja, niby są gadżety, ale w obu przypadkach wszystko to jakieś nijakie, tak jak efekt końcowy. 6/10 Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 Star Trek - Podobał mi się początek, ale później coraz bardziej rozczarowywał. Za dużo było przypadków. Spock z przyszłości znaleziony w jaskini na prawie bezludnej planecie. Cała, ogromna planeta, a tu przypadkiem spock z przyszłości w tej konkretnej jaskini. Tuż obok stacja floty, gdzie zupełnym przypadkiem naukowiec i spec od teleportacji, od którego zależeć będzie przyszłość misji. Banda górników wie gdzie i kiedy ma wyczekiwać na statki floty. Całą przeszłość sprzed 50lat znają przypadkiem z takimi szczegółami. Górnicy przechodzą przez czarną dziurę i przypadkiem lądują ok 50lat wcześniej akurat, by udała się zemsta. Jak się przymknie oko na to, to całkiem przyjemnie się ogląda. Cytuj Odnośnik do komentarza
kwachus 5 Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 (edytowane) drag me to hell - totalnie zmarnowany czas chwilami odczuwałęm ze to horroro-komedia. Wg.mnie zmarnowany czas?. x man origins wolverine - całkiem dobry film na podstawie komiksu najpierw grałęm w gre dopiero teraz obejrzałem ,efekty nie powalają a ogląda się przyjemnie 7/10 wachman - komiksu nie czytałem ,ale wrażenia po obejrzeniu bardzo dobre ciekawie oddane retrospekcje bohaterów całkiem dobra historia a największy plus to dla mnie muzyka 'All Along the Watchtower ' Hendrixa powala i inne kawałki tej epoki film 8/10 Adrenalina 2 / Crank 2 -jak na początku zaczyna się rozpierducha to się nią kończy co nie zmienia faktu że miło się ogląda 6/10 Edytowane 28 Września 2009 przez kwachus Cytuj Odnośnik do komentarza
Mendrek 570 Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 9 - lekki, przyjemny i mało ambitny film. To taki Tim Burton, ale bez fajerwerków. Nazwałbym to Pixarem dla dorosłych, ale daleko temu od "Nightmare before Christmas". Trochę wydaje się też krótki. Z jednej strony warto obejrzeć w kinie, żeby zobaczyć efekt. Z drugiej, nie jest na tyle fajny, żeby go rozpamiętywać po seansie. 5/10. Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 Transformersy 2 - Ładny, amerykański i bardzo niestrawny. Prawie jak hamburger. Plus za sceny akcji, minus za całą resztę. Co za chory umysł wymyślił te durne motywy? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lukasz Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 Star Trek - Podobał mi się początek, ale później coraz bardziej rozczarowywał. Za dużo było przypadków. Spock z przyszłości znaleziony w jaskini na prawie bezludnej planecie. Cała, ogromna planeta, a tu przypadkiem spock z przyszłości w tej konkretnej jaskini. Tuż obok stacja floty, gdzie zupełnym przypadkiem naukowiec i spec od teleportacji, od którego zależeć będzie przyszłość misji. Banda górników wie gdzie i kiedy ma wyczekiwać na statki floty. Całą przeszłość sprzed 50lat znają przypadkiem z takimi szczegółami. Górnicy przechodzą przez czarną dziurę i przypadkiem lądują ok 50lat wcześniej akurat, by udała się zemsta. Jak się przymknie oko na to, to całkiem przyjemnie się ogląda. To jest ten film gdzie facet cofa sie z przyszlosci w przeszlosc aby poleciec w przyszlosc aby cofnac sie do przeszlosci zeby dac komus w pysk? Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 Nie Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 29 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 (edytowane) DEADGIRL (2009) całkiem nienajgorszy horror, ogląda sie świetnie, sceny są, ale nie jakoś wiele, film porusza problem na czasie jakim jest nekrofilia wśród amerykańskiej młodzieży, i jak wpływa ona na stosunki międzyludzkie na płaszczyźnie rodziny, i szkoły. Edytowane 29 Września 2009 przez caps_LOCK_masta Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi