Skocz do zawartości

Pytania na temat X360

Featured Replies

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Wyświetleń 94,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Taki problem:   Wersja jasper i na oryg. wentylatorach przy procesorze graficznym wylatuje ciepłe/letnie powietrze zaś przy procku głównym letnie/chłodne. Jakiś czas temu zainstalowałem sobie wen

• Gość bigdaddy
    Gość bigdaddy

nie było jeszcze przypadku bana za dysk i MS nie może czegoś takiego zrobić. To jest dodatkowe akcesorium a nie mieszanie w konsoli. Zawsze ktoś z zestawów fm3, ff13, re5, mw2, itd. może sprzedac taki

Opublikowano
  • Autor

udaje sie odpalic linuxa, czyli jak linuxa to i wiekszosc co jest z nim zwiazana tez...

czadu zadnego w tym nie widzie, wole PCta :)

Opublikowano

Panowie czy można mp3 zapisać na dysku twardym konsoli?Dzięki z góry

Opublikowano

na HDD możliwe jest tylko zgranie muzyki z AudioCD

Opublikowano

O, miło wiedzieć. To metoda jest prosta.

Kupujemy płytkę CD-RW, nagrywamy ile się zmieści, zgrywamy na dysk, czyścimy płytkę i wracamy do nagrywania ile się zmieści :).

Opublikowano

Może mi ktoś (może Mr. Juchy:P ) opisać poszczególne modele Xboxa 360, co zmieniają i co mają? I jaki ja mam model płyty głównej (Arcade, Marzec 2008, napęd - chyba Benq)

Falcon -

Falcon v2 -

Jasper -

Opublikowano
O, miło wiedzieć. To metoda jest prosta.

Kupujemy płytkę CD-RW, nagrywamy ile się zmieści, zgrywamy na dysk, czyścimy płytkę i wracamy do nagrywania ile się zmieści :).

Próbowałem tak, pierwsze nagranie łykneło bez problemu, z drugiego nagrania pierwsze sekundy pojedynczych tytułów, trzecie nagranie przeskakuje wszystkie pliki. Dupawka ogólnie - przynajmniej u mnie.

Opublikowano

Czy da się zrobić coś z pękniętą płytą?

Pęknięcie jest od "środka" aż do połowy tego małego szarego paska ...

Nie uruchamiałem jeszcze gry (taką dostałem), nie chcę ryzykować.

Może są już jakieś specjalistyczne naklejki zabezpieczające, czy cokolwiek ?

Opublikowano

Jak pęknięcie jest na nagranym obszarze to już nic nie zrobisz.

Edit: Nie doczytałem sory. Powinno działać ale pękniecie bedzie się powiększać, popytaj sie w firmach które regenerują płyty czy naprawią Ci taką płytę.

Edytowane przez Krzys PL

Opublikowano

Nie polecam wkładania czegoś takiego do konsoli. Za starych czasów zdarzalo się cś takiego do PC wrzucać. Pęknięcie się tylko powiększało, ażpewnego niepięknego dania (pipi)n** w CDromie. Wyrzućpłytkę, albo nas reklamacjie ja.

Opublikowano

Szkoda wyrzucać, myślałem że są specjalne naklejki zabezpieczające.

No nic, wystawie na aukcję, opisze jak sprawa wygląda i może ktoś się skusi.

Opublikowano

sznurek jak się kręci w napędzie z konkretną prędkością to nic dziwnego że z czasem zrobi boom.

w sumie jestem z podobnej sytuacji. ostatnio zauważyłem 2 pęknięcia na płycie, nie sięgają strefy z danymi. na szczęście mam grę zainstalowaną już na dysku. nie wiem kiedy popękała.

jakie jest prawdopodobieństwo że strzeli podczas tego rozruchu? kiedy odpalamy grę z dysku i sprawdza czy płyta znajduje się w napędzie. obroty są niskie ale jednak są.

Opublikowano

Kiedyś oglądałem na mythbusters bodajże na Discovery co trzeba zrobić żeby płyta faktycznie wybuchła/rozleciała się na strzępy/rozwarstwiła się. Przy ogromnych prędkościach tylko może pęknąć, rozwarstwić się - przy tak wysokich prędkościach, po wybuchu, są wgniecenia w metalowych napędach. Sporo napędów nie było w stanie "zniszczyć" płyty. Część z płyt była z "najniższej półki", część była specjalnie wystawiana na działanie promieni słonecznych, cześć była wsadzana do... mikrofalówek. I tylko niektóre, te najbardziej zniszczone udało się doprowadzić do wybuchu. Jednakże, Colin, ja bym się nie martwił, skoro jest zainstalowana na dysku to nie powinno się nic strasznego stać. Co to za tytuły pęknięte?

Edytowane przez Fisiu

Opublikowano

wiem wiem. tylko szkoda by było bombardować napęd odłamkami. konkretnie to Grid się załamał. olałbym to bo i tak mam wszystko zrobione tylko trzymam grę dla 2 dodatków które jeszcze wyjdą.

przy okazji - jest jakiś trick albo opcja żeby nie odpalało płyty zaraz po tym jak zamykamy napęd?

Opublikowano

Zaraz, co znaczy nie odpalało? Jeżeli chodzi o "autorun" to jest to do wyłączenia, ale płyta dalej będzie się kręcić, tyle że gra nie wystartuje.

Opublikowano

siedzisz w dashu, otwierasz napęd, wkładasz płytę, zamykasz i odpala grę. chodzi mi o to żeby nie odpalało. na kompie jest to możliwe i się zastanawiałem czy na X też.

Opublikowano

Oczywiście że jest dostępne, poszukaj w ustawieniach konsoli.

Teraz sprawdziłem: Moja konsola Xbox >> Ustawienia systemu >> Ustawienia konsoli >> i masz dwie opcje : uruchamianie oraz austostart. Pozmieniaj opcje tak, jak ty wymagasz od konsoli ;-)

Edytowane przez Fisiu

Opublikowano

O ile się nie mylę, to w niektórych fps multi były kolory teamu do wyboru, bodajże w Perfect Dark Zero. Być może ta opcja miała tam zastosowanie, jednak sam tego nigdy nie sprawdzałem. Nic innego nie przychodzi mi na myśl. :)

Opublikowano

Czy mając grę w wersji PAL (i grając na koncie na Wlk. Bryt.) można ściągnąć do niej DLC z amerykańskiego rynku przez konto na USA? Wiadomo, że takie wałki przechodzą z grami arcade, ale czy z samymi DLC też (mam na myśli np. zbliżające się Lost & Damned czy dodatki do Fallouta)?

Zastanawia mnie po prostu czy gra rozpozna później, że ten DLC jest dla niej i nie sprawdza regionów czy coś.

Opublikowano

Można... o ile nie nałoża blokady regionalnej.

Opublikowano

Mozna ogladac na x 360 filmy z pendrive albo dysku zewnetrznego czy nie da rady?(oczywiscie bez zadnych przerobek)