Skocz do zawartości

Wspomnienia z Vigilante8

Featured Replies

Opublikowano

v8 taak kiedyś 20 godzin w multi bez przerwy spędziłem

• Odpowiedzi 19
  • Wyświetleń 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

V8 second offense był zaje.bisty, nie potrafie okreslić ile godzin czasu mi na to zeszło, ale wymaksowałem w niej wszystkie (15 czy 16 bodajze) samochodów, aż do całkowitej zmiany karoserii - no ku.rwa radocha straszna...

Ale wiąze sie z tą grą równiez jeden z przykładów mojej najwiekszej frustracji zwiazanej z grami - w kampanii Drifters'ów, w planszy tej z latarnią i portem towarowym, jednym z zadan było zatrzymanie cieżarówki na moście - a ze nie był to czas pod tytułem "ghost + internet", wku.rwiałem sie niemiłosiernie, szukajac po kolegach i po wszystkich mozliwych czasopismach, jak zatrzymac tą je.baną ciezarówke na moscie ;D A jak sie skapnałem, ze trzeba dac sie kilkakrotnie uderzyc, i za kazdym razem ona odrobine zwalnia, to myslałem ze jajo z radosci zniose :(

Swietna giera, swietna fabuła, gdybym dzisiaj miał psx'a to bym chetnie znowu popykał ;]

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Spędziłem masę czasu z V8, pamiętam że można było w trakcie rozgrywki wyciągnąć płytę z grą i włożyć audio CD ze swoją muzyką ;) Szkoda, że ani na PS2 ani póki co na PS3 nie ma podobnych gier na dobrym poziomie :)

Opublikowano

Również wiele godzin spędziłem przy Vigilante. Uważam jednak, iż pierwsza odsłona była lepsza. W drugiej nie podobały mi się "misje", które było trzeba wykonywać podczas walki z przeciwnikami.

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

W Vigilante 8 dało się czuć klimat czystej rozpierduchy, bo cały czas coś naprrrralało, w ciebie, nie w ciebie, nieważne. No i jeszcze ta muzyka, która tylko potęgowała to przeczucie, że zaraz możesz kojfnąć. Ostatnio zgrałem sobie dwie mp3, bo soundtrack był, według mnie niesamowity.

Opublikowano

Ahh genialna gra, tyle wspomnień, szczególnie z multi(z braćmi a jak! :)). Moim faworytem z tego co pamiętam był wóz ze specjałem "dyskotekowa kula ":D Świetnie sprawdzały się specjały odpalane na mapie typu lawina, jakieś szczekające laserami działa itp. Ojj gdyby tak wydali to w lepszej grafie na PSN :o

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dla mnie ta gierka jest jedna z najlepszych jakie kiedykolwiek powstały pamiętam do dzis jak wstawałem z bratem o 4 rano zeby przed szkoła siekać w multi :) Dla mnie ta pierwsza czesc była killerem bo dla mnie 2nd offence był już dużo gorszy :/ a swoją drgą to do tej pory mam Vigilante 8 na PSX w orginale i czasem go odpale na szaraku żeby powsopminać stare dobre czasy :P szkoda tylko że mam te giere po niemiecku :P

Opublikowano

oj grało się w dwójeczke grało. w multi spedzilismy dziesiątki jak nie setki godzin. chyba tylo w isspro się tyle na dwoch ograłem za czasów PSX. my graliśmy tak że sie wpisywało kody na ciągłość strzelania. przyśpieszenie i dociążenie samochodu tak że się lepiej prowadził. masakra była się się tym czarnym wózkiem (miał takie działo z boku jako specjal) waliło za kims serie 10 strzałów przez cała ogromna plansze(snajper normalnie hehe). no coś niesamowitego. albe jak się klepało te combosy na miny itp kurde ale bym w to jeszcze zagrał :)

Opublikowano

miałem z tego co wiem chyba drugą część, pamiętam że zdarzyło mi się kiedyś grać do 8 rano, jakoś od wieczora:) single tez wymiatało

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Miałem obie części i powiem Wam, że świetnego soundtracka miały :)

Opublikowano

Vigilante 8 był, zdaje się, konsolowym odpryskiem kultowego Interstate '76 na kompa. Tu jest demko, patche itp.

Opublikowano

Jedynka ssala i była nudna, a dwójka byla w ch,uj miodna i rozbudowana - po prostu było co robić. Spędziełem z nią setki godzin, no i ostatnio nawet kupiłem Vigilante arcade na xbox live arcade. Jest to tylko niestety ulepszona jedynka, do tego jest jeszcze mniej rozbudowana i nawet nie ma filmikow. Czekam na remake dwójeczki, chce wszystko to samo tylko z lepszą grafą i wiecej mi nie trzeba. Niech tylko lepiej wydadzą na PSN, bo na tym arcade to same mało rozbudowane gnioty wychodzą przez te porabane ograniczenia z mb.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Jedynka ssala i była nudna

Gów no prawda. Obie części są równie miodne.

Second offence to tak naprawdę taki track-pack. Graliśmy z kumplami i braćmi w to chyba ze setki godzin.

Czemu dziś już takich gier nie robią? Jedynie twisted metal black wypełniał lukę po V8, ale nie do końca.

Opublikowano

dol , dol , gora , karabin Nie zapomne tej kombinacji do konca zycia !! Druga cz. to moje dziecinstwo :D

Edytowane przez BOSMAN!!

Opublikowano
Czemu dziś już takich gier nie robią? Jedynie twisted metal black wypełniał lukę po V8, ale nie do końca.

Jak X to przede wszystkim wyścigi, ale jest tam również sporo arenowej łuzganiny (i chyba wszystkie odmiany multiplayera, jakich można chcieć od takiej gry, może z wyjątkiem przechodzenia fabuły w co-opie). Prawdopodobnie jedna z lepszych auto-moto-nawalanek w dziejach, a już na pewno na PS2 (nawet wziąwszy pod uwagę Burnouty). Gra może i płytka, ale frajda kolosalna. Dziś można ją mieć za półdarmo.

Opublikowano

Obie części były świetne. Ostro się w nie naparzało. Ale mimo wszystko chyba mi bardziej zapadła w pamięci jedynka. Split-screen i jazda ;) . Pamiętam jeszcze, że był myk, że gdy podczas grania w dwójkę można było wsadzić płytkę z pierwszej części i wtedy odblokowywały się lokacje z części pierwszej.

Dla mnie gry legendy ( szczególnie jedynka ).

Opublikowano

Świetna gra własnie ostatnio chcialem napisać że powinni zrobic ową na ps3. a tak pozatym ma ktoś na szaraka ff 7 ?? pilne.....

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jedna z świetnych wyscigowo-rozpierduchowych gier na modłę Twisted Metal, jedak o niebo lepsza. Pamiętam świetna planszę w Kanionie oraz w fabryce, ulubiony samochód to Luxo.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Gra legenda!!!!!! Za(pipi)ista muza, klimatyczne lokacje i postacie z ciekawym podłożem fabularnym (jak na car-combat to wypas). Dwójka trochę lepsza (kultowa śmieciara!)