Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Odpowiedzi 501
  • Wyświetleń 118,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Bo to nie jest kolejny klon GTA, z olbrzymim miastem, mnóstwem punkcików na mapie i nudziarstwem w postaci gównianych misyjek pobocznych oraz rozmytym głównym wątkiem. Mam już przesyt tego typu grami.

• być może wcale nie tak dużo jakby się wydawało. niezła promocja dla obu marek. dodatkowy klimat dla gry, zainteresowanie pisemkiem przez graczy. zresztą w erze internetu i red tube'a promocja dla nich

• Jest i oficjalna okładka ;]. Co prawda z wersji na Ps3 ale pewnie do Xbox-a będzie taka sama.     Zajebista.   EDIT: Zmienione na wersję xboxową ;]

Opublikowano

Ok , a jeszcze takie pytanie, jeżeli dodatki pobiorę z innego konta to będą one działały na moim każdym innym ? Bo jak wiadomo konta z 6tys pkt na allegro a 5 dyszek to niezły deal :)

Opublikowano

Mój kumpel doznał po zakupie dodatków na polskim XBL niemiłej niespodzianki. Osiągnięcia w ogóle nie przypisały się do ogólnego wyniku i po prostu nie chciały się odblokować (i zdaje się, że kupował punkty właśnie z allegro). Więc jeśli zależy ci na osiągnięciach to uważaj na to.

Opublikowano

No właśnie, te dodatki z polskiego Live działają z polską wersją (i pewnie tylko z taką), ale nie dają GS'a, bo lista osiągnięć w polskiej Mafii nie została zaktualizowana po wyjściu DLC.

Uwaga z tymi dodatkami, nie wiem jak jest teraz, ale np. dodatek pobrany z polskiego Live nie działa mi z wersją europejską. Odwrotnie też mogą być problemy. No chyba, że rzeczywiście coś zmienili ostatnio.

Opublikowano

Czyli po prostu zaopatrzyć się w Angielską wersję gry ? :)

Opublikowano

czy po skonczeniu gry jest mozliwosc wybrania poszczegolnego chapteru ? zeby pozbierac to i owo ?:)

Opublikowano

Ale i tak rozwiązano to gorzej niż w pierwszej części, bo trzeba zaliczać całą misję. W jedynce można było startować od dowolnego checkpointa. Irytuje to czasem przy zbieraniu Playboyów, trzeba np zaliczyć prawie całą misję, bo okazuje się, że Playboy będzie dopiero w kiblu po powrocie z zadania.

Opublikowano

dobre i to bo nie lubie zagladac do poradnikow gier przed samodzielnym skonczeniem :) jak narazie gra daje rade zobaczymy jak to pozniej bedzie

warto inwestowac w dodatki czy nie zawracac sobie nimi glowy ?

Opublikowano

Zadania w każdym dodatku opierają się na misjach na czas, nie są tak rozbudowane jak w M2, nie ma scenek przerywnikowych (w dodatkach Jimmy'ego są tylko krótkie wstawki na początku i na końcu). Najeżdżasz na ikonkę zlecenia, czytasz tekst i odbierasz zlecenie, wykonujesz zadanie itd, schemat się powtarza. Wyjątkiem jest Joe's Adventure, jest tam kilka misji bardziej złożonych (jak w podstawowej grze), jest też trochę scenek, ale większość opiera się na schemacie z ikonkami.

Czy warto? Jeżeli lubisz śmigać po Empire Bay i po skończeniu gry czujesz niedosyt, to tak. Polecam najpierw Joe's Adventure, bo jest powiązany z grą, natomiast dodatki Jimmy'ego to odrębna historia i nie ma nic wspólnego z Joe i Vito.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak ja mam polską wersję gry, a LIVE nie mam założonego na Polskę to dodatek Joe's Adventure będzie działał? Osiągnięcia wpadną?

Opublikowano

Z polską wersją takie DLC nie zadziała. Zadziała DLC z polskiego Live, ale bez osiągnięć. No chyba, że coś pozmieniali ostatnio (wątpliwe).

Opublikowano

Dzięki Wampis za odpowiedź. Niezła lipa w takim razie... Ciekawe czy jakbym ściągnął z menu gry to DLC to czy by zadziałało z PL wersją?

Opublikowano

Czy dodatki DLC z Polskiego live są z polskimi napisami cz wszystko po angielsku?

Opublikowano

Może przecenili te wersje z zagranicznego Live?

Z tymi DLC jest bałagan straszny, ja powiem tak: mam wersję francuską, czyli zachodnioeuropejską. Kupiłem DLC z francuskiego Live i działa, kupiłem drugi dodatek po przeniesieniu konta, już z polskiego Live i już się zapisał jako dodatek do innej gry i nie działa.

Opublikowano

wlasnie jestem w chapterze 14 pewnie juz bylo ale

roz(pipi)alo mnie to :) zakonczenie 1 w mafia 2 :) miazga heheh w sumie dobrze ze nic nie czytalem na temat tej czesci bo pewnie dawno juz bym to wiedzial hehe a tu takie zaskoczenie

no i skonczylem dobra gra ale zakonczenie slabe

mialem brac dodatki ale jednak odpuszczam gra leci na wymiane :)

Edytowane przez kubson

Opublikowano

O tak, kto ograł jedynkę, to nie podejdzie do tego obojętnie.

Jednak dla mnie i tak najlepsza pozostaje

egzekucja na Henrym

Opublikowano

ta akcja byla gruba :) w ogole odpalilem zakonczenie jedynki z ciekawosci jak wygladaly postacie wykonujace wyrok na tommy angelo i jak by nie bylo vito i jimmy :)

dawno sie tak dobrze nie bawilem przy grze ale patrzac na calosc to jednak sie zawiodlem zakonczenie wcale nie bylo mocne i vito w szczegolnosci glos taki bez charyzmy nijaki :) czekam na kolejna czesc

Opublikowano

Czyżby Cenega zrezygnowała z wydania edycji rozszerzonej na Xboxa i Ps3? Najpierw na stronie był grudzień, później styczeń, potem luty.. a teraz nie można w zapowiedziach już znaleźć niczego, w nowościach także nic nie widać...

Po dodatkach też ani śladu.

Edytowane przez ziombel

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

czy po zakończeniu głownego wątką fabularnego można coś robić w mieście, jakieś poboczne zadania?

i czy grafika i gameplay, fizyka jest poprawiony względem demka ;) ?

Opublikowano

Nie ma zadań pobocznych. Można jedynie zbierać Playboye i listy gończe. Od zadań pobocznych są DLC. Oprawa od dema się nie różni.