Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gears of War 2

Featured Replies

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Wyświetleń 358,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość Beka Wnusiu
    Gość Beka Wnusiu

Zjawisko ruchania nabierze nowego wymiaru ;]

• Jeśli komukolwiek po zmianie regionu gra szuka meczu dłużej niż 5 min to znam sposób aby temu zaradzić.   Mianowicie:   1.Włącz konsole.   2 Wyloguj się.   3. Włącz GoW 2. (nie loguj się, wciś

• Tak, ponieważ teraz zmienili nieco wyszukiwanie meczy, które zakłada że posiadasz albo tylko mapki z podstawki, albo All Fronts. Chociaż jeżeli masz szczęście to raz na jakiś czas wyszukuje dodatkowe

Opublikowano

Szkoda że nie można zrobić ich takich jak w 1ce..

Opublikowano
Melee na publiki z burgerami i gamebattles ale nie na prywaty z Polakami.

A co to za różnica z kim i gdzie się gra? Gra daje możliwość Melee, Piły i innych "bajerów" to sie je stosuje.

Piła wnerwia na prywacie ale cóż każdy gra jak umie ;) lepsze to niż oszustwa z tarczą, przechodzeniem przez ściany/drzwi itp.

Opublikowano

Cichy w Girsy to ja gram dłużej niż ustawa przewiduje. Kolbę stosuję bo mi wygodnie, jeśli w danej sytuacji jest do wykorzystania to czemu nie? co mam, skikać fikać po mapie jak poj.eb żeby kogoś z biodra przycelować? skika pacjent to kolba i strzał = siedzi. Nie wejdzie? to wchodzi w następnej rundzie. Ja nie płaczę, kto jak gra, niech sobie gra.

W jedynce inaczej się grało, tam nie używałem łokcia w ogóle. Tam niestety drewna nic nie ruszało..

Edytowane przez il capitano

Opublikowano
Melee na publiki z burgerami i gamebattles ale nie na prywaty z Polakami.

A co to za różnica z kim i gdzie się gra? Gra daje możliwość Melee, Piły i innych "bajerów" to sie je stosuje.

Piła wnerwia na prywacie ale cóż każdy gra jak umie ;) lepsze to niż oszustwa z tarczą, przechodzeniem przez ściany/drzwi itp.

Jeśli miałbym biec przez pół mapy tylko po to, żeby sprzedać komuś melee i nie umiałbym inaczej zabić, nie grałbym w tą grę, przerzuciłbym się na coś prostszego np vive piniate

Opublikowano
Gó.wno prawda ! Wynikało by z tego , że nikt nie umie grać.

Dobrze wycelowany strzał z rolla do tyłu zawsze odrzuca piłe...

Rozumiem , że zaliczasz się do grupy "nigdy nie spiłowanych" i potrafisz grać.

Ciekawe jak dobrze wycelować w trzy piły na raz ? :huh:

Dla mnie nie jest problemem wygrać z mele prosem, ale zawsze zdarzy się ten raz kiedy taki cwaniaczek użyje tego b i strzeli. Naprawdę wielki talent trzeba mieć do tego.

Jeśli miałbym biec przez pół mapy tylko po to, żeby sprzedać komuś melee i nie umiałbym inaczej zabić, nie grałbym w tą grę, przerzuciłbym się na coś prostszego np vive piniate

A to przepraszam mistrzunie , domyślam się , że nigdy nie użyliście i nie użyjecie tegoż magicznego przycisku.

Poza tym dlaczego popadacie w skrajność - albo ktoś używa tylko B , albo w ogóle?

Ja należe do grupy pośrodku , jak trzeba to przyj**** z łokcia , a nawet jak trzeba to i z bani potrafie :wallbash:

BTW. Melee można uniknąć tak samo prosto jak i piły :E

Edytowane przez TheBesTia

Opublikowano

Nie biegam po mapie po to żeby sprzedać komuś łokcia, wole iść na jakąś broń z lepszą mocą/zasięgiem.

Kolby sprzedaje przeciwnikom w zwarciu i bliskim kontakcie ;)

Opublikowano
Gó.wno prawda ! Wynikało by z tego , że nikt nie umie grać.

Dobrze wycelowany strzał z rolla do tyłu zawsze odrzuca piłe...

BTW. Melee można uniknąć tak samo prosto jak i piły :E

Mistrz :lol::D

Kamil, dziś się zdenerwowałeś, że raz kolby użyłem - wyluzuj, to tylko gra...

Opublikowano

No to jak tak dalej pójdzie to Kamil nie będziem miał z kim grać. Nie przypominam sobie osoby która by z łokcia nie waliła. I nie ma się na co wkurzać , w moim odczuciu melee nie jest jakimś noobowskim zagraniem, ot zwyczajna technika pomagająca w zdobyciu killa. Poza tym ile to razy po melee zamiast zabić , sam uległem.

Niedługo to wszyscy będą biegać ze smoke'ami bo reszta broni okaże się lamerska...

Wydaje mi się , że gracz który uważa się za naprawde dobrego, jest weteranem pierwszej części i opanował drugą część w stopniu conajmniej zaawansowanym nie powinien mieć problemu z unikiem łokcia (czytaj: nie zbliżać się na odpowiednią odległość do przeciwnika z szotem w łapsku w starciu bezpośrednim). Tyle.

Edytowane przez TheBesTia

Opublikowano

Bestyjo, ile razy próbowałem opisanej przez Ciebie techniki... ale często na lagach nie idzie nikogo zabić z tym powolnym słabym shotem jak na Ciebie ktoś szarżuje...

Edytowane przez Fisiu

Opublikowano

Dla mnie multiplayer w tej grze mógłby po prostu nie istnieć. Próbowałem się dzisiaj przemóc i pograć trochę ale wymiękam. Padaka na całej linii. Przyznaję nie jestem dobry w GoW, ale np. w takim CoD4 albo Halo zawsze wiem co i w jaki sposób mnie zabija albo w jaki sposób ja zabijam. W GoWie nie wiem nic, dzikie role, strzały robiące losowe obrażenia, napieranie z shotgunem. Jednym słowem: tragedyja.

Opublikowano

Sama idea multi w tej grze jest świetna, ale liczne bugi i lagi(przede wszystkim) niszczą tą grę pod tym względem. Na prywatach może nie ma lagów, ale bardzo rzadko zdarza mi się na nich zagrać. Kiedyś, gdy Girsy 1 kupowałem tylko dla samego multi(singla przeszedłem po premierze) po około roku od premiery zawsze było z kim zagrać:/.

Opublikowano

Teraz w GoW1 u mnie na liście gra więcej niż w GoW2. Tak jak napisał teddy - padaka.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wczoraj przeszedłem 2 pierwsze akty i połowę trzeciego, muszę powiedzieć, że pomimo kwiatków w stylu lewitujących obiektów to gra bardzo mi się podoba, jak dla mnie to trochę lepsza od pierwszej części, grywalność dalej stoi na wysokim poziomie no i podrasowana grafika robi swoje, wszystko się fajnie teraz prezentuje w tej czerwonej palecie barw no i wszystko wydaje się takie ostrzejsze i wyraźniejsze niż w części pierwszej. Jeżeli GoW1 ocenić na 10/10 to GoW2 na 8.5/10 (na więcej nie zasługuje bo nie jest taką przełomową grą jak jedynka), polecam każdemu.

Ciekaw jestem czy GoW3 będzie planowany na X360 czy dopiero na nową konsolę i na UE4 :-)

Opublikowano

Dość ciekawe, sporo glitchy ma być naprawionych, gra usprawniona. Obiecano tak przy drugiej aktualizacji, przez tą właśnie aktualizację sprzedałem Gearsy2 w ten sam dzień...

Opublikowano

Po apdejcie będzie można strzelać na rollu w biegu.

Opublikowano

Zobaczymy z czym to się je, jak aktualizacja faktycznie wyjdzie. Póki co, wciąż GoW1>>>GoW2

Opublikowano

Gow 2 ma bardziej dopracowany kod sieciowy.

Opublikowano
Gow 2 ma bardziej dopracowany kod sieciowy.

Co masz na myśli? Bo jeżeli o te wszystkie bugi, które pewnie dalej są to ... coś kręcisz :o

@Matrix. I bardzo dobrze, może zauważyli że trochę ludu uciekło... albo posłuchali krzyku graczy. <_<

Opublikowano

Skończyłem kampanię i muszę powiedzieć, że bije na głowę moim zdaniem kampanię z części pierwszej, fajnie że nie było walki z bossem na kształt tej z RAAM'em, dla mnie zawsze wszystkie walki z bossami grach są naciągane, zakończenie super, a to co jest po tych długaśnych napisach końcowych mrozi krew w żyłach, coś mi się wydaje, że to nie ta podstawowa rasa szarańczy będzie głównym wrogiem w trzeciej części :-) No i Królowa szarańczy - niezła laska :-D W ogóle, cała gra była pod względem fabularnym bardzo ciekawa, np. motyw z żoną Dom'a i rozwiązanie tej sprawy sprawiło, że mi włosy dęba stanęły :-) Ciekawe ile do 3 części.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Dokladnie :). Ogolnie za Chiny ludowe nie moge pojac, dlaczego niektorzy zgredzi tak narzekali na ten watek :). Genialna sprawa :). Wogole w tym momencie zyje tylko po to, by zagrac w Gears of War 3 :D:D