Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Odpowiedzi 7,8 tys.
  • Wyświetleń 417,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• nie, to nie jest gra o zwierzetach to jest zagadka na skojażenia ;p

• Josh winner ! Zadajesz.

• mr_pepeush
    mr_pepeush

ja się poddaję, bo zwariuję... 3 osoby pisały o Naughty Dog, ale NIKT z nich, nie podał tego jako odpowiedź! Piszę, że to najprostsze z możliwych zadanie, daję "double facepalm" bo drugi raz pada ND,

Opublikowano

@Pepe

Polska gazeta, to tyle w kwesti wyjaśnienia.

Podpowiedź.

deante-bratek-bateria-BDB%20031M.jpg

Opublikowano

kto z szanownych panów posłów i pań posłanek jest za wnioskiem, aby pojechać do Tych i znaleźć tam Squera, a następnie siłą wydusić z niego odpowiedź? :P

jak babcię kocham... wymiękam ;)

Opublikowano

Źle, co jest na obrazku ? Tylko nie skupiaj się na tym że to kran.

Opublikowano

Bardziej mi chodzi o rodzaj. Tylko nie pisz że umywalkowa stojąca :P

Opublikowano

Na zdjęciu jest bateria łazienkowa -> miesięcznik "Łazienka" http://www.teleadres...a4169bb1e9.html -> ang. bathroom/bath -> Matt Hazard: Blood Bath and Beyond.

A jak nie, to:

Wiem, że są zasady, jeden post - jedna odpowiedź, ale myślę, że w obecnej sytuacji fuckać to ;)

Kran w wodą -> woda to życie -> gazeta "Życie" -> na zdjęciu jest widoczna tylko połowa baterii -> half -> Half-Life 2

A jak i to nie, to:

Bateria jest ładniutka -> cycuś glancuś ładniutka -> taka, że chciałoby się mieć ją najbardziej na świecie -> gazeta "Naj" -> ang. the most -> Need for Speed: The Most Wanted -> wiem, wiem, to nie wyszło na ps3...

W takim razie:

Bateria jest widoczna w połowie -> może jest to przekrój -> google podpowiada "section" -> już jestem lekko zmęczony, więc -> Section 8

A jak i to nie, to w takim razie

Poddaję się...

I odpowiadam: Echochrome

Edytowane przez triboy

Opublikowano

No i Echochrome to poprawna odpowiedź. Jakby ktoś miał wątpliwości to tłumaczę: gazeta o którą chodziło to Echo, a bateria na zdjęciu jest chromowana. Po złączeniu tych dwóch słów mamy tytuł.

A na przyszłość nie będę cudował z zagadką bo nic z tego nie wyszło dobrego.

Opublikowano

poniosło Cię jak Gmocha w reklamie biedronki...

przejmuje. zagadka podobną do tej od G. tyle ze prostsza o lata świetlne. odpowiedź padnie jeszcze dziś ;)

slipknot_pent.jpg

Opublikowano

Klaun -> zabawa -> tęcza -> 6 na czole -> zabawa w rozrywkowym mieście -> Tom Clancy's Rainbow Six: Vegas ;)

Opublikowano

słuchajcie, nie wiem co teraz zrobić, ale jeszcze raz przejrzalem ostatnie posty i zobaczyłem, ze dalem dupy i w chamski sposób potraktowalem Triboya. nie doczytalem ostatniego spoilera w jego serii spoilerow i nie zauważyłem odpowiedzi echochrome. myslalem ze Square poddał quiz i sam wpisał poprawną odpowiedź. dlatego wpisalem, ze przejmuje. jeśli nie ma sprzeciwu, proponuję moją zagadkę uznać są niebyłą i niech teraz Triboy zadaje.

Sorry mate ;)

(odpowiedzi podane powyżej nie trafiają w tytuł)

Opublikowano

Spoko Pepe, jak zgadnę, że chodzi o Payday, to wtedy coś zadam ;) Z tymi spoilerami to faktycznie zaszalałem, och, późno było ;)

Opublikowano

Ty sie tlumaczysz ze późno, a ja to czytałem w telefonie tuż po przebudzeniu i nie zauważyłem jeszcze jednego spoilera.

Nie udało Ci sie zgadnąć.

Historia jest okołogrowa:

- obrazek kojarzymy z czymś,

- to coś ma zwiazek z czymś bezpośrednio związanym z grą, nie będąc nią, ale jednak mającym tak ścisły z nią związek jak Serce i Rozum z Telekomunikacją.

Chciałem dać coś na serię skojarzeń jak to zrobił w poprzednim quizie Square, ale założenie było takie, by było to duzo bardziej czytelne. Obawiam się, że może to wymagać wiedzy z pewnej specyficznej kategorii, nie dla każdego "dostepnej", ale chciałem sprawdzić, czy takie pomysły jak poprzedni mają sens. (Square, nie chce Ci dopiec stary, chodzi o sprawdzenie gdzie granica naszych skojarzeń ;)). Trochę mi głupio ze tak go objechałem, bo to w sumie fajne podejście do naszych zagadek, ale można sie w tym zapomnieć. Ta zagadka tez dla mnie jest mega oczywista, a dla niektórych może być z pewnych powodów zupełnie nie do odgadniecia, nawet jeśli są fanami tej gry.

Opublikowano

no i właśnie tutaj system zawodzi. wystarczy, że ja coś znam, czego reszta nie kojarzy i choćbym uważał to za element powszechnie znany, to wiele osób wymieka bo nie ma o tym bladego pojęcia.

tych panów można przez pewną rzecz powiązać z grą. nie chodzi o wygląd, a o to czym sie parają, a ich działalność na, tym polu ściśle zazębia się o nasze hobby.

link:

c.wrzuta.pl/wi15169/b88d41550019e4844a6ce46b/slipknot_02

Opublikowano

no i właśnie tutaj system zawodzi. wystarczy, że ja coś znam, czego reszta nie kojarzy i choćbym uważał to za element powszechnie znany, to wiele osób wymieka bo nie ma o tym bladego pojęcia.

No to niestety jest prawdą i przez to raczej nie wprowadzimy tego typu zagadek, a szkoda.

PS.

Link nie działa.

Opublikowano

To ja tyko podpowiem, że ma to związek raczej na pewno z muzyką metalową, śpiewaniem, koncertowaniem itd. może drugi też? : P

Opublikowano

coś panowie kręcą :P przepraszam, ze tak na odwal sie, ale pisze z telefonu i mialem problem z tym konkretnym zdjęciem, zeby je tu od razu wyświetlić, ale na androidzie sprawdziłem teraz ten link w trzech przegladarkach i hasało ;) wystarczy wkleic adres i enternąć ;)

no dobra, jeszcze jeden obrazek. przed pójściem lulu podam prawidłową odpowiedź i oddaję pałeczkę Triboyowi, bo to jemu omyłkowo zaiwanilem pierszenstwo. no chyba ze ktoś odgadnie o co kaman ;)

Slipknot-metal-755631_1100_770.jpg

Edytowane przez mr_pepeush

Opublikowano

Battlefield 3 ?

Napiszę od razu wyjaśnienie:

Fotka nr 2 i 3 skojarzyła mi się z tym Panem

hellraiser.gif

A to z kolei doprowadziło mnie do http://battlelog.battlefield.com/bf3/platoon/2832655391491827663/

Jak zauwazył tiboy, jest podobieństwo do pierwszej fotki :)

2832655391491827663.jpeg?v=1326129102.75

Edytowane przez Square