Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

rozważam kilka tropów, zwlekam i myślę w końcu, że idąc za daleko tracę szansę podać odpowiedź na czas, a co gorsza mijam poprawne odpowiedzi idąc do skomplikowanych rozwiązań, a prostsze zostawiam za plecami;

tutaj mogę komuś pomóc, albo zgadnąć:

Babel Rising

• Odpowiedzi 7,8 tys.
  • Wyświetleń 412,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• nie, to nie jest gra o zwierzetach to jest zagadka na skojażenia ;p

• Josh winner ! Zadajesz.

• mr_pepeush
    mr_pepeush

ja się poddaję, bo zwariuję... 3 osoby pisały o Naughty Dog, ale NIKT z nich, nie podał tego jako odpowiedź! Piszę, że to najprostsze z możliwych zadanie, daję "double facepalm" bo drugi raz pada ND,

Opublikowano

Darksiders(apokalipsa św Jana te sprawy)

Opublikowano

jeszcze nie, ale przynajmniej szukacie już coś po literaturze. Mały tip: zauważyliście kto jest na fotce, teraz szukajcie co ma swoim koncie i zaprzyjaźnijcie się z tymi rzeczami :D

wieczorkiem wrzucę drugi obrazek

Opublikowano

dobra chłopaki, daję dwa tipy bo byliście blisko a błądzicie:

wp1b7342b7_05_06.jpg

danteinferno.jpg

najbliżej byliście z Dante's Inferno ale to jeszcze nie to - zejdźcie głębiej....... (to drugi tip)

Edytowane przez waldusthecyc

Opublikowano

Nom, nie wyświetla się i mi. Strzelam: God of War.

Edit:

Teraz się wyświetla

Edytowane przez Crying_Wolf

Opublikowano

Overlord: Raising Hell ?

Edytowane przez RajuPL

Opublikowano

Dante's Inferno jest najbliżej. kurcze jak powiem więcej to już całkiem dam odpowiedź... z resztą patrzycie na nią na drugim obrazku... doslownie

Opublikowano

Demon Souls?

Opublikowano

oj... coś mam wrażenie, ze to bedzie jedną z tych zagadek, gdzie od obrazka do odpowiedzi jest 500 skojarzen, jak ostatnio była widownia toru wyscigowego, a odpowiedzią było echochrome ;) przegiecie...

Opublikowano

nope. gra wyszła, była dość wysoko oceniona.

a odpowiedź macie centralnie na drugim obrazku. serio. jeszcze jeden na zachętę:

can-stock-photo_csp2685140.jpg

Opublikowano

Limbo

BRAWO! Dante, autor Boskiej Komedii swoim najbardziej znanym dziele zwarł opowieść mi.in o piekle, które wg autora podzielone jest na kręgi. Limbo, to pierwszy krąg piekła Dantego:

Krąg I (Pieśń IV) - Limbo, znajdują się tu dusze dzieci nieochrzczonych oraz ludzi dobrych i sprawiedliwych, którzy nie zostali ochrzczeni. Nie doznają oni cierpienia, lecz nieustannie towarzyszy im uczucie tęsknoty. Wśród nich znajdują się cnotliwi poganie, mistrz poetów Homer, ludzie pióra: Horacy, Owidiusz, filozofowie: Sokrates, Platon,Arystoteles, Awicenna, Awerroes Juliusz Cezar, a także bohaterowie mityczni: Hektor i Eneasz. Wszyscy oni są wykluczeni z Nieba tylko dlatego, że nie poznali Jezusa Chrystusa.

dlatego pisałem że na drugim obrazku macie odpowiedź, bo są tam kręgi piekła i jest centralnie napisane Limbo :)

gratuluję Raju, zadajesz.