Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

MS juz dawno powinien zjechac z cena Golda tak o 50%, ewentualnie zrobic cos takiego jak PS+. Za czasow pierwszego Xboxa i pierwszego roku 360tki bylem jeszcze w stanie to zrozumiec. Teraz jest to zwykle zdzierstwo i pogodzic sie musza z tym wszystkie fanbojki Microsoftu. No ale zyski maja z tego przeogromne i watpie, ze cos sie zmieni w tej materii.

z ceną nie zjedzie bo i tak nie jest to drogie.

Inne rozwiązanie...dorzucić coś do golda i styka, amerykanie dostaną ESPN na żywo, ploty mówią o YT w 1080p.

Wzorem p+ dawać 1 arcade gratis co miecha + 1-2 gry z indie games.

co do ff14 to rozmowy dalej trwają pomiędzy ms i se, raczej ms nie chce im dać możliwość grania online bez golda, tu chyba nie chodzi o kasę ale o to że inni dev. mogli by się w(pipi)ić że w grę SE można grać bez golda.

Edytowane przez bigdaddy

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 186,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

czy ten justin bieber ktory reklamuje Kineckta to nie ten dzieciak ktory nie wie jak sie przez drzwi przechodzi?

Opublikowano

To ta pseudo gwiazda gimbusow co to nie wie co oznacza slowo germany. Na yachoo jakis czas temu byl artykul o tym.

Opublikowano

On moze nie znac slow "mama", "tata", "kupa" i "jesc", ale pokazal sprzet od M$ i nakrecil sprzedaz Kishita.

Opublikowano

Czyli jak kupiłem samochód to już za paliwo nie muszę? ;] Aj Grigori, słabe te Twoje argumenty, słaaaaaabe ;]

Już Ci parę osób powiedziało, że nie trafiłeś z porównaniem, ale ja też muszę. ;]

Nie trafiłeś. Bo gdybyś trafił, to by znaczyło, że na rynku są również samochody, które jeżdżą na powietrze skoro nie trzeba do niech kupować paliwa (PS3, PC itd.).

Ok, kolejny raz to napiszę. Nie chodziło mi o analogię, tylko o świadomośc konieczności. Jak kupujesz samochód i chcesz jeździc to wiesz, że musisz kupowac paliwo. Jak kupujesz X360 i chcesz grac online to musisz kupic Golda. Jasne i proste. Wybór jest? Jest. Nie chcesz, nie kupuj, nie graj. Posiadacze X360 się z tym pogodzili i płacą (i pewnie duża częśc przy tym płacze - życie). Na płatny Live najwięcej psioczą Ci, którzy tego Live`a nie używają (czyli posiadacze PS3).

Opublikowano

Dodam tez, ze rok XBL Gold to wydatek z rzedu 120zl, wiec nie rozumiem nagonki na ogromna cene tej uslugi. Zwlaszcza, ze oferuje naprawde dobre granie online.

Opublikowano

Ok, kolejny raz to napiszę. Nie chodziło mi o analogię, tylko o świadomośc konieczności. Jak kupujesz samochód i chcesz jeździc to wiesz, że musisz kupowac paliwo. Jak kupujesz X360 i chcesz grac online to musisz kupic Golda. Jasne i proste. Wybór jest? Jest. Nie chcesz, nie kupuj, nie graj. Posiadacze X360 się z tym pogodzili i płacą (i pewnie duża częśc przy tym płacze - życie). Na płatny Live najwięcej psioczą Ci, którzy tego Live`a nie używają (czyli posiadacze PS3).

Bo się z tym nie pogodzili i kupili platformę, na której jest darmowy online (PS3 albo PC). Ale to wcale nie oznacza, że nie mają prawa psioczyć na Live'a.

Opublikowano

Gametrailers robi powoli podsumowanie E3.

Najlepsza grafika:

nominowani:

- Crisis 2

- Gears of War 3

- Killzone 3

- Kirby`s Epic Yarn

- Rage

Zwycięzca: Kirby`s Epic Yarn

Nie tylko ja twierdzę, że nie liczą się teksturki i inne bzdurki, a DESIGN!!! I to on jest w oprawie graficznej najważniejszy. Bardzo odważny, trudny, ale trafny wybór. Gratulacje Nintendo!

Najbardziej zawstydzającym momentem wybrano... całą konferencję Konami. Nominowano chyba każdy fragment tej konferencji, więc postanowiono "uhonorowac" całośc. Nie dziwię się. Najlepszą grą, która nie miała grywalnej wersji wybrano Metal Gear Solid: Rising Zostawiła w tyle takie tytuły jak Deus Ex (OMFG! Ta gra ZARZĄDZI!), czy Kid Icarus. Najlepsza gra na PSP to, oczywiście, God of War, na DS - Okamiden. Bardzo dobry wybór, Kratos i nowa Ammy zarządzą! Najlepsze wyścigi to (niespodzianka!) Gran Turismo 5. Again... Najlepsza gra bez tektury to Hydrophobia. Nie wiem dlaczego i nie mam pojęcia, dlaczego nie Rayman Origins. Najlepsza konferencja to konferencja Nintendo. Ktoś miał jakiekolwiek wątpliwości? Jak pojawią się następne kategorie to poinformuję ^_^

Opublikowano

Jest tez porownanie calego E3 "Top 5 Win and Fail", ktore zrobilo chyba GT i najwieksza wtopa byla konfa MS, a najwiekszym zwyciestwem byly "Gry dla graczy".

http://www.gametrailers.com/video/top-10-screwattack/701046

Co do Konami: chyba nie widzieli tych pistolecikow z konfy EA (czy tam Ubi), ze Konami dostalo faila najwiekszego O_o

Edytowane przez MakaPL

Opublikowano

Screw Attack to coś innego (coś a`la Graczpospolita w PE). A co do pistolecików, to Ty chyba nie widziałeś konfy Konami

Opublikowano

Okamiden powinno wygrać w kategorii najlepsza oprawa. :] Najlepszy design i tyle ile ta gra wyciska z DS'a to się w głowie nie mieści. Spokojnie da radę rozpoznać większość lokacji z oryginału i co najlepsze, nie wyglądają jakoś gorzej.

Najbardziej zawstydzający moment to oczywiście Don Mattrick proszący o brawa po tym jak się okazało, że każdy dziennikarz na konferencji dostanie nowego Xboxa.

Najlepsza gra na DS'a i PSP dobry wybór.

Najlepsza konferencja podobnie.

Opublikowano

Screw Attack to coś innego (coś a`la Graczpospolita w PE). A co do pistolecików, to Ty chyba nie widziałeś konfy Konami

Proste, ze widzialem. Skad bym wiedzial, ze nowy SH wychodzi? Failowy byl engrish, a konfa sama w sobie bez polotu. Fail to byly pistoleciki.

Opublikowano

jak to tak ma wygladac, to ja bym wolal aby rozgraniczyc.

Najlepsza grafika i najlepszy design.

z calym szacunkiem do kirby'ego ale kurde... NIE.

Opublikowano

I wszystkie trzy bezpłciowe i bez swojego stylu. Właśnie dlatego uważam, że zwycięstwo Kirby`ego jest zasłużone

Opublikowano

Jesli dla Ciebie gry idSoftware nie maja stylu to ja nie mam pytan.

Grafika to nie tylko ilosc poligonow i efektow na ekranie.

Edytowane przez MakaPL

Opublikowano

Gier pokroju KZ3 to Kirby'ego raczej bym nie porównywał. Są zupełnie inne od siebie, ale to nie oznacza, że te trzy gry nie mają stylu. Bez przesady. Wywodzą się z podobnego gatunku, ale nie oznacza to, że są tak samo zaprojektowane.

Opublikowano

No i wszystko jasne.

Opublikowano

Dowolne zestawienie 3 wyscigowek, slaszerow czy tam innych gatunkow moze wygladac identycznie :X Nie zmiania jednak faktu, ze Greg, (pipi)na taka glupote, ze az mnie zatyka dalej (zwszcza, ze wszystkie 3 sa przed premiera grubo).

Opublikowano

Jeśli takie wyrwane z kontekstu porównanie ma podważać faktyczne zróżnicowanie tych gier to lepiej od razu zamknąć ten wątek w tym miejscu.

Opublikowano

Jesli dla Ciebie gry idSoftware nie maja stylu to ja nie mam pytan.

Grafika to nie tylko ilosc poligonow i efektow na ekranie.

no wiadomo, ze na prezentacje danej gry pod wzgledem graficznym sklada sie milion skladowych, ale bez takiego rozgraniczenia mamy przeogromny rozstrzal produkcji.... z jednej strony broniace sie iloscia trojkatów oraz roznymi bajerami gry pokroju [geow3, kz3, itd], a z drugiej strony mamy genialnie zaprojektowane, kolorowe i ciekawe pod wzgledem designu 'popierdólki' :> na iphone'a... tfu! na wii w tym wypadku.

to tak jakby porownywac obrazy Kandyńskiego i Matejki, no nie da sie, bo to zupelnie inna liga.

btw. idsoftware nie ma stylu... mocno wyrózniającego sie stylu - to juz bylo.

Opublikowano

@CoA: no i masz racje tak twierdzic. Ja mowilem bardziej o projektach pokroju DOOM, Wolfenstein i Quacke, ktore zmienily wyglad FPSow raz na zawsze :) Nie zapominajac o Americanie, ktory stworzyl mistrzowska Alice.

Opublikowano

Imo, ID wypaliło się po return to castle wolfenstein, zobaczymy jak im RAGE wyjdzie.

Opublikowano

Jesteś niesamowicie tępy. Ja mówię o najnowszej grze Id, a ten wyskakuje z Doomem i Wolfem. Osioł :confused: Że już z litości nie wspomnę Alice, która z Id ma tyle wspólnego, co Epic z Lost Odyssey

Opublikowano

Jesteś niesamowicie tępy. Ja mówię o najnowszej grze Id, a ten wyskakuje z Doomem i Wolfem. Osioł :confused: Że już z litości nie wspomnę Alice, która z Id ma tyle wspólnego, co Epic z Lost Odyssey

Oja(pipi)e. Oczywiscie nie robie Ci zadnego podjazdu, a Ty mi z takimi tekstami. Do czego mam niby porownywac? Daje takie porowanie, by pokazac, ze robia dobre gry. Jak mowisz o innych developerach to nie porownujesz ich gier miedzy soba? :blink: A co do Twojego braku podstawowej wiedzy: American McGee byl czlonkiem idSoft'u. Czuc to w ich produkcjach. Znasz jakiegos crapa od idSoft? Ktore jest obiektywnie crapem, nie ocenione przez Twoj spaczony gust.

Edytowane przez MakaPL

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.