Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Grigori ma rację. To zależy tylko od prywatnych preferencji. To, że ja stawiam Gearsy ponad Killzone, nie oznacza, że Gearsy faktycznie są lepsze. Po prostu mi bardziej podeszły :)

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 186,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Powiem szczerze, ze trailer KZ3 zrobil na mnie wieksze wrazenie niz GoWa 3. IMO najlepszy shooter targow.

Opublikowano

Wrażenie zrobił. Ale po ograniu Killzone 2 po prostu przestałem bezkrytycznie wierzyc w tą serię

Opublikowano

Jedynka byla kiepska, w 2 to gralem tylko troche, niech popracuja w 3 nad designem i roznorodnoscia scenerii i bedzie bardzo ok. No i Black Ops i Rage to tez mocne tytuly.

Opublikowano

Mi jedynka się bardzo podobała. Świetny scenariusz, universium i, przede wszystkim, postacie. Pierwszej i trzeciej rzeczy zabrakło w dwójce i dodatkowo doszedł fatalny design miejscówek i monotonia

Edytowane przez Albert Wesker

Opublikowano

Mi jedynka się bardzo podobała. Świetny scenariusz, universium i, przede wszystkim, postacie. Pierwszej i trzeciej rzeczy zabrakło w dwójce i dodatkowo doszedł fatalny design miejscówek i monotonia

Ja mam odwrotnie. Jedynkę musiałem na raty przechodzić. Miejscami było strasznie nudno.

Opublikowano

edit: Liczyłem Rage, Crysis, Killzone i GeoW. Nie liczyłem, a mógłbym Black Ops i MoH.

Crysis 2? :lol::lol:

Toż to zwykły gniot z fajną grafiką - chociaż tutaj nie wiadomo na pewno, bo odpalony był pewnie na jakimś mocnym PC.

Do tej listy osobiście bym dopisał: Ghost Recon Future Soldier - największe pozytywne zaskoczenie, jeśli chodzi o strzelanki i jedno z większych jeśli chodzi o E3.

Opublikowano

W tym co pokazali na targach w Gears of War 3 był po prostu miód. Pozostałe strzelanki miały tylko bardzo dobrą grafikę, akcja raczej bez emocji.

Opublikowano

Bez emocji powiadasz...

Opublikowano

W tym co pokazali na targach w Gears of War 3 był po prostu miód. Pozostałe strzelanki miały tylko bardzo dobrą grafikę, akcja raczej bez emocji.

Jasne, GoW 3 tylko rządzi! Microsoft FTW!

Ech, (pipi)...

Opublikowano

A ty znasz takie pojecie jak "gust"? Weź wyjdź jak nie umiesz rozmawiać normalnie.

Opublikowano

Gadajcie co chcecie ja wiem swoje. Gears of War 3 podobało mi się jako całokształt, reszta tylko pod względem graficznym.

Moim zdaniem Reach i tak wszystko zmiecie (FPS'y), ale na E3 pokazano cienki, nudny etap (poza lotem w kosmos) a nie pierniczę, że masakra była tylko dlatego, że jest na X360, więc VoytecCFC ze swoimi słabymi przytykami możesz się pod kamień schować :)

Możecie sobie stękać dalej :D

W ogóle po E3 mam już takie przekonanie, że tyle już w tej generacji widziałem, że mało co już na mnie jakiekolwiek wrażenie robi.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

A ty znasz takie pojecie jak "gust"? Weź wyjdź jak nie umiesz rozmawiać normalnie.

Znam i na gust nie wjechałem.

Gadajcie co chcecie ja wiem swoje. Gears of War 3 podobało mi się jako całokształt, reszta tylko pod względem graficznym.

Moim zdaniem Reach i tak wszystko zmiecie (FPS'y), ale na E3 pokazano cienki, nudny etap (poza lotem w kosmos) a nie pierniczę, że masakra była tylko dlatego, że jest na X360, więc VoytecCFC ze swoimi słabymi przytykami możesz się pod kamień schować :)

Możecie sobie stękać dalej :D

W ogóle po E3 mam już takie przekonanie, że tyle już w tej generacji widziałem, że mało co już na mnie jakiekolwiek wrażenie robi.

Sam powinieneś skończyć ze słabymi przytykami. Jeżeli widziałeś już tyle i prawie nic nie robi na tobie wrażenia, to kompletnie w takim razie nie wiem, co w GoW 3 zrobiło. Demo prezentowało taki sam poziom jak K3 - wypaśna akcja, krew leje się strumieniami, "brudny" klimat, świetnie zapowiadająca się kontynuacja w fantstycznym uniwersum.

Prowokujesz, z tym Halo Reach też.

Opublikowano

W Gears Of War gram od 2006 i wciąż mam wrażenie, że ta gra stoi w miejscu. Dodają co prawda nowe zabawki, ale tak na prawdę wszystko i tak sprowadza się do znalezienia osłony, czekanie aż przeciwnik się wychyli i potraktowanie mu serią w łeb. Repeat x 1000.

Opublikowano

Każdą grę możesz tak opisac

Opublikowano

VoytecCFC: To Ty prowokujesz. Ja w przeciwieństwie do Ciebie nie postawiłem Gears of War 3 obok żadnej konkretnej gry, a Ty z Killzone 3 wyjeżdżasz.

A Reach podałem jako przykład co bym pisał gdybym robił tak jak chcesz mi to wcisnąć.

A co do samej gry to ja osobiście wiążę z nią spore nadzieje bo akcenty są trochę inaczej rozłożone niż w przypadku innych FPS'ów.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Sprzedarza wygra Halo i fanbojki moga sie spinac jak chca, ale tego faktu nie da sie podwazyc. Oczekuje KZ3, bo dwojeczka byla fajna strzelanka. Z grosz tam materialu pod jakies wieksze uniwersum pokroju MGS, Halo czy Mass Effect, ale naprawde fajnie sie strzelalo (poprawcie sterowanie! :verymad: ). Gearsy 3 wygladaja konkretnie, bo mozna wkocnu powiedziec, ze roznia sie od poprzedniczek. Gdybym mial wybierac zwyciesce to stawiam na: Ghost Recon Future Soldier, bo mi sie najbardziej podoba LOL

Nie chce prowokowac wojen, ale:

- Halo: Reach wyglada inaczej od poprzedniczek (mroczniej, powazniej)

- Gears of War 3 wyglada inaczej od poprzedniczek (nowy nie zniany wrog, kolejna galez tego clakiem sporego uniwersum)

- Killzone 2 wyglada jak wygladal. Przepraszam KZ3.

Edytowane przez MakaPL

Opublikowano

Każdą grę możesz tak opisac

Jasne. Tylko że ja nie robię tego ze złej woli. Jedynka dla mnie otworzyła tą generację z impetem godnym Halo:CE. Dwójka swego czasu wywołała takie trzęsienie ziemi, że nazywałem Kratosa cieciem, a prawowitość skrótu "GOW" zamiast trafić do serii o wkurzonym Spartiacie poleciało do Marcusa i jego przydupasów w za dużych o kilka numerów ubrankach. Z resztą chyba niektórzy z fN+ pamiętają co wypisywałem przy okazji przechodzenia drugiej części GOW (hehehe).

A w trzeciej części jara mnie tylko tryb Beast. :turned: (tak, zapka w nowym PE)

Edytowane przez Texz

Opublikowano

Sprzedarza wygra Halo i fanbojki moga sie spinac jak chca, ale tego faktu nie da sie podwazyc. Oczekuje KZ3, bo dwojeczka byla fajna strzelanka. Z grosz tam materialu pod jakies wieksze uniwersum pokroju MGS, Halo czy Mass Effect, ale naprawde fajnie sie strzelalo (poprawcie sterowanie! :verymad: ).

sterowanie w k2 jest jak najbardziej ok. To nie Cod czy inne gry gdzie obracasz sie w sekunde o 360*...

Opublikowano

Niech sterowanie i gameplay w Killzone 3 zostanie takie jak w Kz2. To nie ma byc kolejny tandetny cod:mw2 ,gdzie gowniarzeria biega obladowana gadzetami/ perkami i nawala z latwoscia do wszystkiego,myslac zapewne jacy to oni nie sa prosami. Kumpel pokazal mi pare filmikow z multi z uzyciem nozy i myslalem,ze padne ze smiechu po tym co zobaczylem. Bardziej noobowatej i debilnej gry juz dawno nie widzialem.

Opublikowano

Sprzedarza wygra Halo i fanbojki moga sie spinac jak chca, ale tego faktu nie da sie podwazyc. Oczekuje KZ3, bo dwojeczka byla fajna strzelanka. Z grosz tam materialu pod jakies wieksze uniwersum pokroju MGS, Halo czy Mass Effect, ale naprawde fajnie sie strzelalo (poprawcie sterowanie! :verymad: ).

sterowanie w k2 jest jak najbardziej ok. To nie Cod czy inne gry gdzie obracasz sie w sekunde o 360*...

Strzelanie ze snajperki to chyba najwieksza porazka jaka widzialem w tej grze. Wychilic sie, walic zooma, do tego celowac i strzelic. Oczywisce przeladowac tez trzeba.

@Paliodor: Co do multi w MW2: na PS3 graja same kampiace dzieciaki, wiec ciesz sie, ze i na tak "ciulowa" partyjke trafiles. Jak ja gralem to na mapie brak ruchu, ale kill cam pokazuje jak sie kampia malotaty.

Opublikowano

Halo Reach wygląda fajnie ale tylko tyle, nie ma solidnego (pipi)nięcia.

Co do strzelanin na E3 to dla mnie:

1. gow3

2. rage

3. kz3/c2/black ops/moh - 4 klony

Opublikowano

To ciągłe bliźniacze porównywanie KZ3 i spółki już robi się nudne. Te gry idą podobnymi trendami i tyle, nic tego nie zatrzyma ale w efekcie końcowym każda z nich zaoferuje coś innego czy to w single'u czy też w multi.

Opublikowano

Na VGChartz są już wyniki z pierwszego tygodnia kiedy w USA pojawił się nowy X360 i stare zostały przecenione. Dane uwzględniają jakieś 3 dni dostępności nowego X360 i tak samo 3 dni obniżek - sprzedaż podskoczyła o jakieś 160%. Większość sieci handlowych ma już zarezerwowane (preordery) dostawy na nowe X360 prawie do połowy lipca. Wygląda na to, że M$ zapewnił sobie skoki sprzedaży już do końca roku - miesiąc po starcie w USA sprzedaż podskoczy w pozostałych regionach, później jak wprowadzą nową wersję Arcade no i tradycyjnie okres świąteczny. Sprzedaż ustabilizuje się pewnie dopiero po świętach.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.