Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Coś za coś większa pojemność, ale ile te gry się czasami lądują -_- sam posiadam obie konsole i uważam, że warto skorzystać z takiego rozwiązania, PS3 posiadam dla wszystkich tych perełek, które nigdy nie będzie mi dane zagrać na X360. Warto też wspomnieć o lepszym porcie, n/p takiego FF13 kupiłem na PS3, bo filmik w 1080p i jedna płytka ;)

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 209,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Żałości Grigoriego ciąg dalszy :rolleyes: Ciekaw jestem skąd wiedziałem, że to właśnie Ty poruszysz tutaj po raz kolejny temat "2xDVD" - pewnie dlatego, że jesteś do bólu przewidywalny :whistling:

Nic poza tym na ten temat nie napiszę bo tym mogą się podniecać jedynie małe fanbojki jak Grigori cierpiące na dupościsk z żalu, że nie mają X360.

Sorry, że trochę ostro, ale ręce opadają.

Opublikowano

Ale my tu piszemy o 360 Slim...

14 minutowy fmv to malo?

14 minut filmiku to duzo? Slasher na 2x DVD?? Slepy jestes ze DVD przy tej rozdzielczosci jest poprostu za male?

W sumie już w poprzedniej generacji Onimusha Dawn of Dreams ze slasherów była na 2 DVD, tylko że gra była obszerna, na minimum 25-30h.

Co do Castlevanii to widać, że obecne nośniki już są po prostu za małe, niewiele gier jeszcze to wykorzystuje, ale jednak.

Taki God Of War 2 nie mieścił już się na dwuwarstwowej DVD na PS2 i twórcy musieli powycinać making of itp dodatki, bo zabrakło na nie miejsca, wrzucili to co prawda na dodatkowe DVD, ale w Polsce ta edycja nie była dystrybuowana i większość tego po prostu nie miała.

Opublikowano

Do końca generacji będziesz się tym wymigiwał, a fakty są takie, że Slimka jest już na rynku od dokładnie roku i nikomu one nie padają.

Poza tym, pamiętacie jak miesiąc temu uważaliście za farmazony mówienie o tym, że dvd to przestarzała technologia? No cóż. Castlevania będzie na 2 dvd w wersji 360. Slasher. Nie RPG. Slasher. Na dodatek taki, w którym najdłuższy filmik trwa 14 minut.

Będę tu tak zaglądał raz na jakiś czas i przypominał swoje słowa z których się śmialiście, potwierdzając je wydarzeniami w branży. 'Till next time.

najlepiej to tu nie zaglądaj i nic już nie pisz, bo żal czytać twoje wypociny.

Dałeś newsa (i napisałeś o pojemności dvd) w którym również pisze o tym, o co walczyłeś wcześniej, że niby BR w ps3 jest szybszy od dvd w x360, a ten news potwierdza że tak nie jest.

Z każdą konsolą są jakieś problemy, Xbox ma mniej pojemny nośnik, PS3 wolniej wczytuje dane i trzeba sobie z nimi jakoś radzić.

http://polygamia.pl/Polygamia/1,107162,8206494,Plyty_DVD_coraz_mocniej_czuja_mrozny_oddech_smierci.html

druga sprawa, my tu piszemy o x360 slim

Posiadacze x360 są teraz pełni smutku bo kolejna gra 6 lub 7!! będzie na 2x dvd ale taką cenę trzeba zapłacić za lepszą wersję i szybsze działanie ;>

Opublikowano

Ej spokojnie z tymi inwektywami ;/

Opublikowano

Reach sprzeda się w Europie lepiej niż GT5? Ale bzdury. Takie coś można sobie darować bo to śmieszne jest. :-)

Opublikowano

do kasacji. nie biorę już czynnego udziału w tym temacie

W końcu.

Major --> ja uważam że są spore szanse na to. Zobaczymy, bo mimo że GT5 to bardzo oczekiwana gra - wyszło parę niefajnych rzeczy z nią związane, na dodatek Forza 2 i 3 zabrało sporo klienteli od GT. No i ogólnie exclusivy na PS3 się słabiej sprzedają.

Opublikowano

I mam pytanie dla posiadaczy obecnej generacji X360. Jako, że wypadłem z tematu i przestałem go śledzić, które Xboxy w większości udało się zwalczyć RRoDa? Bo nie wiem, czy będę kupował nowego X'a.

Bierz Jaspera....podobno ciezko o RRODa...mowie "podobno" bo mowilo sie ze praktycznie wszystkie stare modele "iksa" predzej czy pozniej zdechna na RRODa tymczasem moj starenki egzemplarz z 2006 roku pieknie mi sluzy od 4 lat (i co dziwne...pracuje ZNACZNIE ciszej od inny 360tek z ktorymi mialem stycznosc)...wiec z tymi "podobno" roznie bywa.

Opublikowano

na dodatek Forza 2 i 3 zabrało sporo klienteli od GT. No i ogólnie exclusivy na PS3 się słabiej sprzedają.

Typowo fanbojowskie gadanie. Przecież właściciel Forzy może spokojnie kupić GT5 c'nie? PS3 jeszcze nie dorobiło się systemsellera jakim teraz będzie GT5. GT5P i MGS4 nieźle poszły. Czwórka lepiej sobie poradziła od MGS3.

Opublikowano

I tak slabo. nie wazne jak Reach sprzeda sie w EU. liczy sie worldwide outcome.

Opublikowano

4 koma 86 banki to nie jest sprzedaz na poziomie tytulu, ktory ma aspiracje jak MGS 4 i noty jak MGS 4 (niezasluzone czy zasluzone, to juz inna sprawa).

Opublikowano

Powinni dla was założyć temat Prorocy Sprzedaży. Zapytajcie się Paula, która gra sprzeda się lepiej i po sprawie. Zawsze wojny exów sprowadzają się tu do wyników sprzedaży, których jeszcze nie znamy.

Opublikowano

Wystarczy popatrzyc na wczesniejsze czesci i zdac sobie sprawe z potencjalnej bazy odbiorcow i mozna calkiem sprawnie spekulowac. Tak mysle.

Opublikowano

Spoko, można spekulować o sprzedażach, ale za każdym razem? Argumenty za danymi exami są dużo większe, niż tylko wyniki sprzedaży. Ja osobiście mam w (pipi)e wyniki jak dana gra się sprzedaje. Moge jedynie życzyć twórcom, jeżeli gra przypadnie mi do gustu, żeby sprzedała się w dobrym nakładzie, by kasa w włożona w grę im się zwróciła i żeby odnieśli założony zysk.

Opublikowano

Wydawcow interesuja tylko wyniki, a to oni ksztaltuja wizerunek calej branzy.

Opublikowano

był kiedyś w PE artykuł jak sukces MW2 może zaszkodzić branży.

Opublikowano

Hajt na MW2 to jakas komedia, gra jest naprawde fajna, a ze ktos ma srodki i mozliwosci zeby ja wypromowac na giga hit, to nic zlego. Mamy wolny rynek i kapitalizm.

Opublikowano

na dodatek Forza 2 i 3 zabrało sporo klienteli od GT. No i ogólnie exclusivy na PS3 się słabiej sprzedają.

Typowo fanbojowskie gadanie. Przecież właściciel Forzy może spokojnie kupić GT5 c'nie? PS3 jeszcze nie dorobiło się systemsellera jakim teraz będzie GT5. GT5P i MGS4 nieźle poszły. Czwórka lepiej sobie poradziła od MGS3.

Widocznie dla ciebie wszystko co nie jest zgodnie z masturbowaniem się nad Sony i Polyphony jest fanbojskim gadaniem. Wystarczyło popatrzeć w swoim czasie na fora jak niektórzy po prostu olali czekanie na GT, kupili X'a i Forzę. Takie są fakty. Czy powrócą do GT5? Zobaczymy.

Takie GT4 sprzedało się w bodajże 10 milionach egzemplarzy, trzeba jednak zwrócić uwagę że PS2 w owym czasie było od groma więcej. PS3 jest teraz niecałe 40 milionów. Na razie żaden exclusiv PS3 nie dobił do 5 milionów egzemplarzy. A taki GT5P po 3 miesiącach od wyjścia nie dobił nawet do 2 milionów. Myślę też że sam okres - listopad też niekoniecznie może pomóc w sprzedaży, bo będzie dużo innych gier do wyboru.

Takie to moje gdybanie, jak się okaże inaczej (czyli Gt5 w europie prześcignie Halo Reach) to zwrócę honor. :potter:

Opublikowano

ja raczej bym obstawiał że GT5 w EU sprzeda się lepiej od HR, zaś pod względem światowej sprzedaży wygra HR.

H3 sprzedał się 3x lepiej w US niż EU zaś gt5 2x lepiej w EU niż US

Opublikowano

Grigori RIP [']

Opublikowano

o co sie teraz bijemy? bo wypadlem z tematu kilka stron temu :/

Opublikowano

Dla zasady, a o co to nie wiem...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.