Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Gry to UWAGA Grafika+Muzyka+Gameplay+Storyline.

!

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 186,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Psyko, Mazzeo pisze, że sonyslavy spuszczają się nad grafiką, a sami to robicie więc o co kaman? Hipokrektynizm czy hipokryzja nie pamiętam.

Trochę przekręcasz fakty. "Wy" piszecie, że grafika w Reach jest do dupy, a reszta pisze, że jednak jest trochę inaczej. Jest różnica.

PS. Fajny flame, ale w sumie to spieracie się o pietruszkę. Bo i tak każdy gra w to co lubi, dla jednego będzie to hydraulik skaczący po grzybach, a dla drugiego koks biegający po jaskiniach z piłą mechaniczną. Jeden nie musi lubić drugiego.

Psyko: Nina na początku z Wii dała ciała, ale zaczęli się rozkręcać ze swoimi sztandarowymi produktami i chyba dają swoim fanom teraz to czego oczekują.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

texz bez przesady z tą pogonią za grafiką (no może to ma rację w przypadku niektórych tzw. sonyslejfwuf gdzie dobra grafa = dobra gra :lol:),

Ciekawe kto tutaj chce wmówić, że Halo Reach ma super grafikę.

Psyko, Mazzeo pisze, że sonyslavy spuszczają się nad grafiką, a sami to robicie więc o co kaman? Hipokrektynizm czy hipokryzja nie pamiętam.

Trochę przekręcasz fakty. "Wy" piszecie, że grafika w Reach jest do dupy, a reszta pisze, że jednak jest trochę inaczej. Jest różnica.

Dokładnie to miałem napisać.

Poza tym gdyby Reach to była TYLKO grafika to by mnie obchodził równie tyle, co crapowaty Crysis.

Opublikowano

Reach ma za(pipi)istą grafikę na 9/10. Nie zmienia to faktu że wewnętrzne studia microsoftu nie potrafią wycisnąć maxa z xboksa który i tak jest dość prosty w programowaniu. Najładniejsze będzie Gears of war 3 które już teraz wygląda prawie jak Uncharted 2. Śmieszne jest to że epic jest zewnętrznym developerem i robi najładniesze gry na multiplatformowym engine.

Opublikowano

Albo mi coś pamięć szwankuje albo parę stron teamu rozchodziło się tylko o grafikę. Czemu nikt nie napisze, że Halo niszczy KZ muzyką, bo niszczy?

Andrew21 oglądałeś reklamy Żywca? .___.

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

bleh, a jakie to ma znaczenie. Niektórzy chyba przeceniają moc wewnętrznych studiów, tak jakby te posiadały jakąś magię programowania, a 3-rd party to amatorzy :F

ja mam gdzies jakiego typu studio robi grę. Poza tym to wszystko nie wyklucza że np. w Epic nie siedzą jakieś ziomki z Microsoft Game Studios albo odwrotnie.

Czemu nikt nie napisze, że Halo niszczy KZ muzyką, bo niszczy?

Halo niszczy Killzone'a muzyką, uniwersum i fabułą, masz combo, hepi? :potter:

Najładniejsze będzie Gears of war 3 które już teraz wygląda prawie jak Uncharted 2.

Andrew21 oglądałeś reklamy Żywca? .___.

obamam-lol-y-u-mad-tho.jpg:(

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

bleh, a jakie to ma znaczenie. Niektórzy chyba przeceniają moc wewnętrznych studiów, tak jakby te posiadały jakąś magię programowania, a 3-rd party to amatorzy :F

ja mam gdzies jakiego typu studio robi grę. Poza tym to wszystko nie wyklucza że np. w Epic nie siedzą jakieś ziomki z Microsoft Game Studios albo odwrotnie.

Problem jest w tym że Microsoft ma bardzo małą ilośc wewnętrznych studiów developerskich. Sony natomiast ma ich 3 razy więcej. Studia te stworzyły za(pipi)iste engine wykorzystjące moc PS3. Teraz bedą klepać kolejne sequele Uncharted, Killzone , God of War, Infamous, Gran Turismo, Resistance, Rachet and Clank, Metal Gear Solid. Microsoft ma teraz kłopot. Microsoft ma teraz tylko 3 porządne silinki z Halo Reach , Forza 3 i Alan Wake. Dla mnie to troche lipa że takie exlusivy jak Fable 2, Forza 2, Halo 3, Crackdown(silnik od Criterion z GTA3) mają przerobione silniki z xboxa jedynki.

Opublikowano

silnik od Criterion z GTA3

WTF?

ME2 jest na X360. Blur też. Nowa gra od Bungie też będzie. Tak, czy nie?

Opublikowano

Czasami mam wrażenie w Microsofcie pracują debile. Na stworzenie Halo3 wydali 60 milionów dolarów a na reklamę tej gry 200 milionów. Zapłacili 50 milionów dolarów za czasowy exlusive dodatków do GTA 4. Alana Wake przez tyle lat robiła mała grupka developerów w Finlandii. Microsoft mógł im pomóc dopracować grę. Heavy rain miał wyjść na xboxa360 ale gdy twórcy pokazali gre typowi z microsoftu powiedział że gra jest słaba. Mass Effect 2 wyszedł na x360 i zebrał średnią ocen 95% i microsoft zamiast zapłacić Bioware pozwolił aby gra wyszła na PS3. Dlatego teraz microsoft uderza w rynek casuali bo wie że na exclusivy(przynajmniej na ilość) nie ma szans z Sony.

Opublikowano

Tu chodzi o ekskluzywność. Gry z XO zaczynają lądować na PS3 i PC (zostaje kilka czołowych), czyli odwrotnie do sytuacji PS3 sprzed kilku lat. Sony przynajmniej trzyma przy sobie swoje czołowe studia i eksy. Gdybym miał pieniądze to już dawno kupiłbym dobrego PC i PS3, bo zapowiada się, że taka kombinacja jest najlepsza dla gier.

Opublikowano

Podobna sytuacja była już za pierwszego Xboxa. Cage przyszedł do Moora z Fahrenheit, a on na to, że taki system rozgrywki się nie przyjmie. :lol:

Opublikowano

Xbox rządził przez pierwsze 4 lata jest za(pipi)istą konsolą. Nie żałuję zakupu. PS3 bedzie rządzić przez następne 4 lata.Gdy wyjdzie GT5 od razu biorę konsolę Sony i bedę miał najlepsze combo X360 i PS3.

Opublikowano

Najlepsze combo to PS3 + X360 + Wii ^_^

Opublikowano

No to ja spełniam kryterium ^_^ Dobry PC = PC na którym pójdzie Starcraft 2. DSa też mam ^_^

Opublikowano

Wiem ^_^ Dlatego śmieszą mnie opinie Maca i reszty o konsolach, które widzieli jedynie w Empiku i grach, które ogladali na screenach ^_^

Opublikowano

Najlepsze combo to PS3 + X360 + Wii ^_^

Albert popieram w 100 %, sam od 2 dni (przyjście Wii - dzięki Shrek :thumbsup: - po tegorocznym E3 nie mogłem już postąpić inaczej), jestem tym szczęśliwcem

Edytowane przez balon1984

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.