Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Lepiej ? I co będziesz praktycznie te same gry kupował na PS3/X360/Wii i na 3DS :P ?

Dla mnie zawód i chyba szykuje się powtórka z rozrywki, że handheld będzie się opłacało kupić dopiero parę lat po premierze bo w końcu trochę ciekawych gier się nazbiera.

A na PS3 i Xboxa 360 nie wychodzą remake'i starych gier (np Monkey Island)? Ludzie i tak to kupią ponownie, z nowymi bajerami.

Cena sprzętu jest wysoka, ale na czym innym zagram w Residenta w 3D? :)

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 209,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Poczekajmy na PSP2...

Opublikowano

psp - faillllllllllllllll, gdyby nie crisis core: ff7 to bym nie kupil tego sprzetu, kilka fajnych remake'ow, pozatym sequelstation, jedyne co mnie trzyma przy tej konsoli aktualnie to kingdom hearts bbs i zapowiedz 3rd birthday oraz ffxiii agito

Opublikowano

Chocby na PC z 3DVision. I to w kazdego, ktory wyszedl.

Opublikowano

Chocby na PC z 3DVision. I to w kazdego, ktory wyszedl.

przeciez prawdziwy gracz konsolowy gardzi PieCami!

Opublikowano

ehh my bad, aczkolwiek nadal nie jest to wygodne przez wychodzenie do pulpitu :F

jednak nadal dla mnie Ipad to kpina, taki gadżecik dla fanbojów i ludzi nie mających co robić z kasą. Inne głupoty:

brak flasha, ale tutaj rozumiem bo trzeba sprzedawać gierki z appstore

brak hdmi

i przede wszystkim to co jest chyba najbardziej popjerdolone w tym urządzeniu mianowicie ładowanie. Swojego starego ipoda ładuje normalnie przez USB, a Ipada nie mogłem.

Apple po prostu wymyśliło że ładować można tylko w wybranych usb (od 10W bodajże). Sprawdzałem na paru kompach i zarówno na normalnym blaszaku jak i na nówce laptopie nie mogłem go naładowac. Oczywiście byłem zmuszony kupić ładowarkę :thumbsup:

1. Każdy program na iPadzie, iPhone i iPodzie Touch uruchamia się przez wychodzenie do pulpitu, taka specyfika systemu IOS.

2. Brak HDMI można rozwiązać dokupując kawałek plastiku za 120 zł. Ździerstwo ale w ramach opcji bo jakoś nie widzę tłumów rzucających się na tą przejsciówkę.

3. W pudełku z iPadem standardowo znajduje się kabel USB i adapter podłączany do gniazdka. Skąd miałeś tego iPada nawet nie pytam ;)

Co do flasha... każdy kto ma Jailbreaka może sobie go w każdej chwili zainstalować i przetestować. Właściwie to dzięki JB można zrobić z iPadem co się żywnie podoba, zainstalować nieoficjalny zcustomizowany firmware, dodać widgety na ekran, instalować co tylko dusza pragnie, a nawet jak donoszą najnowsze źródła być może i sprawdzić w akcji jak działa na iPadzie system Android czy ChromeOS.

Do czego dążę? Gdy jeszcze miałem JB sprawdziłem jak działa(łby) flash na iPadzie i niestety nie mogę powiedzieć o tym nic dobrego. Co prawda "Frash" bo tak nazywa się nieoficjalna dystrybucja flasha dla urządzeń IOS, jest jeszcze we wczesnej wersji i nie obsługuje wszystkiego, ale dało to przedsmak jak wygląda sprawa z obsługą flasha na urządzeniach mobilnych. Z resztą mam dość duże doświadczenia w tej kwestii ze zwykłych notebooków i netbooków na których nieraz używało się specjalnych programów blokujących flasha z tego prostego powodu że jest to format bardzo pamięciożerny i co za tym idzie bateria schodzi w ekspresowym tempie. Na stacjonarnym PC czy Mac niektórzy nie mogą sobie wyobrazić życia bez flasha, trudno im się dziwić. Jest to format bardzo już przestarzały i nieefektywny, dla urządzeń mobilnych wręcz zabójczy. Wypiera go HTML5, którego rozwój tak wspiera Apple. Trudno im się dziwić choć w gierki we Flashu fajnie by się grało na iPadzie. No ale przecież jest JB i masa "darmówek".

Edytowane przez Texz

Opublikowano

Na iPhonach i iPadach nie bedzie flasha, skoro jest wypierany przez HTML5, ktorego jak wspomniales rozwoj wspiera Apple. Nie ma za czym tesknic, bo flash to syf. Na komputerach mozna sobie z jego problematyka poradzic, ale kiedy jestem poza domem i wchodze na neta w telefonie i na caly ekran wyskakuje mi reklama we flashu to czlowieka moze szlag trafic.\

Z tym ladowaniem Mazzeo pojechales.W zyciu nie mialem problemu z tego typu ladowaniem w zadnym produkcie Apple. Skad ty tego iPada wytrzasnales?

Opublikowano

z kątownii :|

ipad z usa, miałem ładowarkę amerykańską, ale nie dbałem o to bo przecież MIAŁEM KABEL USB i powinienem go normalnie naładować przez kompa, ale nie, nie mogłem, 4 kompy w domu i żaden nie był godzien by naładować to cudo techniki.

Opublikowano

no... dziwne, ze urządzenie/kontroler bez porządnego supportu sie tak sprzedał... jesli move sprzedal sie tak dobrze to co to bedzie po premierze kinekta? olololol...

Opublikowano

Co do iPadów, nawet wiejscy chcą je mieć :F tylko czemu za nasze podatki.

klik

Edytowane przez MaroS

Opublikowano

Taniec z gwiazdami w Team Fortress 2 :potter:

Obczajcie Wodeckiego haha :D

Opublikowano

Co do iPadów, nawet wiejscy chcą je mieć :F tylko czemu za nasze podatki.

klik

Delikatne urządzenie? Niedawno czytałem, że archeolodzy kupili iPady do pracy przy wykopaliskach: http://www.mackozer.pl/2010/09/24/ipad-na-wykopie/

Tyle, że tam jest to podyktowane tym że iPad + odpowiednie oprogramowanie jest tańszy niż standardowe rozwiązania używane przy tego rodzaju pracach. Nie straszne błoto i piach :whistling: Grunt to odpowiednia "gumka".

Opublikowano

A fanbojki XO śmiali się niedawno, że LBP2 przesunięte na styczeń. xD

Przejebane to była jedyna gra ekskluzywna na X-a na którą czekałem.

Opublikowano

Na kotaku redaktora fajnie fantazja poniosła, że niby drugie dno to robienie miejsca pod jakąś grę Halo od 343 Industries :teehee:

Opublikowano

I co Microsoft przez ten rok wypuści? Gry taneczne na Kinect?

Sony też często się spóźnia, ale na pewno w 2011r wyjdzie coś z tego - Infamous2, LBP2, The Last Guardian, Motorstorm Apocalypse, Killzone, a może pojawi się też Uncharted 3.

Edytowane przez Zwyrodnialec

Opublikowano

Czuje w jądrach, że w grudniu zapowiedzą Uncharted 3, wypuszczą go październik / listopad 2011.

edit: przy dwójce też tak było, żadnych newsów nic, nagle w grudniu pierwsze info i trailer, a za 10/11 miechów była premiera.

Edytowane przez balon1984

Opublikowano

Typowe dla Sonybojków, z wady potrafią zrobić zaletę. Nie ważne że Last Guardian, GT5, LBP2 zostały przesunięte albo zapowiadają je już szmat czasu, ważne że wyjdą.

Obustronne naśmiewanie się z przesuwania premier jest nie na miejscu.

chyba że chodzi o GT5 :potter:

Dlaczego martwicie się na zapas o 2011 dla M$/X0? Sami nie dostrzegacie, że 2010 dla PS3 jest strasznie marny? Raptem 3 dobre exy.

M$ zapowiedział na 2011: GOW3, nową Forzę i tytuł od Crytek. A myślę, że mogą coś jeszcze pokazać.

Opublikowano

Ale to źle, że postawili na jakość?

Zresztą na X-a też wyszły w tym roku dobre exy - Alan Wake i Splinter Cell Conviction (tutaj nie wiadomo, czy to nie time exclusive), bo Mass Effect 2 już się nie liczy.

Opublikowano

Jak Sony nie wydaje gier miesiącami to "stawia na jakość", a jak to samo robi M$ to X360 "has no games" :thumbsup:

Jordan23Carolina: Bym się nie zakładał z tym Kingdoms :rolleyes:

PS. Halo: Reach to piąta gra z serii, która w drugim tygodniu ma wynik w granicach 20% pierwszego tygodnia - to się nazywa powtarzalność :teehee:

Opublikowano

Dziś w Krakowie w amerykańskiej księgarni widziałem encyklopedię Halo za 149zł. WTF. Wygląda jak książka dla dzieci z obrazkami.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.