Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Nie ma co, killer, sam miod.

a żebyś wiedział ;p

tyle ze nie kazdy to zrozumie, japonczycy zrozumieli i oszaleli, reszta swiata raczej średnio

i co? jedni sa szczesliwi grając, a inni są szczesliwi grajac w co innego

wiec koncząc i starajac sie uniknac napinek wychodze. papa

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 185,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

To może Demons Soul's najlepszy rpg tego roku :)

Opublikowano

A nie sa do tyl w obu kwsetiach?

Opublikowano

Psyko, nie skreślaj Bayo. To jest świetna gra, która bije efektownością DMC na głowę, epickością miażdży GoWy, systemem walki prawie dorównuje NG. To jest nr. 1 wśród slasherów. To jest must-have. To jest pokaz geniuszu.

Opublikowano

To może Demons Soul's najlepszy rpg tego roku :)

to chyba dobry przyklad, chociaz jeszcze nie gralem to z tego co widac co sie dzieje w kąciku rpg to ta gra starcza na długo

a grafe tez ma fajną

Opublikowano

No i popisy Kratosa nie sa kwitowane idiotyczna j-popowa muzyczka, motylkami itd. Panowie badzmy powazni ;]

Opublikowano

Musiałbym zaspoilerować, żeby udowodnić swoje zdanie, więc ograniczę się do rady - obejrzyj sobie filmiki z walk z bossami na yt. Dla mnie słowo "epicki" ma właśnie takie znaczenie.

A wspaniałych widoków w Bayo pod dostatkiem.

Opublikowano

Gamespot to chyba fanboje sony, we wszystkich najważniejszych kategoriach na najlepsze gry roku zgarnęły exlusiwy na ps3(jedynie Forza3 broni honoru x360), no i GOTY 2009 dla Demon's Souls :D

Opublikowano

Nie rozumiem HAHA z Demon Souls. :confused:

Opublikowano

GOTY dla DS to ukonorowanie rewolucji w RPGach, o której w swoich felietonach przez kilka ostatnich numerów PE pisał Zax. To, że to jest ex na PS3 ma żadne znaczenie.

Opublikowano

Chciałbym zauważyć, że GOTY dla Demon Souls przyznało również GameTrailers. (W kategorii RPG)

PS. A także w kategorii Nowe IP

Edytowane przez Mr. Blue

Opublikowano

GameTrailers Game of The Year Awards.

Świetny montaż. Jak zwykle bardzo dobry Spiker GT. Sumienne budowanie napięcia.

I bardzo wątpliwe wyniki...

Dochodzi do paradoksu: PS3 zostaje uznane za konsolę roku, jeżeli chodzi o ilość i jakość gier. Jednocześnie... wśród nominowanych do najlepszej gry PS3 jest tylko jeden exclusive na tą konsolę! :huh: Sprawa ma się analogicznie do Xboxa 360, który też przecież zaoferował kilka fajnych pozycji tylko dla jego posiadaczy. Przecież ilość excusivów na obie konsole jest w tym roku bardzo duża: Killzone 2, Ratchet and Clank: Crank in Time, Forza Motosport 3, Demon Soul, Ballad of Gay Tony, InFamous, Uncharted 2, Halo ODST, Halo Wars... (lecę z pamięci)

Po kiego robić dwie kategorie Najlepszej gry na daną konsolę, gdy w obu wygrywa jedna gra multiplatformowa?!

Czyż nie o wiele rozsądniejszym i logicznym posunięciem było by stworzenie kategorii Najlepszej Gry Multiplatformowej? Wtedy w poprzednich kategoriach mogłyby powalczyć sobie spokojnie tytuły ekskluzywne, które jakościowo (szczególnie w przypadku PS3) stoją na bardzo wysokim poziomie.

Kolejna sprawa to pojedynek Uncharted 2 vs. Modern Warfare 2, który całkowicie zdominował tegoroczne rozdanie nagród GT. Un2 wygrał w kategoriach Najlepszej Fabuły, Najlepszej Kampanii Jednego Gracza, Najlepszej Grafiki, Najlepszej Strzelaniny TPP. MW wygrał natomiast w kategoriach Najlepszej Gry Wieloosobowej i Najlepszej Strzelaniny FPP.

I tutaj nie ma żadnych kontrowersji... aż do czasu przyznania nagród głównych:

Gra Roku: MW2

Gra Roku na PS3: MW2

Gra Roku na Xboxa 360: MW2

Czy naprawdę ta oskryptowana do granic możliwości, strasznie amerykańska, tendencyjna i schematyczna strzelanina zasłużyła na takie wyróżnienie?

PS. Przepraszam, że pod sobą, ale to zbyt ważne jak na zwyczajną edycję posta.

Edytowane przez Mr. Blue

Opublikowano

Już nawet nie będę komentował tego, ze GOTY został MW2 a nie U2....

Napiszę jednak o innej bzdurze o której (co mnie trochę zdziwiło) nikt jeszcze na forum nie wspomniał.

Wśród najlepszych gier ogólnie i na PS3 nie został wymieniony w ogóle Killzone 2... gdzie znalazł się np Street Fighter 4.

Absurd...

ps. Post miał być inny... ale na forum jest jakaś lipa bo w NIEKTÓRYCH tematach (właśnie dowiedziałem się, że też w tym i musze pisać post od nowa <_<) na PS3 po zatwierzeniu posta z szybkiej odpowiedzi... post znika. Muszę wchodził w pełny edytor.

Tak samo mam np. w temacie GT5.

Opublikowano

Hm. Modern Warfare 2 zostało wyróżnione przecież nie tylko jako gra jednoosobowa, ale jako całościowe przedsięwzięcie. Przeogromny sukces komercyjny również nie był bez znaczenia. Oskarów też nie dostają przecież najlepsze filmy, a te, które spodobały się jakiejś tam grupie ludzi. Ja osobiście też nie przyznałbym nagrody Gry Roku dla Modern Warfare 2, Uncharted 2 o wiele bardziej na nią zasługuje (mówi to posiadacz X360, Wii i DSa). Ale jednak ten MW2 coś musi w sobie miec, przecież u nas na forum też wygrał nagrodę gry roku (na X360).

Opublikowano

Na subforum PS3 nie był nawet w pierwszej piątce. :dry:

Opublikowano

Zgadza się, ale w tym roku PS3 dostało tak dopasione gry, że głosowanie na MW2 byłoby dziwne. Do tego na zachodzie (i w pewnym stopniu wśród posiadaczy X360) ważniejszy wydaje się multiplayer niż single. U nas raczej przeważa stara szkoła grania, czyli single player przede wszystkim (ja również mam takie podejście), a wśród gier singlowych MW2 przegrywa z dużą ilością naprawdę rewelacyjnych tytułów z PS3. Tyle mojej pseudoanalizy ;]

Opublikowano

A kogo obchodzą te wszystkie GOTY. Wiadomo, że nie bez wpływu na wynik pozostanie przygniatająca sprzedaż MW2.

Opublikowano

Tylko po co to besztanie MW2? Bardzo dobra gra i tyle. To jak z naskakiwaniem na Nike i Adidas'a, że teraz mocno angażują się w skateboarding (no i nieźle im to wychodzi) Duża zła korporacja Be!. Nie ich wina, że GT strzeliło focha. Na pewno IW zrywa boki ze śmiechu. To bardziej wygląda na zaplanowaną akcje niż rzeczywisty werdykt. Przynajmniej oni mają jakieś zdrowe podejście... (bo ta napinka na forach już niejednego zżarła). Chyba, że na serio uważają MW2 za grę zasługującą bardziej niż inne na zgarnięcie wszystkich nagród (PS3 exclusive sic! xP). Wtedy nadal mają do tego prawo, ale niesmak jakiś tam może być xP

Edytowane przez -Sora-

Opublikowano

No tak. Jeden z najbardziej znanych serwisów growych przyznaje nagrody dla żartu.

Opublikowano

Najwyrazniej. Bo MW2 jako gra roku to zart ;)

Mysle ze wlasnie masz racje - chcieli pogodzic wszystkich i nie skrzywdzic siebie (milosnikow X0) i przyznac nagrode grze multiplatformowej. By uniknac kontrowersji wybrali gre najlepiej sie sprzedajaca - a jak wiadomo najlepsza metoda glosowania to wlasnym portfelem - uznali, ze gracze wybrali wlasnymi portfelami zwyciezce tego roku. W sumie ma to jakis sens. Klopot w tym, ze gdyby tak wybierac plyty roku to wygrywalyby glownie same smieci discopopowe...

Opublikowano

Moim zdaniem wiekszym zartem jest przyznaniu nagrody za fabule Uncharted 2, zamiast Assassin's Creed 2 - myslalem, ze padne ze smiechu.

Opublikowano

Tyle, ze fabula AC2 jest bardzo naiwna i naciagana. Gra jest przeswietna i daje kupe radosci ale fabula (stricte watek glowny) jest tak na poziom 15 latkow...

Opublikowano

Idealnie opisales moje odczucia po skonczeniu Uncharted 2.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.