Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Oczywiście, proszę bardzo.

Co mają pomyślec producenci gier jeżeli Wii Play sprzedaje się w ilości ponad 20mln, a Uncharted 2 w ilości 2 z hakiem?

Tobie, jako graczowi, nie daje to spać w nocy? :teehee:

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 209,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Jako posiadaczowi Wii i fanowi gier Nintendo? Po części. Od dwóch lat Ninny nie wypuściło nic ciekawego dla mnie. A to tony popierdółek

Opublikowano

Z drugiej strony słaba sprzedaż danej gry może oznaczać, że nie dostaniemy jej kontynuacji.

Opublikowano

Faktycznie, exy na PS3 sprzedają się dobrze/bardzo dobrze. Teraz tylko Yeti powiedz mi jak w takim razie sprzedają się exy na konsole konkurencji? Rewelacyjnie/oszałamiająco? Prawda jest taka, że sprzedaż gier na PS3 to koszmar i tragedia. I dla Sony i dla graczy

Tak, sprzedaż takiego Halo 3 czy GeoW 1/2 jest rewelacyjna, tak doskonale sprzedających się gier jest bardzo mało, A co do PS3, tak jak wspomniałem wcześniej, sprzedaż jest dobra lub bardzo dobra.

Tak w ogóle, to zadajmy sobie pytanie, ile np. kosztuje produkcja takiego LBP czy Uncharted 2. Najważniejsze aby gry na siebie zarabiały. Oczywiście chodzi o jak największy dochód, ale rozpaczać można dopiero, gdy twórcy naszych ulubionych serii idą z torbami.

Jeśli mowa o Wii, wiadomo, Wii Sport itp. badziewia biją wszelkie rekordy, bo takie gry i tą konsole kupują głównie ludzi nie mający większego pojęcia co oferuje konkurencja. Wii jest modne, Wii jest dla całej rodziny, na Wii... nie wychodzi nic ciekawego, a jeżeli już coś wyjdzie, to mało kto to kupi (Dead Space). Wydawcy, twórcy już powoli dostrzegają, że najbardziej opłacalna jest produkcja gier na PS3 i X360. Cieszmy się, że tak właśnie jest.

Opublikowano

Gdyby wydawcą ICO Team był Microsoft, to po słabej sprzedaży pierwszej części poszli by z torbami, to jest pewne. Sony widocznie ma inną mentalność i daje drugą szansę :)

Opublikowano

Gdyby wydawca byl Microsoft tak by wypromowal ten tytul ze sprzedalby sie w ilosci kilka razy wiekszej, jesli mialby sie czym wyroznic - bo MS potrafi wypromowac takie rzeczy...

Jak dla mnie wszystko jest kwestia promocji (czy raczej jej braku w wypadku Sony).

Opublikowano

Gdyby wydawcą ICO Team był Microsoft, to po słabej sprzedaży pierwszej części poszli by z torbami, to jest pewne. Sony widocznie ma inną mentalność i daje drugą szansę :)

Na szczęście SOTC sprzedało się dobrze :)

Opublikowano

O_O

Myślałem, że nie obchodzą Cię takie pierdoły :)

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Ja wymiękam - brak mi słów. Myślałem że oni są ciut bardziej wiarygodni.

Chyba zartujesz.

Po historiach "regulowania" ustawien PS3 by porownanie gier miedzy platformami bylo bardziej "wiarygodne"?

Opublikowano

@Grigori, zarzucasz recenzentowi GT, że nie wybrał U2 jako gry roku (bo w nią nie grał), a ty grałeś we wszystkie dobre tytuły na wszystkie konsole, i jesteś przekonany że U2 zasługuje na tą nagrodę? Co gdyby ktoś inny wybrał U2 jako GOTY, nie grając np. w Forzę 3 czy Batmana AA? Pewnie nic byś nie napisał.

Dla mnie niedorzeczne jest to, że HIV nie grając w Batmana AA i Assasina 2 wybrał U2 grą roku.

na GT leję, oglądam tylko u nich wideorecenzje w HD :)

Opublikowano

Jeszcze nie bylo Gier Roku w PE, zapewne w nr lutowym znajdzie sie zestawienie.

Opublikowano

HIV wybrał U2 grą roku na swoim growym serwisie. W tamtejszym podkaście mówił, że nie grał w B:AA i AC2.

Pewnie w nowym PE też padnie taki wybór :)

Opublikowano

To jest klopot generalnie i na tym forum. We wszystkich plebiscytach ludzie glosuja na to na co grali, a im szybciej wybiera sie gre roku tym mniej sensu to ma.

Sam nie gralem w AA i w mojej top 5 sie nie zmiescilo. Podobnie Borderlands czy Ratchet and Clank.

Jak ktos gral w 3 gry (bo mlody i kasy nie ma) to i top 3 gier na rok ma wybrane... Jednak dziennikarz powinien sie wstrzymac z wszelkiego rodzaju rankingami, jesli ceni swoja wiarygodnosc...

Opublikowano

Tu się akurat zgadzam - nie ma co porównywać np. mojego rankingu top 5 2009, który mogę ułożyć na podstawie ogrania powiedzmy sześciu gier z rankingami na GT czy w czasopiśmie konsolowym. Rzetelność dziennikarska wymaga od pobierającego pieniądze za swoją pracę autora sprawdzenia pretendujących do tytułu Gry Roku hitów. Wszystkich gier pewnie nie sposób ogarnąć, ale zapoznanie się z takimi tegorocznymi tuzami jak U2, Batman czy Assassin's Creed 2 to mus. Zwłaszcza, że jednorazowe przejście każdego z nich to kwestia 10(?) godzin.

Opublikowano

Niby jakie ?

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Aż się prosi o jakiś "czarny" humor ;)

O dżizas, ale ze mnie rasista wyszedł :P

Opublikowano

Murzyn zrobił swoje, może odejść. Bez jego biadolenia z kartki wiadomo, że GOW3 ma duże szanse namieszać ostro w branży.

Opublikowano

wiedze ze niektorzy nie dopuszczaja do siebie takiej opcji? a co jesli on ma racje? co jesli gow3 pozamiata wszystko ?

Opublikowano

skany z tej japońskiej gazety pokazują już jedno-ewidentnie to będzie najbardziej epicka gra tej generacji(rozmach przygniata).Teraz trzeba czekać na samą grę by ocenić czy z parze z widowiskowością pójdzie technologia zastosowana w tej grze.

Niektórzy zapominają,że serio GoW3 może wyglądać olśniewająco-tu nie ma swobodnej kamery i mamy widok narzucony z góry co pozwala zaoszczędzić niespotykaną ilość mocy bo nie trzeba każdego krzaczka,drzewka czy skały modelować,oblepiać teksturami itp z każdej strony.

Opublikowano

No trochę Grigori w tym racji ale Jeffie to chyba 1,5 roku temu już się spuszczał nad GoW3 kiedy nawet pierwszego trailera nie było :P No ale w sumie Jeffiemu to mozna wybaczyć-jakby nie było to ojciec tej serii.

Swoją drogą ile on już lat tworzy tą swoją grę na ps3? parodia tyle czasu tworzyć i nawet oficjalnie nie zapowiedzieć nazwy tej pozycji :P

Opublikowano

tak zmieniajac temat

wczesniej wychodza rozdzki od sony niz kamerka od microsofu (co nie?)

od czasu do czasu wchodze na polygamie i o wynalazku sony cisza a o natalu czesto gesto newsy sie pojawiaja

czyli co? znowu kiepski marketing ze strony japonczykow?

Opublikowano

skany z tej japońskiej gazety pokazują już jedno-ewidentnie to będzie najbardziej epicka gra tej generacji(rozmach przygniata).

(...)

Dokładnie do tego piłem w ostatnim poście, chociaż nie poruszyłem tematu skanów. Szczerze mówiąc jeszcze przed ich publikacją w trakcie badania demka GOW3 wystawiałem pisiora przez okno w samochodzie i traktowałem ciepłym moczem przechodniów, którzy twierdzili że GOW3 ma szansę cokolwiek pokazać w tej generacji. Po tym co zobaczyłem na tych skanach musiałem raz jeszcze zrewidować zdanie o tej grze. Już nie mogę się doczekać festu na wiosnę, gdy położę łapki na pełnej wersji.

Opublikowano

Grigori

no tak, ale wypuszczana co jakis czas informacja (80% firm cos dlubie przy naszym kontrolerze, gosc xxx uwaza to za rewolucje, jeszcze dokladnie nie wiemy ale byc moze leczy to raka) wiele nie kosztuja a napedzaja hype

ze hype to nie to samo co sprzedaz wie pewnie kazdy (k2), ale te zabawki jednak celuja ww troche inny target i hype w srodowisku innym nim gracze (jakis portal czy program o gadzetach) by nie zaszkodzil

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.