Jump to content

Danzig

Fab3r

Recommended Posts

Przeszukałem forum i nie znalazłem - co mnie bardzo zdziwiło :]. Kapela jest w istocie cudna, prawie każdy ich kawałek jest świetny. Poznałem ich dopiero przy Mother w GHII, a po przesłuchaniu większego materiału moimi faworytami są piosenki "Devil's Plaything" i "Killer Wolf". Co sądzicie o tej hard-rock-metal-a-little-blues-and-lounge kapeli :] ?

Danzig to spoko kapela pierwszy album "Danzig" po prostu wymiata, a każdy kawałek od razu wpada w ucho z wspomnianym "Mother" na czele choć mój ulubiony to "Am I Demon" "Danzig IV" to według mnie drugi w kolejce album z psychodelicznym " Little Whip" czy "I Don't Mind The Pain" choć tępo trochę wolniejsze...

Z danzigiem mam kontakt od czasów The Misfits jako że był to jego wielki projekt i choć grali spoko to wolę obecnych misfitów z wokalem Jerrego.

Co do wyglądu Glenna to wygląda jak tarzan, pamiętam że swego czasu też chciałem się skoksować i łazić bez koszulki w rozpuszczonych włosach jak Danzig hehe

Guest _Be_

'Point me to the sky aboooooooooooooove

I can't get there on my ooooooooooooooown

Walk me to the graveyaaaaaaaaaaaaard

Dig up her boooooooooooooooooones'

Nom fajna kapelka Mother i Twist of Cain najlepsze wałki.

• 2 weeks later...
  • 12 years later...

Danzig nie ma słabych płyt, jedyne na czym poległem to Skeletons, nie za bardzo trafiają do mnie jego interpretacje ale już z Elvisem poradził sobie zajebiście pomimo całego kubła pomyj jakie na niego wylano. Szanuję Glena za to że robi co chce, nie musi niczego udowadniać, ma swój styl którego podrobić się nie da. Płyty od jeden do cztery to absolutne mistrzostwo świata, reszta choć już inna stylistycznie też trzyma wysoki poziom ( tak, łącznie z Blackacidevill ) Czczę, uwielbiam i tak już zostanie.