Opublikowano 17 czerwca 200816 l W jakim katalogu Miranda przechowuje archiwum rozmów, kontakty itd? Nie znalazłem tematu dotyczącego tego programu.
Opublikowano 17 czerwca 200816 l Otwórz plik mirandaboot.ini i sprawdź linie ProfileDir=<i tu będzie zdefiniowana ścieżka do profili>
Opublikowano 17 czerwca 200816 l Autor ProfileDir=%APPDATA%\Miranda Ale jak skopiowałem cały folder Mirandy z jednego komputera na drugi to nic się nie zmieniło.
Opublikowano 17 czerwca 200816 l Start>Uruchom> wpisz %APPDATA%, namierz tutaj folder Miranda i tam powinny być wszystkie profile. jeśli chcesz żeby profile były w folderze z miranda, to ścieżkę w miranda boot zmień na .\<nazwa pod folderu w którym chcesz je trzymać> , i przerzuć je tam.
Opublikowano 17 czerwca 200816 l Jedyne co znalazłem to to: Historia jest zapisywana w pliku profilu: nazwa_profilu.dat (jest tam wszystko, ustawienia, kontakty, historia) i jest domyślnie w głównym katalogu MIM. Z tego co pamiętam możesz importować historię przy pomocy wtyczki import.dll (jest instalowana domyślnie) lub mcontacts.dll (powinna być na stronie Mirandy w dziale Addons). Ale podkreślam, mogę się mylić, bo mimo że korzystam z MIM, to nigdy niczego nie importowałem.
Opublikowano 26 sierpnia 200816 l Macie jakiegos plugina w stylu Country Flags, zeby wspolpracowal z Clist_Nicer?
Opublikowano 18 września 200816 l Witam Da sie odpalic swoj profil z gg na mirandzie (swoj numer)? pozdro
Opublikowano 18 września 200816 l Witam Da sie odpalic swoj profil z gg na mirandzie (swoj numer)? pozdro pewnie
Opublikowano 22 września 200816 l No bo musisz mieć wtyczke/plugin odpowiedni. Stona może, a Ty nie możesz, bo jak wiadomo wersji Mirandy jest mase od roznych Unicodeow do Ansi i nie wszystkie wersje maja podobne paczki pluginów. Żeby zrobic jak piszesz <wyswietlał sie długi opis po najechaniu na nick> musisz mieć plugin o nazwie mToolTip 0.0.1.x i wrzucic go tam gdzie reszta pluginów. http://www.miranda-im.pl/viewtopic.php?t=769&start=0 plugin poza opisami stanw może pokazywać szereg innych informacji z awatarami włącznie.
Opublikowano 28 października 200816 l Słuchajcie mam jeden problem z Mirką. Mianowicie od czasu do czasu, np. dziś dwa razy, pojawia mi się komunikat opisany TUTAJ i za jakiś czas normalnie działa. Ktoś wie może jak to rozwiązać ?
Opublikowano 28 października 200816 l To chyba GG sie coś sypie bo ja też mam coś takiego od czasu do czasu(dzisiaj tez miałem)
Opublikowano 28 października 200816 l Miałem to samo..ale nie pamiętam jak to obszedłem Jak sobie przypomnę to napiszę [to coś prostego było].
Opublikowano 29 listopada 200816 l Problemy z siecią gg? Tez tak mi sie czasem robi, ale uznałem , że "to cos na lini".
Opublikowano 19 czerwca 200915 l Witam, gdzie w mirandzie można usunąć obramowanie okna rozmowy. Wtyczka TabSRMM i IEview tak, żeby to wyglądało tak i nie chodzi mi o usunięcie paska tytułowego, bo jak go usunę to dalej mam szarą obwódkę wokół okna rozmowy.
Opublikowano 22 czerwca 200915 l Witam, gdzie w mirandzie można usunąć obramowanie okna rozmowy. Wtyczka TabSRMM i IEview tak, żeby to wyglądało tak i nie chodzi mi o usunięcie paska tytułowego, bo jak go usunę to dalej mam szarą obwódkę wokół okna rozmowy. To jest zalezne od stylu w windowsie. Z tego co widze to jest Vista albo 7. Musialbys znalezc styl windowsa, ktorego kolorystyka okienek pasowalaby do stylu IEView.
Opublikowano 27 czerwca 200915 l Nie wiem czy to będzie dobry temat, ale po części problem dotyczy Mirandy. Korzystałem z niej już ponad rok, tylko do gg. 5 dni temu nagle coś (pipi)nęło (nic w tym czasie na kompie nie zmieniałem, zostawiłem na noc, a rano zonk), nie mogę wejść na GG. Nie jest to problem z kontem, bo teraz zmuszony jestem korzystać z webgg i tam śmiga wszystko. GG nie działa też na innych klientach niż Miranda. Wszystkie Windowsowe zapory wyłączałem, firewall też nie ma nic do rzeczy. O co chodzi ? Cały czas pokazuje łączenie z serwerem, ale nigdy się nie łączy. Tak, format można zrobić, ale nie chce tracić plików na komputerze.
Opublikowano 27 czerwca 200915 l Przenieś się na AQQ albo jakiś inny bardziej dopracowany od Mirandy komunikator. spróbuj wybrać inny server gg z listy w ustawieniach nie pamiętam gdzie dokładnie...
Opublikowano 27 czerwca 200915 l GG nie działa też na innych klientach niż Miranda. W tym AQQ. Sprawdzałem inne serwery. Poza tym nawet jeśli to byłoby to już wcześniej powinna się wieszać/nie działać.
Opublikowano 27 czerwca 200915 l Autor Jak ustawić, żeby w liście kontaktów widoczne były opisy? (wersja 0.7.19)
Opublikowano 27 czerwca 200915 l Sprawdzałem porty. Też nie to. (pipi).ica mnie strzela z tego powodu.
Opublikowano 27 czerwca 200915 l Jak ustawić, żeby w liście kontaktów widoczne były opisy? (wersja 0.7.19)