D.B. Cooper 3059 Posted September 27, 2008 Share Posted September 27, 2008 lubicie wozic sie na basie? moze wam to przeszkadza? ja osobiscie tuby w samochodzie nie mam bo dziele go z ojcem i nie ma szans zeby sie zgodzil. gdybym mogl to mysle ze jakis lepszy sprzet grajacy bym tam wsadzil. tak fajnie ta tuba mruczy jakie firmy polecacie? co odradzacie? Quote Link to comment
Lucek 4417 Posted September 27, 2008 Share Posted September 27, 2008 ja osobiscie tuby w samochodzie nie mam bo dziele go z ojcem ale ten co zepsules? ;] Quote Link to comment
D.B. Cooper 3059 Posted September 27, 2008 Author Share Posted September 27, 2008 dokladnie tak. jest jeszcze golf3 ale ma nie oplacone ubezpieczenie moze kiedys tam jakiegos grajka wcisne. Quote Link to comment
Baqś 0 Posted September 27, 2008 Share Posted September 27, 2008 (edited) A po kij mi to? Wystarczy mi radio sredniej klasy i głosniki sredniej,(pipi) na jakies tuby, lodówki, pralki, telewizory, inne wiesniackie gadżety w bagażniku, wystarcza mi ten dzwięk, który dostarcza pod maski moje 2.5 300koni sygnowane STI:] Edited September 27, 2008 by Baqś Quote Link to comment
D.B. Cooper 3059 Posted September 27, 2008 Author Share Posted September 27, 2008 A po kij mi to? Wystarczy mi radio sredniej klasy i głosniki sredniej,(pipi) na jakies tuby, lodówki, pralki, telewizory, inne wiesniackie gadżety w bagażniku, wystarcza mi ten dzwięk, który dostarcza pod maski moje 2.5 300koni sygnowane STI:] rozne sa gusta. ja lubie jak czuc mocniej bas fakt ze wystarczy dobre radio i dobre glosniki i bas bedzie odczuwalny,ale zadne glosniki nie dadza takiego efektu co dobra tuba Quote Link to comment
Baqś 0 Posted September 27, 2008 Share Posted September 27, 2008 A po kij mi to? Wystarczy mi radio sredniej klasy i głosniki sredniej,(pipi) na jakies tuby, lodówki, pralki, telewizory, inne wiesniackie gadżety w bagażniku, wystarcza mi ten dzwięk, który dostarcza pod maski moje 2.5 300koni sygnowane STI:] rozne sa gusta. ja lubie jak czuc mocniej bas fakt ze wystarczy dobre radio i dobre glosniki i bas bedzie odczuwalny,ale zadne glosniki nie dadza takiego efektu co dobra tuba Prosze Cie nie mów na to tuba :> bassówka, głosnik bassowy ale nie tuba, tak mówia "chlopaki na zlotach tikowców" Quote Link to comment
D.B. Cooper 3059 Posted September 27, 2008 Author Share Posted September 27, 2008 zawsze uzywalem tego okreslenia i nie mam zamiaru zmieniac tylko dlatego ze Tobie sie nie podoba no sorry Quote Link to comment
Baqś 0 Posted September 27, 2008 Share Posted September 27, 2008 zawsze uzywalem tego okreslenia i nie mam zamiaru zmieniac tylko dlatego ze Tobie sie nie podoba no sorry Tylko Ci mówie kto tak nazywa takie rzeczy, tuba kojazy się z bassówą za 2000zł w polonezie wartym 700:D Zreszta wystarczy wejsc na allegro i wpisac Tuba, motoryzacja, i zobaczyc jakich aut własciciele uzywają nazwy tuba = lanos, matiz, tico, polonez :] Quote Link to comment
D.B. Cooper 3059 Posted September 27, 2008 Author Share Posted September 27, 2008 tuba za 2 kafle?;o za 4 stowki mozna juz wyrwac calkiem dobry sprzet. kolega kupil za 400 czy tam 450 razem z wbudowanym wzmacniaczem i wali konkretnie Quote Link to comment
Yacek 852 Posted September 27, 2008 Share Posted September 27, 2008 (edited) Tuba jest ch ujowa juz na starcie. Dzwiek ze zwinietego kartonu ? Litosci... Dobre dla pajacow budujacych car audio z pomoca lokalnej gieldy rupieci i tesco. Jesli juz to porzadna skrzynka lub markowy subwoofer. Ja juz mam ogolny zarys swojego audio, dluga droga bo nie ma kasiory ale z glosnikow beda Infinity REF, 2x srednio-niskotonowe drzwi przod, to samo drzwi tyl lub jakis niskotonowy. Pod szyba nie wiem co, czy same tweetery czy moze jakis wynalazek srednio tonowy i tweetery zabudowane w lusterkach. I takie cos mi styka, nie jest to profesjonalne ale bedzie gralo przyjemnie, bez manieczkowatego napier dalania. Radyjo: Pionek DEH-6000UB. Sa lepiej grajace alpajny ale ich design mnie zupelnie nie kreci wiec padlo na to. Wzmacniacz jaki - niewiadomo. Edited September 27, 2008 by Yacek Quote Link to comment
D.B. Cooper 3059 Posted September 27, 2008 Author Share Posted September 27, 2008 a jakie firmy glosnikow polecacie? mysle nad zakupem dwoch glosniczkow na drzwiach. nie bardzo sie w tym orjentuje. moze magnat? Quote Link to comment
Guest Grzehoo Posted September 27, 2008 Share Posted September 27, 2008 Drodzy kierowcy, pamiętajcie, że głośna i/lub intensywna muzyka dekoncentruje! Nie toleruję sprzętu audio w samochodach, nie licząc dobrych seryjnych zestawów, jak np. Bang & Olufsen znany z Audi. Quote Link to comment
Lucek 4417 Posted September 28, 2008 Share Posted September 28, 2008 w sumie to mam radio z mp3 JVC, do tego jakis wzmacniacz i 2 glosniki z tylu - bylo juz jak kupowalem auto to sobie zostalo - sam z pewnoscia nie bawilbym sie w montowaniu tego, bo zwykle w zupelnosci wystarcza mi seria - no moze radio z mp3 to dobra opcja ;] w nastepnym samochodzie seryjnie zamontowany system bose styknie Quote Link to comment
Alec 2 Posted September 29, 2008 Share Posted September 29, 2008 ja u siebie mam jakies tam radyjko ze moge plytke sobie wrzucic ze swoja muza i 2 seryjne glosniki z tylu (poprzedni wlasiciel przekladal cala tapicerke na taka z modelu Fire&Ice[limitowana] i dlatego nie mam nic na przedzie [2 miejsca na podszybiu i 2 w dzwiach]) ale szczerze mi to nie przeszkadza , muzy to slucham raczej jak gdzies dalej jade bo tak po miescie to nawet sensu nie ma 8) Quote Link to comment
mj 13 Posted September 29, 2008 Share Posted September 29, 2008 w rav4 system jbl + sporo glosnikow + mp3, i wystarczy. sam bym tego nie montowal, no ale skoro juz jest to niech zostanie ;p Quote Link to comment
Guest Oran Posted September 29, 2008 Share Posted September 29, 2008 Ja mam radyjo kenwooda, bo se kupiłem fajne takie, 4 x 50 wat, głosnik z prodzu mam z allegro z tyłu oryginały (ale wymienie je też na takie z allegro tanie) i styka, są tylko po to co by nie było słychać "ręki" fiata, czyli skrzypiących plastików Quote Link to comment
wilku00034 11 Posted September 29, 2008 Share Posted September 29, 2008 Nie lubie przesadnie glośnej muzyki, zarówno w domu jak i w aucie. Sprzęt powinien grać czysto i nie "charczeć". Więcej nie wymagam Niby dobre granie przydaje się podczas lansu po mieście, ale przy zamkniętych cemnych (żeby nie powiedzieć czarnych) szybach to raczej trudne Quote Link to comment
sir_ryszard 80 Posted November 11, 2008 Share Posted November 11, 2008 (edited) Ja mam radio cd/mp3 Pioneera, 6 głośników (4 w przodzie, 2 w tyle), mocy nie mam pojęcia ile, w każdym razie nie gra źle. Mi więcej nie potrzeba za to mam niepohamowaną beczkę śmiechu z tych wszystkich lansiarzy ze swoimi muzycznymi skrzynkami w bagażnikach, milionem głośników (w drzwiach, siedzeniach, podłogach, słupkach bocznych, popielniczkach, lusterkach...). W moim mniemaniu zakrada to pod patologię. Sorry ale no bonus dla takich zjawisk ulicznych. A teraz taka ciekawostka: od głośnego słuchania muzyki, elementy auta, bardzo, bardzo powolutku się luzują. Mam na myśli panele boczne na drzwiach, elementy bagażnika itp. (-_-) idę spać, Pozdro600 Edited November 12, 2008 by sir_ryszard Quote Link to comment
Mathiu 180 Posted November 11, 2008 Share Posted November 11, 2008 Kaseciak Panasonica mam. Seryjne głośniki w drzwiach i nie działające jakieś głośniki na tylnej półce po poprzednim właścicielu. O! I jeszcze kabel do podłączenia wzmacniacza zostawił. Czerwony, więc chyba mam pięć koni więcej, niż seria. Quote Link to comment
Alec 2 Posted November 12, 2008 Share Posted November 12, 2008 Czerwony, więc chyba mam pięć koni więcej, niż seria. No a jak ^_^ tez musze zainwestowac w tuning Quote Link to comment
Ölschmitz 1498 Posted November 13, 2008 Share Posted November 13, 2008 po poprzednim wlascicielu wymienilem radio i glosniki. kupilem wszystko sredniej klasy, zeby nie powiedziec slabej. muza gra, audiofilem nie jestem, chodzi o to, zeby se pospiewac jak jade sam xD Quote Link to comment
Yacek 852 Posted December 24, 2008 Share Posted December 24, 2008 Wczoraj wykonalem pierwszy krok w strone audio w moim dresowozie: Alpine CDA-9884 Udalo mi sie go wyrwac prawie stowke taniej w Norauto na bielanach wroclawskich. Sprzedali nowego, pudelkowego za 7 stowek. W necie najtanszy jest za ~740zl, allegro ~780. Jak ktos mial ochote to mogl jeszcze taniej wyrwac powystawowego. Nastepny etap to glosniki: Rainbow SAX 265.20. Wygluszenie, kable, pozniej wzmacniacz i styknie. Quote Link to comment
Recommended Posts