Opublikowano 27 września 200816 l lubicie wozic sie na basie? moze wam to przeszkadza? ja osobiscie tuby w samochodzie nie mam bo dziele go z ojcem i nie ma szans zeby sie zgodzil. gdybym mogl to mysle ze jakis lepszy sprzet grajacy bym tam wsadzil. tak fajnie ta tuba mruczy jakie firmy polecacie? co odradzacie?
Opublikowano 27 września 200816 l ja osobiscie tuby w samochodzie nie mam bo dziele go z ojcem ale ten co zepsules? ;]
Opublikowano 27 września 200816 l Autor dokladnie tak. jest jeszcze golf3 ale ma nie oplacone ubezpieczenie moze kiedys tam jakiegos grajka wcisne.
Opublikowano 27 września 200816 l A po kij mi to? Wystarczy mi radio sredniej klasy i głosniki sredniej,(pipi) na jakies tuby, lodówki, pralki, telewizory, inne wiesniackie gadżety w bagażniku, wystarcza mi ten dzwięk, który dostarcza pod maski moje 2.5 300koni sygnowane STI:] Edytowane 27 września 200816 l przez Baqś
Opublikowano 27 września 200816 l Autor A po kij mi to? Wystarczy mi radio sredniej klasy i głosniki sredniej,(pipi) na jakies tuby, lodówki, pralki, telewizory, inne wiesniackie gadżety w bagażniku, wystarcza mi ten dzwięk, który dostarcza pod maski moje 2.5 300koni sygnowane STI:] rozne sa gusta. ja lubie jak czuc mocniej bas fakt ze wystarczy dobre radio i dobre glosniki i bas bedzie odczuwalny,ale zadne glosniki nie dadza takiego efektu co dobra tuba
Opublikowano 27 września 200816 l A po kij mi to? Wystarczy mi radio sredniej klasy i głosniki sredniej,(pipi) na jakies tuby, lodówki, pralki, telewizory, inne wiesniackie gadżety w bagażniku, wystarcza mi ten dzwięk, który dostarcza pod maski moje 2.5 300koni sygnowane STI:] rozne sa gusta. ja lubie jak czuc mocniej bas fakt ze wystarczy dobre radio i dobre glosniki i bas bedzie odczuwalny,ale zadne glosniki nie dadza takiego efektu co dobra tuba Prosze Cie nie mów na to tuba :> bassówka, głosnik bassowy ale nie tuba, tak mówia "chlopaki na zlotach tikowców"
Opublikowano 27 września 200816 l Autor zawsze uzywalem tego okreslenia i nie mam zamiaru zmieniac tylko dlatego ze Tobie sie nie podoba no sorry
Opublikowano 27 września 200816 l zawsze uzywalem tego okreslenia i nie mam zamiaru zmieniac tylko dlatego ze Tobie sie nie podoba no sorry Tylko Ci mówie kto tak nazywa takie rzeczy, tuba kojazy się z bassówą za 2000zł w polonezie wartym 700:D Zreszta wystarczy wejsc na allegro i wpisac Tuba, motoryzacja, i zobaczyc jakich aut własciciele uzywają nazwy tuba = lanos, matiz, tico, polonez :]
Opublikowano 27 września 200816 l Autor tuba za 2 kafle?;o za 4 stowki mozna juz wyrwac calkiem dobry sprzet. kolega kupil za 400 czy tam 450 razem z wbudowanym wzmacniaczem i wali konkretnie
Opublikowano 27 września 200816 l Tuba jest ch ujowa juz na starcie. Dzwiek ze zwinietego kartonu ? Litosci... Dobre dla pajacow budujacych car audio z pomoca lokalnej gieldy rupieci i tesco. Jesli juz to porzadna skrzynka lub markowy subwoofer. Ja juz mam ogolny zarys swojego audio, dluga droga bo nie ma kasiory ale z glosnikow beda Infinity REF, 2x srednio-niskotonowe drzwi przod, to samo drzwi tyl lub jakis niskotonowy. Pod szyba nie wiem co, czy same tweetery czy moze jakis wynalazek srednio tonowy i tweetery zabudowane w lusterkach. I takie cos mi styka, nie jest to profesjonalne ale bedzie gralo przyjemnie, bez manieczkowatego napier dalania. Radyjo: Pionek DEH-6000UB. Sa lepiej grajace alpajny ale ich design mnie zupelnie nie kreci wiec padlo na to. Wzmacniacz jaki - niewiadomo. Edytowane 27 września 200816 l przez Yacek
Opublikowano 27 września 200816 l Autor a jakie firmy glosnikow polecacie? mysle nad zakupem dwoch glosniczkow na drzwiach. nie bardzo sie w tym orjentuje. moze magnat?
Opublikowano 27 września 200816 l Drodzy kierowcy, pamiętajcie, że głośna i/lub intensywna muzyka dekoncentruje! Nie toleruję sprzętu audio w samochodach, nie licząc dobrych seryjnych zestawów, jak np. Bang & Olufsen znany z Audi.
Opublikowano 28 września 200816 l w sumie to mam radio z mp3 JVC, do tego jakis wzmacniacz i 2 glosniki z tylu - bylo juz jak kupowalem auto to sobie zostalo - sam z pewnoscia nie bawilbym sie w montowaniu tego, bo zwykle w zupelnosci wystarcza mi seria - no moze radio z mp3 to dobra opcja ;] w nastepnym samochodzie seryjnie zamontowany system bose styknie
Opublikowano 29 września 200816 l ja u siebie mam jakies tam radyjko ze moge plytke sobie wrzucic ze swoja muza i 2 seryjne glosniki z tylu (poprzedni wlasiciel przekladal cala tapicerke na taka z modelu Fire&Ice[limitowana] i dlatego nie mam nic na przedzie [2 miejsca na podszybiu i 2 w dzwiach]) ale szczerze mi to nie przeszkadza , muzy to slucham raczej jak gdzies dalej jade bo tak po miescie to nawet sensu nie ma 8)
Opublikowano 29 września 200816 l w rav4 system jbl + sporo glosnikow + mp3, i wystarczy. sam bym tego nie montowal, no ale skoro juz jest to niech zostanie ;p
Opublikowano 29 września 200816 l Ja mam radyjo kenwooda, bo se kupiłem fajne takie, 4 x 50 wat, głosnik z prodzu mam z allegro z tyłu oryginały (ale wymienie je też na takie z allegro tanie) i styka, są tylko po to co by nie było słychać "ręki" fiata, czyli skrzypiących plastików
Opublikowano 29 września 200816 l Nie lubie przesadnie glośnej muzyki, zarówno w domu jak i w aucie. Sprzęt powinien grać czysto i nie "charczeć". Więcej nie wymagam Niby dobre granie przydaje się podczas lansu po mieście, ale przy zamkniętych cemnych (żeby nie powiedzieć czarnych) szybach to raczej trudne
Opublikowano 11 listopada 200816 l Ja mam radio cd/mp3 Pioneera, 6 głośników (4 w przodzie, 2 w tyle), mocy nie mam pojęcia ile, w każdym razie nie gra źle. Mi więcej nie potrzeba za to mam niepohamowaną beczkę śmiechu z tych wszystkich lansiarzy ze swoimi muzycznymi skrzynkami w bagażnikach, milionem głośników (w drzwiach, siedzeniach, podłogach, słupkach bocznych, popielniczkach, lusterkach...). W moim mniemaniu zakrada to pod patologię. Sorry ale no bonus dla takich zjawisk ulicznych. A teraz taka ciekawostka: od głośnego słuchania muzyki, elementy auta, bardzo, bardzo powolutku się luzują. Mam na myśli panele boczne na drzwiach, elementy bagażnika itp. (-_-) idę spać, Pozdro600 Edytowane 12 listopada 200816 l przez sir_ryszard
Opublikowano 11 listopada 200816 l Kaseciak Panasonica mam. Seryjne głośniki w drzwiach i nie działające jakieś głośniki na tylnej półce po poprzednim właścicielu. O! I jeszcze kabel do podłączenia wzmacniacza zostawił. Czerwony, więc chyba mam pięć koni więcej, niż seria.
Opublikowano 12 listopada 200816 l Czerwony, więc chyba mam pięć koni więcej, niż seria. No a jak ^_^ tez musze zainwestowac w tuning
Opublikowano 13 listopada 200816 l po poprzednim wlascicielu wymienilem radio i glosniki. kupilem wszystko sredniej klasy, zeby nie powiedziec slabej. muza gra, audiofilem nie jestem, chodzi o to, zeby se pospiewac jak jade sam xD
Opublikowano 24 grudnia 200816 l Wczoraj wykonalem pierwszy krok w strone audio w moim dresowozie: Alpine CDA-9884 Udalo mi sie go wyrwac prawie stowke taniej w Norauto na bielanach wroclawskich. Sprzedali nowego, pudelkowego za 7 stowek. W necie najtanszy jest za ~740zl, allegro ~780. Jak ktos mial ochote to mogl jeszcze taniej wyrwac powystawowego. Nastepny etap to glosniki: Rainbow SAX 265.20. Wygluszenie, kable, pozniej wzmacniacz i styknie.