easye 3447 Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 Witam - dawno nic mnie tak nie wkurzylo. Nie spieszyło mi sie, ze sciagnieciem mapek do GOW 2 i teraz ich w ogole nie moge sciagnac przez blokade regionalna. Mam konto na USA. Sciagnalem program Hide IP - zalogowalem sie na xbox.com i wpisalem kod. Poszlo - paczka zostala odblokowana na mojej konsoli. Przy okazji skorzystalem takze z poradnika Vertana http://forum.onlinecenter.pl/showthread.php?t=1851. Juz bylem prawie szczesliwy, gdy przy 99% wyswietla komunikata, ze mapy nie moga byc pobrane. Daje na xbox.com Add to Queue i nadal jest to samo. Moze ktos ma jeszcze jakis pomysl ? Quote
II KoBik II 2635 Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 (edited) Być może nowy dash także będzie komplikował sprawę i stara metoda już nie łapie. Po prostu fantastycznie, pan Mirski chyba będzie rozdawał mapki ale wgrane na nowych dyskach :f EDIT!!! Mam drugie girsy bo ze staruszkiem musimy się dzielić a tak nie będzie już kłopotu no i: Mam wersję z kodem na mapki, fota: oczywiście wyskakuje, że nie można pobrać z bieżącej lokalizacji Edited November 22, 2008 by il capitano Quote
easye 3447 Posted November 22, 2008 Author Posted November 22, 2008 Sprobuje jeszcze zalozyc konto gdzies w stanach, o ile znajde cos takiego i jeszcze raz przetestuje, no ale dash chyba wprowadzil dodatkowe zabezpieczenie <_< To co oni robia to jest taki bezsens. Niech jeszcze zablokuja zdrapki na Live, to 2 dnia pojde i przerobie konsole. Quote
II KoBik II 2635 Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 Mam konta na USA, oba sprawdzane i nic z tego ch.ujnia kompletna. W(pipi)ie się to przerabiam i w (pipi)e mam ten bajzel. Quote
easye 3447 Posted November 22, 2008 Author Posted November 22, 2008 (edited) Zaczekaj - zakladalem konto na relaksie (szwedzki VPN) - zaloze jeszcze gdzie indziej i dam znac - zaraz zaczynam walczyc. http://flashvpn.com - nie widze nigdzie mozliwosci Trialu, chociaz jest w menu, a to by sie nam przydalo, skoro mamy konta na USA Bez kitu - przez takie problemy czlowiek sie zaczyna zastanawiac, czy nie lepiej im pokazac Fucka i przerobic konsoli. EDIT: ktos zna jakas darmowa strone, gdzie mozna zalozyc VPN chcociaz na pare minut na Stany za darmo ? Edited November 22, 2008 by easye Quote
Enori 0 Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 eh, nie spieszyło mi się z tymi mapkami i a tu taki zonk. Mam nadzieję, że znajdzie się jakiś sposób lub Mirski zainterweniuje, bo niby w jaki sposób ma teraz dotrzymać swojej obietnicy o kodach. Quote
easye 3447 Posted November 22, 2008 Author Posted November 22, 2008 (edited) Dajcie znac, jak ktos znajdzie darmowy trial na VPN na stany - moze sie uda... EDIT Udało się ! Tak jak myślałem - wystarczą dobre ustawienia na serwer VPN w Stanach ! Postępujemy tak jak w poradniku Vertana http://forum.onlinecenter.pl/showthread.php?t=1851 jedyna roznica to ustawienia do sieci VPN W nazwę HOSTA wpisujemy 67.228.105.171 account number: 7vpn.cn1 Password: www.7vpn.cn Radze sie spieszyc - ciezko znalesc dostep do prywatnych tuneli. Inne, ktorych nie testowalem - ale moze dzialaja: 72.21.50.74 US 75.126.32.187 US WAŻNE Pamietajcie, ze jak chcecie wklepac kod przez xbox.com i uzywa programu Hide Ip, to musi wyczyscic pliki Cookie przegladarki. A - i majac konto USA, ustawilem w programie, zeby zamienial mi adres sieciowy wlasnie na odpowiednik USA Edited November 22, 2008 by easye Quote
wrog 649 Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 To jest poradnik pana o nicku Ultraviolet. Mój post nic tu nie wnosi, ale niech podziękowania idą tam, gdzie powinny, bo UV pomógł już wielu Quote
easye 3447 Posted November 22, 2008 Author Posted November 22, 2008 Ok - nie wiedzialem, gdyz nie mam konta na forum onlinecenter. Ale pozdrow go Quote
wiiboxstation 0 Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 Sciagnalem program Hide IP - zalogowalem sie na xbox.com i wpisalem kod. Poszlo - paczka zostala odblokowana na mojej konsoli. Jaki kod i gdzie go wpisać!!! Quote
easye 3447 Posted November 22, 2008 Author Posted November 22, 2008 (edited) Kod na mapy - wchodzisz w My Account i Reedem Code. Ale podejrzewam - ze jak polaczysz sie od razu z siecia VPN , ktora podalem to tez sciagniesz - ja zrobilem tak, bo szukalem sposobu. Edited November 22, 2008 by easye Quote
Guest Gosc_adamswawa_* Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 A czy daj nam coś opcja kumpli w stanach ? Czy oni mogą nap pomóc coby uniknąć tych tuneli etc ? pzdr Quote
easye 3447 Posted November 22, 2008 Author Posted November 22, 2008 No moga zrobic dokladnie to samo - postawic dla Ciebie VPN'a i udostepnic. Quote
Evil-one 1 Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 zrobiłem jak wyżej i dalej wyskakuje "zakończenie pobierania nie było możliwe spróbuj później. Punkty użyte w tej transakcji zostały już odjęte od salda i nie zostaną odjęte ponownie" zrobiłem wszystko jak kiedyś żeby zassać mapki do gow 1 tylko że użyłem teraz W nazwę HOSTA wpisujemy 67.228.105.171 account number: 7vpn.cn1 Password: www.7vpn.cn i nic . Czy to przez to że mam konto na UK ??? i czy jest inny sposób Quote
Pleśniak 3 Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 W nazwę HOSTA wpisujemy 67.228.105.171 account number: 7vpn.cn1 Password: www.7vpn.cn w nazwę hosta wpisz 75.126.32.187, reszta ta sama mi zadziałało od razu jakieś 20 min temu mapki ściągnięte Quote
easye 3447 Posted November 23, 2008 Author Posted November 23, 2008 zrobiłem jak wyżej i dalej wyskakuje "zakończenie pobierania nie było możliwe spróbuj później. Punkty użyte w tej transakcji zostały już odjęte od salda i nie zostaną odjęte ponownie" zrobiłem wszystko jak kiedyś żeby zassać mapki do gow 1 tylko że użyłem teraz W nazwę HOSTA wpisujemy 67.228.105.171 account number: 7vpn.cn1 Password: www.7vpn.cn i nic . Czy to przez to że mam konto na UK ??? i czy jest inny sposób Ciezko powiedziec, ale bardzo mozliwe, gdyz ja nie moglem ukonczyc sciagania przez VPN'a szwedzkiego. Nie martw sie - mapy masz w historii sciagan - mozesz kliknac tam "dodaj do kolejki" jeszcze raz i znowu zacznie Ci pobierac od 96%. Na Twoim miejscu w takim razie poszukalbym adresow IP i loginow do jakiejs sieci prywatnej w UK i powinno pojsc. Quote
Soban 4185 Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 moze mi ktoś dokładnie opisać jak pobrać mapki uzywajac hide ip?Jaka wersja programu i jak postępować. Quote
zaqwsx 0 Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 Ten bajer dziala na konta zarejstrowane na USA , na UK nie dziala zna ktos jakies servery dzialajace z UK ? Quote
Thomas_PL 1 Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 No właśnie, przydałby się jakiś serwer z UK...ja nie widzę żadnych triali dostępnych od ręki... Quote
Thomas_PL 1 Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 Ok, znalazłem coś. Udało mi się ściągnąć mapki do konta z UK. http://worldvpn.net/index.php?app=trial Godzinny trial. Quote
Guest Gość Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 Czy jak sciagne mapy z konta na USA to beda dzialaly na drugim koncie zarejstrowanym na UK >? Quote
Guest Gosc_zaqwsx_* Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 Ok, znalazłem coś. Udało mi się ściągnąć mapki do konta z UK. http://worldvpn.net/index.php?app=trial Godzinny trial. No ja to tez sprawdzalem wczesniej tyle ze nie moge sie z ta siecia polaczyc ;/ Quote
Soban 4185 Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 ta głupia strona M$ mi nie działa.Wyskakuje komunikat po zalogowaniu ze"this page is unavalible".Też coś takiego mieliście? Quote
zaqwsx 0 Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 (edited) Mi też udało sie już sciągnąc mapki ! Jak ma sie konto zarejstrowane na USA to trzeba wbić na te namiary sieci VPN - w nazwę hosta wpisujemy 75.126.32.187 account number: 7vpn.cn1 Password: www.7vpn.cn i z poziomu konsoli normalnie mapy pobieramy. Na konto Uk wchodzimy na ta stronke www.worldvpn.net i sie zarejstrowac po czym wejsc na dane sieci VPN ktore dostaniemy na maila. potem juz tylko sciagac NO to tyle problem sciagania rozwiazany Chyba blokada jest na linii usa/europa Edited November 28, 2008 by zaqwsx Quote
Rambo7 145 Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Ok, znalazłem coś. Udało mi się ściągnąć mapki do konta z UK. http://worldvpn.net/index.php?app=trial Godzinny trial. Po jakim czasie przychodzi mail? Quote
Recommended Posts