AiszA 91 Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Remake koreańskiego filmu z 2003 roku, który na dniach obejrzę wtedy porównam http://www.mirrorsmovie.com/ Najnowsze dzieło Alexandre'a Aji ( Blady Strach, Wzgórza Mają Oczy )... moim zdaniem ciekawe, trzymające w napięciu dobre kino, nawet dla tych bardziej wymagających i nie chodzi mi o straszenie, bo chyba byliśmy grzeczni i wyrośliśmy już z dziecięcych lęków Klimatyczne cacko, wlewające niepokój przy odbiorze niesamowitej, mrocznej scenografii spalonego centrum handlowego... Mocne 8/10, końcówka trochę rozczarowuje ( śmieszy ) a mogło być więcej 1 Quote
Guest _Milan_ Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 ostro, film jest ch,ujowy i nudny, a aisza znowu pieje z zachwytu. poza scena w wannie nie ma nic, a kiefer to kiepski aktor. Quote
Osaka 4 Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 (edited) Nie jestem pewien czy ten film zasługuje, aż na osobny temat. Taki typowy przerywnik pomiędzy czymś lepszym. Obejrzałem, zapomniałem. Bardziej pasowało na mocny thriller niż horror, chociaż ze dwa razy zdarzyło się, że serce mocniej zabiło. Niezła rola Sutherlanda (ale dla mnie to on dalej jest Jack Bauer we wszystkich filmach). Chciałem też napisać, że przypasował mi sam zamysł tego filmu, ale wtedy nie wiedziałem, że to remake i hamburgery znowu zerżnęły czyiś pomysł. Trochę na początku wolno się wszystko rozkręca, ale później jest na czym zawiesić oko. A no i zakończenie byłoby o wiele lepsze gdyby nie ostatnie 2 minuty. Nie wiem czy tak było w oryginalne, ale ta scena chyba była ewidentnie robiona pod amerykańską publikę. Same wrażenia dość pozytywne. 7+/10 Edited December 30, 2008 by Osaka Quote
Labik 10 Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Słaby i nudny ogolnie. Ostatnia scenka z zakonnicą w pokoju luster i samo zakończenie fajne. 5/10 Quote
Mejm 15343 Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 poza scena w wannie nie ma nic I to tyle w tym temacie. Quote
II KoBik II 2635 Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Nawet nawet, choć Kifera nie za bardzo trawię jako aktora. Całość mnie nie rozłożyła na łopatki ale obejrzeć można. Z 3 miesiące temu chyba oglądałem, czym tu się podniecać? xD Quote
Dante 448 Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Co najwyżej średniak. Kolejny zbędny rimejk dla ludzi co nie lubią czytać napisów albo oglądać azjatyckich twarzy. Lokacja silent hillowa co można poczytać za pozytyw całego filmu. Kefir gra ale wybitny z niego aktor nie jest i gdyby nie 24 to kojarzył by się teraz raczej z filmami klasy B. Quote
Yacek 852 Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 (edited) ajsza sie obudzila bo pewnie ktos pod choinke sprawil jej diwidi z filmem z koszyka w tesco z filmami po 19,90 i teraz kisiel w majtkach, mroczno i w ogole Film wyjatkowo sredni. Moznaby wycisnac z niego wiecej. Edited December 30, 2008 by Yacek Quote
Labik 10 Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Lokacja silent hillowa co można poczytać za pozytyw całego filmu. o tototo, było czuć klimacik SH w tej przebieralni. To też mnie sie podobało Quote
Guest tk Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Chyba jednak nie będe oglądał tego filmu, żeby nie zatrzeć pozytywnych wspomnień z "Heute Tension", "Wzgórza Mają Oczy" i niewyszukanych filmów akcji z Kiefrem z lat 80 łącznie z tymi w jego reżyserii . Już "Strażnicy" z Douglasem to było dla mnie za wiele. Quote
Sep 1624 Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 (edited) Przez godzinę film jest ciekawy i trzyma w napięciu, ale później gdy się dowiadujemy kim jest Esseker robi się żenada i nic nowego. A zakończenie może i zaskakuje, ale jest niedorzeczne. 5/10 Edited December 31, 2008 by Sep Quote
wozek 77 Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 w teletygodniu napisali, ze jest to polaczenie "Lsnienia" Kubricka z "Egzorcysta"... Quote
ogqozo 6567 Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 Dzisiaj się o wszystkim tak pisze. Przecież ostatnio "Kobiety" były hollywoodzką odpowiedzią na "Lejdis". Quote
AiszA 91 Posted January 16, 2009 Author Posted January 16, 2009 Tak jak przypuszczałam, koreańskie "odbicie" a konkretnie Geoul sokeur okazało się (chyba jak zwykle) lepsze i polecam mimo "kiślowych" etykietek majtkowych http://www.filmweb.pl/f139263/Lustro,2003 Quote
crunk_mp 0 Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Ogladalem ten film, mi tam sie spodobal. Koncowka Ciekawa imo. Quote
przema 0 Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 dla mnie kategoria amerykańskie remaki azjatyckich filmów, powinna być zakazana jak wieszanie członka na krzyżu Quote
Recommended Posts