Skocz do zawartości

Battlefield Bad Company 2

Featured Replies

Opublikowano

Wreszcie wszystkie insygnia zdobyte :) A co do zmian fajnie że w końcu mamy podgląd na kamuflaże bo jakoś nigdy nie pamiętałem który pasuje do jakiej mapy by był jak najbardziej odpowiedni :)

• Odpowiedzi 6,7 tys.
  • Wyświetleń 637,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• beka z tej gry i black opsow. jak sie biegnie w battlfieldzie to tylko tupanie slychac TUP TUP TUP. ta snajperka to jakas porazka. ludzie grajacy w bc2 to noskillowcy ktorzy rekompensuja to sobie mowi

• To z tego że polska społeczność CoD zdążyła się już zorientować że tryby HC sprzyjają słabszym graczom. Widocznie teraz czas na BF community hehe. Co do tej sytuacji którą podałeś to nie jest to żade

• dobre dobre - lubię takich kozaków. Ja też mam reguły, tylko trochę bardziej rygorystyczne: - jak grasz ze mną masz obowiązek dobrze się bawić - wolno kląć i opowiadać historie z życia wzięte - jak

Opublikowano

szic! kilka zmian na krzyż i 288mb. grubo :teehee:

Eh dziś wrócę po dłuugiej przerwie zobaczymy czy pamiętam jak to się robi

Opublikowano

Wreszcie wszystkie insygnia zdobyte :) ...

Ja mam problem z "Get all weapon bronze stars' i "Get all bronze stars ", a mam wszystko wbite minimum na brąz. Czy od czasu dlc z "nowymi" broniami również one są wliczane do owych insygniów (niezależnie czy ktoś zakupił ten dodatek)?

Opublikowano

Wreszcie wszystkie insygnia zdobyte :) ...

Ja mam problem z "Get all weapon bronze stars' i "Get all bronze stars ", a mam wszystko wbite minimum na brąz. Czy od czasu dlc z "nowymi" broniami również one są wliczane do owych insygniów (niezależnie czy ktoś zakupił ten dodatek)?

Mam to samo,mam bronie z dlc. Braki mi slow

Opublikowano

Dla mnie gra sieciowa zaczyna (za przeproszeniem) zdychac gdy wbijam sie na serwer i bedac na 33 poziomie jestem najslabszy... a tak to powoli zaczyna wygladac w BC2. wcale mnie to nie dziwi bo trzeba byc nie lada masochista zeby tyle czasu biegac po 3 mapach na krzyz...

Dokładnie. Między innymi przez to pozbyłem się BF'a

Mówiąc szczerze to sporo osób nie pozbywa się tej gry tylko z powodu kodu VIP. Ja kupiłem Battlefielda tylko dlatego, że jest to świetna gra. Nie interesują mnie za bardzo gry wojenne. Lubię jedynie specyficzne podejście jakie zaoferowano w trybie singleplayer (Haggard rządzi). Tryb ten jednak jest strasznie krótki i głównie liczy się multiplayer. Po 80+ godzinach spędzonych w sieci gra zaczyna mnie już męczyć. Nie uznaję tego czasu za stracony. Nawet chętnie bym zagrał za miesiąc lub dwa ponownie. Jest jednak wiele innych gier, w które chciałbym zagrać a te 90 godzin spędzone z grą spokojnie mi wystarczą. Poluję teraz na część pierwszą, żeby znowu zobaczyć tą szaloną ekipę.

Jedyne co mnie zastanawia to to jak ci goście z pierwszych miejsc leaderboards wykręcili 820 godzin gry w ciągu niespełna 3 miesięcy?

Opublikowano

Ja nie mam wszystkich insygnii mimo iż nie kupiłem dlc,czyżby liczyło mi że kiedyś zabiłem bronią po trupie?Więc jeżeli tak to boją się o moją platyne :/ a dziś mi wpadł 5 kill w brutusie.

Opublikowano

Przejrzałem statystyki. Tu moje - klik. Przez 21 sekund "nosiłem" broń z dlc, nie oddałem nawet jednego strzału. Mam wszystko na brąz, nie mam insygnii.

SG1-ZIELU aka marekjw2523 ma insygnia za wszystkie brązowe gwiazdy, choć nie ma nawet brązu za Gadgets 40MM Shotgun

zaqair123456 aka zaq123456 ma wszystko minimum na brąz (nawet bronie z dlc), ale nie ma insygnii, chyba że coś przeoczyłem

Jeśli ktoś mi wytłumaczy o co chodzi to będę wdzięczny.

Litwin25 insygnia nie są potrzebne do platyny.

Edytowane przez Aleks

Opublikowano

Ale są 4 nowe brązy za nowe bronie.Jednak wszystko ok,mam w końcu platyne,a już wątpiłem czy mi sie uda zabić 5 osób z listy :P mam ponad 800 dog tagów,ale znajomych ciężko ubić :D

Edytowane przez Litwin25

Opublikowano

Ja też nie dostałem insygni za brązowe gwiazdki, pewnie naprawią następnym razem. Z cyklu bug company to dziś po wygranej rundzie pojawiła się animacja "your team lost" a w podliczeniu zdobytych pinów dostałem "rush round winner" czy jak to się nazywa :)

Mnie gra się nie przejada, nie gram za dużo, ale jest w sam raz na miły przerywnik multiplayerowy między innymi tytułami, spełnia dla mnie tę samą rolę co team fortress 2 na kompie (do którego wracam do dziś). W bfbc2 mogę grać nawet dla samych wrażeń audio-video, które dają takie uczucie uczestnictwa w walce, jakiego nie spotkałem dotąd w żadnej innej grze.

Opublikowano

Ponoć z wycieku informacji wiadomo, że w nowym patch'u helikopter dostanie nowego moda, w postaci flar elektromagnetycznych do gubienia rakiet (wrogich ofkoz). Mam nadzieję, że nie schrzanią tego, bo wówczas roje wysokolevelowych noobów w kokpitach to będzie dopiero zmora. Taki Hind z Isla Innocentes w dobrych rękach i z flarami, to będzie niemalże latający kombajn Czatana, i nie do ruszenia zwykłymi rakietami. No i zrobienie trofeum za zestrzelenie ze stacjonarki to będzie coś co będzie dosyć trudne do wykonania, chyba że jakiś noob albo ustawiony kolega poleci wrogim śmigłowcem.

Nowych map nie będzie ( :( ), ale są robione i się pojawią ponoć niebawem.

Opublikowano

oo robią nowe mapki? skąd masz takie informacje Mendrek? :)

Opublikowano
Jedyne co mnie zastanawia to to jak ci goście z pierwszych miejsc leaderboards wykręcili 820 godzin gry w ciągu niespełna 3 miesięcy?

Hmm, a to taki problem jest wielki? Nie przeczę, że to sporo ale jeżeli dobrze policzyłem (trochę przysypiam ale: 90 dni * 24h = 2160 godzin. 820 to mniej niż połowa) to wychodzi że to około 9h grania dziennie - dla mnie żaden problem. Zaliczyłem już tyle MMO w życiu, że tak długie posiedzenia przy grze nie robią na mnie wrażenia ;)

Opublikowano

Dodali nowe pojazdy w vehicles,ciekawe gdzie je wrzucą.Dzisiaj zawaliłem budynek a zostały nam tylko 2 osoby,a że budynek walił się(odgłos)ok. 3 minuty!!! to przegraliśmy,jak tylko przegraliśmy pojawił sie napis że m comy zniszczone i przenosiny bazy :P Ostatnio widziałem jak ktoś strzelał flarami,automatycznie oczyszcza go to z tracerów,zresztą dla mnie to i tak bez znaczenia bo ja strzelam rakietami nie naprowadzonymi,teraz pzregieli w drugą strone,łatwo zaznaczyć heli a uciec prawie się nie da.

Opublikowano

oo robią nowe mapki? skąd masz takie informacje Mendrek? :)

http://www.battlefield.pl/news-3011-Bad_Company_2_Patch_R8-_zmiany_w_gameplay'u

Na pytanie "Czy w nowym patchu możemy spodziewać się nowych map?" Bazajaytee odpowiedział, że map w patchu nie będzie, aczkolwiek mapy są przygotowywane i niedługo ujrzą światło dzienne (nadal nie wiadomo, czy będą to zmodyfikowane stare mapy, czy całkowicie nowe, nieznane nikomu miejsca).

Gdzieś jeszcze wyczytałem (raczej plotka) o tym, że zwiększą limit rangi, tj. będzie można zdobyć więcej niż 50 level :)

Opublikowano

wczoraj zniszczyłem mcoma pociskiem z UAV i dostałem 250 pkt. to taki bonus zawsze był?

usycham za tym nowym trybem coop

Opublikowano

Nie,zwiększyli ilość pkt. za podłożenie z 100 do 250,tak samo team damage wzrósł z15 do 25 za uszkodzenie i z 25 do 100 za śmierć.Flary oczyszczają kadłub z tracerów,a jest to ten sam dodatek co zasłona dymna w czołgu.

Edytowane przez Litwin25

Opublikowano

nie wiem jak wam, ale mi gra 2 razy złapała freeza po tym ostatnim update'cie a mało gram ostatnio, czyli te 2 razy to względnie dużo. Zważywszy ze nie pamietam takich akcji w ciagu tych 5 dni online przed updatem.

Opublikowano

Na Arice w trybie rush jest bug w bazi numer 2 mozna rozwalic Mcom A bez wchodzenia do tego 'garazu' wystarczy wejsc do domku nad A i ulozyc duzo c4 i wybuchnie :)

Opublikowano

No teraz zlicza pkt. po śmierci więc jest to jakiś plus, co do c4 i wysadzania mcomów nim to warto to robić bo dostaje się ok.400-500 pkt. za to.

Opublikowano

sa nowe trofea juz za ukonczenie onslought mode.

sam sie zdziwilem jak je zoabczylem :D

Opublikowano

próbuję robić bronie na brąz i fajnie widać jak zmienia się moje ratio w zależności od klasy jaką gram.

snajper: ratio ładnie rośnie

medyk: ratio rośnie lub jest około 1

assault: vide medyk

inżynier: yyyyyy no comments - bieganie z duuużą giwerą za czołgami i naprawianie nie wpływa korzystnie na moje statsy :teehee:

brakuje mi tutaj troszkę dużych map - pamiętacie w BF:BC1 te mapki z rozległywmi łąkami? albo z rozległymi polami uprawnymi gdzie jechało się w 3 czołgi + jeepy na małą grupkę zabudowań gdzie ukryte były MCOMy? to była piękna sprawa. mapy były praktycznie nieograniczone. snajperem potrafiłem pójść tak daleko, że nikt nawet nie myślał zerkać w tamtą stronę. tutaj jest trochę ciaśniej - "czarne pole" mocno ogranicza bujanie się niedostępnych drogach czy wyspach. no i nie ma tak naprawdę otwartych przestrzeni o dużej szerokości. tego mi trochę brakuje

wspomnienie z tamtych map znajdziecie tutaj: Mapy na Planet Battlefield

pamiętacie Harvest Day a trybie conquer? małe wioski oddzielone polami w polskim stylu: leżące siano, miedza pomiędzy poszczególnymi działkami i duuuża przestrzeń.

cóż może wrócą do tego w najnowszych mapach..

PS. Zobaczcie np. taki ARICA HARBOR w trybie RUSH:

arica-harbor.jpg

arica-harbor-rush.jpg

Tutaj aż się prosi, żeby dodać możliwość "przejścia bokiem" przez niedostępne zabudowania na południu przy drugiej stacji MCOMów. ehhh a mogłoby być naprawdę pięknie

Edytowane przez waldusthecyc

Opublikowano

bo za bardzo gre upodobnili do coda...mi gdzieś ulecial klimat pierwszej czesci

gra stala sie szybsza wlasnie m.in przez okrojenie map

bf:bc1>>bf:bc2

Opublikowano

ja mam pytanie jak wlaczyc kody?

bo patrzac na to co ludzie wyprawiaja musze miec jakies.

sytacje :

1) gosc siedzi nam na respie umawiamy sie ze w 4 wpadamy w z roznych stron. wchodzimy na sygnal i dostajemy 4 heady od goscia : /

2) mapa isla - kampie w krzakach i widze jak gosc biegnac bez celowania strzela 5 pociskow i posyla 5 heeadow tak pi razy drzwi marskman ~100-150pkt?

jak to wytlumaczyc? fart? skill

Opublikowano

Teraz bardziej opłaca się wysadzać m comy c4,za to wpada 600 pkt. potrzeba 11 sztuk c4.

Opublikowano

co trzeba zrobic aby zdobyc te 4 nowe trophy?

dostalem juz piny za zabicie 8 i ks 5 ?

i w statach widnieje bagnet do garanda.

ktos wie jak odblokowac?

Edytowane przez szpic