Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Persona 5

Featured Replies

Opublikowano

Royal z PS5 bazowo ma wszystkie DLC, włącznie z Personami pay-to-win. No moim zdaniem bezsens, że można je przyzwać na starcie za darmo i dla kogoś nieobeznanego potencjalnie może to grę zepsuć (ale to nie jedyna gra Atlusa z tym problemem). Ale nawet bez tych Person gra bardzo szybko zrobiła się zbyt prosta nawet na wyższym poziomie trudności. No po prostu gra pod tym względem nie jest przemyślana i dopracowana - bardzo łatwo można doprowadzić drużynę do poziomu, gdzie walki będą przechodzić się same i zostaną tylko starcia z bossami (również banalne).

Ja cały czas powtarzam, P5 to przerost formy nad treścią. Ja grę ogólnie lubię, bardzo doceniam wizję, stylistykę, bohaterów itd. Ale po czasie gra zaczyna się dłużyć oraz w pewnym sensie przestaje być grą, tylko przeprawą. Dlatego się śmiałem z wrażeniami po 20+ godzinach, bo ja też byłem oczarowany tak przez 1/4 gry, a potem już w kratkę. Końcówka to było zarówno w podstawce, jak i Royalu przewijanie kolejnych dni i czytanie dialogów, w których postacie ciągle powtarzały to samo. Z jednej strony ma to swój urok, a z drugiej są chwile, że jako gracz chce się przejść do konkretów.

P3R podobno ma ten sam problem, że nawet na najwyższych poziomach trudności gra robi się zbyt prosta. Obawiam się nieco przez to o P4R.

P5X jest jaki jest, ale "gra" mi się w niego o wiele lepiej, niż w P5. Plus dodano tam mnóstwo usprawnień QoL, które naprawdę umilają potencjalny grind (Speed x3, przyspieszenie animacji dniówek itp.). Chętnie bym przyjął coś takiego w normalnych odsłonach i remakach.

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Wyświetleń 355,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• SKOŃCZYŁEM  ok 120 h na liczniku. Ostatnie 20 h to gra mną mocno pozamiatała i nie pozwalała odejść od konsoli (każdą wolną chwilę grałem w persone). Wymaksowałem wszystkich i true ending bez poradnik

• Persona 5 wreszcie skończona, po 4 latach... Czyli bardziej "przemęczona". Muszę z siebie wyrzucić parę rzeczy, nawet jeśli opinia mało kogo obchodzi. Ktoś pewnie powie, że sam jestem sobie winien, że

• Patrzę na P5 i mam w pamięci P4 i P3 - myślę jak to za(pipi)iście ewoluowało, brawa! Mam w pamięci FFVI,VII,VIII,IX, X - patrzę na FFXV i myślę - ku*wa co poszło nie tak ? Stary, dobry turowy syste

Opublikowano

Jeśli ktoś by wolał jednak figurkę, która nie wywołuje obrzydzenia, to takie coś wskoczyło niedawno w pre-order:

https://www.dystryktzero.pl/figurka-persona-5-royal-pop-up-parade-l-panther.html

https://www.dystryktzero.pl/figurka-persona-5-royal-pop-up-parade-l-queen.html

boomer