Opublikowano 9 grudnia 200915 l Czy masz jakieś pokrętła na początku ramienia (coś w ten deseń)? Najlepiej zrób zdjęcie całego ramienia i pokaż tutaj. Zobacz też czy w instrukcji masz coś na temat regulacji nacisku. tak jak pisałem regulacja nacisku ramienia
Opublikowano 9 grudnia 200915 l tak to wyglada: http://allegro.pl/item834081886_elta_gramofon_adapter_glosniki_aux_promocja.html
Opublikowano 9 grudnia 200915 l tak to wyglada: http://allegro.pl/item834081886_elta_gramofon_adapter_glosniki_aux_promocja.html na pierwszy rzut ok nie widzę na ramieniu żadnego odważnika do regulacji. Po zobaczeniu skojarzył mi się gramofon z tandetnym plastkiem. Ramię plastikowe czy jakiś metal? Jeśli nie długo nie wróżę. Jedno mocniejsze położenie igły na płycie i po ...
Opublikowano 9 grudnia 200915 l ramie plastikowe... bede chyba sprzedawał ten szit i kupie jakis porządny oldskulowy gramofon, bo z tego to chyba juz nic będzie prawda?
Opublikowano 10 grudnia 200915 l ramie plastikowe... bede chyba sprzedawał ten szit i kupie jakis porządny oldskulowy gramofon, bo z tego to chyba juz nic będzie prawda? szczerze to zrobiłeś błąd kupując elte. Nie wiem kasy ci było szkoda, czy potrzebowałeś na gwałt. Oddaj lub sprzedaj Zainwestuj w coś numark lub moje gemini tt-01 za rozsądną cenę.
Opublikowano 10 grudnia 200915 l Ej no sorry, ale Numark to się pewnie do grania typu didżej nadaje, ale jako sprzęt wyłącznie odsłuchowy to jest to zły wybór. Za mniejszą kwotę można mieć świetnego Duala z serii 7xx (tutaj) albo przyzwoitego Technicsa (O tu). Są to sprzęty używane, ale ze złotego okresu gramofonu, kiedy to za projekt odpowiadali inżynierowie a nie dział marketingu. Nie trudno jest trafić na sprzęt sprawny i zadbany. Do samego słuchania to tylko tak, a gramofony dj-skie radzę sobie odpuścić. No chyba, że chce się na nich grać.
Opublikowano 10 grudnia 200915 l Ej no sorry, ale Numark to się pewnie do grania typu didżej nadaje, ale jako sprzęt wyłącznie odsłuchowy to jest to zły wybór. Za mniejszą kwotę można mieć świetnego Duala z serii 7xx (tutaj) albo przyzwoitego Technicsa (O tu). Są to sprzęty używane, ale ze złotego okresu gramofonu, kiedy to za projekt odpowiadali inżynierowie a nie dział marketingu. Nie trudno jest trafić na sprzęt sprawny i zadbany. Do samego słuchania to tylko tak, a gramofony dj-skie radzę sobie odpuścić. No chyba, że chce się na nich grać. jak kto woli. Ale uważam że jakość pomiędzy nimi (typowy a dj`ski) w odtwarzaniu będzie taka sama. O ile typowy będzie z tych które powyżej pokazałeś. Czasem można coś pomiksowac, może ktoś coś w sobie odkryje. heh.
Opublikowano 10 grudnia 200915 l Może coś takiego? http://allegro.pl/item844538305_gramofon_unitra_wg_903.html
Opublikowano 10 grudnia 200915 l oddaje ta elte za zwrot pieniedzy, a kupuje najprawdopodobniej starego dobrego artura z mojego miasta ktorego sam sobie najpierw dobrze przetestuje
Opublikowano 10 grudnia 200915 l a są jakies stare gramofony z wbudowanymi glosnikami? jak byłem brzdącem były takie zielone jak walizka.otwierałeś na dole gramofon a na górze głośnik (jeden) ale klasyk i ładnie grał
Opublikowano 12 grudnia 200915 l No, o takie były: Ten jest z alledrogo, niestety uszkodzony. Oldskul :] Jest też jakiś Numark przenośny za 450 zł. Hubi, najlepiej znajdź sobie chwilkę i przejrzyj po kolei co tutaj mają, wypatrując czegoś z głośnikami. Ważne będzie by gramofon był jak najcięższy, zwłaszcza z wbudowanymi głośnikami, bo są one dodatkowym źródłem drgań (a każde, nawet niepożądane drgania są czytane przez wkładkę). Masa pozwoli to wytłumić. Dlatego dobrze było by unikać plastików i innych wytłoczek z materiałów sztucznych.
Opublikowano 4 stycznia 201015 l Przymierzam się do zakupu gramofonu ile bym musiał wydac na cos dobrego?, ma służyć do słuchania muzyki , mam pytanie czy potrzebuje wzmacniacza czy mogę podłączyć pod wieże mam tam wejscie na prawy i lewy kanał?
Opublikowano 15 stycznia 201015 l coś w ścisłych okolicach 400 zł ktoś poleci? do słuchania, zgrywania muzyki na kompa (jak to zrobić jak nie przez usb)?
Opublikowano 17 stycznia 201015 l Śmiech i tyle. Idea gramofonu? bardzo dobra jakość dźwięku, więc skoro mamy już winyl, słuchajmy go tak jak brzmi. Tutaj polecam odkupić od jakiegoś DJ'a na allegro Technics MK3 bądź cokolwiek do 800-1000PLN, byle w dobrym stanie. Odradzam numarki, tylko Technics. Sam posiadam 2x MK3 ( grałem sobie tu i ówdzie ) sądząc że jakość/cena nie ma lepszego rozwiązania.
Opublikowano 25 stycznia 201015 l Jak wymieniam igłę w gramofonie to wymieniam całą niebieską wkładkę Czy wystarczy sama igła? NVM kupiłem całe. Edytowane 2 lutego 201015 l przez Krzys PL
Opublikowano 14 marca 201015 l Witam panów, jestem laikiem prawie jakbym był głuchy i mam problem z gramofonem wygrzebanym na strychu. Otóż znalazłem na rzeczonym strychu Duala 1019, trochę obdarty ale prawie w pełni sprawny. Właśnie, prawie, bo nie odtwarza lewego kanału. Czy ktoś wie jak można sprawdzić i ewentualnie naprawić usterkę?