Etheor 547 Posted January 6, 2010 Share Posted January 6, 2010 Witam, z racji, że PSX znowu żyje, to chcę nadrobić zaległości i planuję zakupić oryginał którejś z części ale nie wiem, która jest najlepsza. Przydała by mi się zatem Wasza opinia Kiedyś grałem bodajże w demo 4, ale po demonstracyjnej wersji nie ma co oceniać poza tym już tego człowiek nie pamięta. Liczę, że ktoś odpowie i z góry dzięki. Quote Link to comment
Meanthord 326 Posted January 6, 2010 Share Posted January 6, 2010 Witam, z racji, że PSX znowu żyje, to chcę nadrobić zaległości i planuję zakupić oryginał którejś z części ale nie wiem, która jest najlepsza. Jedynka - najlepszy klimat . Quote Link to comment
kami30004 2 Posted January 6, 2010 Share Posted January 6, 2010 Warto zacząć od jedynki. Jeśli lubisz przygodówki/Tomb Raidery to najprawdopodobniej i tak sięgniesz po następne części gry. Ja pół roku temu ukończyłem TRII i mam ochotę na więcej. Kolejna będzie cześć pierwsza Quote Link to comment
Ken Marinaris 364 Posted January 6, 2010 Share Posted January 6, 2010 (edited) Tylko TR ANNIVERSARY, tak powinien wygladac kazdy remake (w tym przypadku jedynki).Swietna gra. esit zauwazylem,ze chodzi ci o PSXa,czesc pierwsza zatem wygrywa.Dwie kolejne tez nie sa zle. Czwarta i chronicles to jawny skok na kase,niestety. Edited January 6, 2010 by Ken Marinaris Quote Link to comment
ciwa22 856 Posted January 8, 2010 Share Posted January 8, 2010 Czwarta część jest według mnie lepszą grą od dwójki, chociażby z tego powodu że próbuje nawiązać (skutecznie) klimatem do pierwszej części gry. W dwojce tylko pierwszy level jest klimatyczny, reszta raczej słabawa. Ranking: 1. TR 2. TR4 3. TR3 4. TR2 5. TR Chronicles Quote Link to comment
White 23 Posted January 19, 2010 Share Posted January 19, 2010 Moim skromnym zdaniem nic nie przebije klimatu TR: The Last Revelation, czyli czwartej części. Ale to dość subiektywna opinia. Quote Link to comment
Guest _Milan_ Posted January 20, 2010 Share Posted January 20, 2010 (edited) w kolejnosci ukazywania sie, jedynka nie do wydymania, dwójka prawie tak samo swietna, obie gry sie uzupelniaja, jesli chodzi o klimaty. Trojka byla podrasowana graficznie, i troche przekombinowana, ale nadal miala to cos, 4 byla jakas taka z du.py. 5ke ciezko bylo ruszyc. Edited January 20, 2010 by caps_LOCK_masta Quote Link to comment
Mihau_ALU 82 Posted January 22, 2010 Share Posted January 22, 2010 Tylko i wylacznie jedynka. Jakby nie bylo moja pierwsza gra na psx'a ;p Potem chyba 3, 4, 2 i 5. Quote Link to comment
Yap 2734 Posted January 23, 2010 Share Posted January 23, 2010 A ja tak jakoś bardzo dobrze wspominam TR4, dlatego stawiam na pierwszym miejscu. Wersja NTSC była zdziebko szybsza i płynniejsza. Świetnie się bawiłem. Później lecą 3ka, 1ka i 2ka. Mam do dziś i klepię na PC co parę lat. Quote Link to comment
barcelona fan 33 Posted February 1, 2010 Share Posted February 1, 2010 Ja skończyłem w swojej karierze II i III i powiem że uwielbiam ta serie.;p Już od kilku lat czaję się na 1 i IV ale nie mogę sie spiąć. Jeżeli chodzi o te 2 co ukonczyłem to polecam II;p. Chiny i Wenecja Rlz;p Quote Link to comment
White 23 Posted February 19, 2010 Share Posted February 19, 2010 To się lepiej zepnij bo nie grałeś w najlepsze odsłony serii na PSXa. Quote Link to comment
Zwyrodnialec 1707 Posted February 19, 2010 Share Posted February 19, 2010 Zdecydowanie Tomb Raider 1 i 4. Jedynka m.in. za tyranozaura, a czwórka za śmiganie po piramidach i młodą Larę (no przynajmniej na początku gry xD). Quote Link to comment
nuke` 2 Posted February 23, 2010 Share Posted February 23, 2010 4 za klimat piramid a 2 za ukochana Wenecję Quote Link to comment
barcelona fan 33 Posted February 23, 2010 Share Posted February 23, 2010 Hehe White mnie przekonał kupiłem na allegro za 23,50 TRII i IV.Dla IV a II przyda się w kolekcji zobacze te piramidy wreszcie:D.(Grałem kiedyś w demo ale mało pamietam:P) Quote Link to comment
Guest ALIEN_ALIEN Posted February 23, 2010 Share Posted February 23, 2010 Moja ulubiona to Tomb Raider II, dostałem zaraz po premierze i chyba z 2 miesiące przechodziłem. Ile się użerałem z etapem pod wodą na zatopionym statku. Ale dzisiaj to się miło wspomina i ta część zawsze będzie u mnie na pierwszym miejscu Quote Link to comment
Recommended Posts