Jump to content

Najlepsza/Ulubiona część Tomb Raider

Etheor

Recommended Posts

Witam, z racji, że PSX znowu żyje, to chcę nadrobić zaległości i planuję zakupić oryginał którejś z części ale nie wiem, która jest najlepsza. Przydała by mi się zatem Wasza opinia ;) Kiedyś grałem bodajże w demo 4, ale po demonstracyjnej wersji nie ma co oceniać poza tym już tego człowiek nie pamięta. Liczę, że ktoś odpowie i z góry dzięki.

• Replies 14
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Czwarta część jest według mnie lepszą grą od dwójki, chociażby z tego powodu że próbuje nawiązać (skutecznie) klimatem do pierwszej części gry. W dwojce tylko pierwszy level jest klimatyczny, reszta raczej słabawa.

Ranking:

1. TR

2. TR4

3. TR3

4. TR2

5. TR Chronicles

• 2 weeks later...
Guest _Milan_

w kolejnosci ukazywania sie, jedynka nie do wydymania, dwójka prawie tak samo swietna, obie gry sie uzupelniaja, jesli chodzi o klimaty. Trojka byla podrasowana graficznie, i troche przekombinowana, ale nadal miala to cos, 4 byla jakas taka z du.py. 5ke ciezko bylo ruszyc.

Edited by caps_LOCK_masta
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Guest ALIEN_ALIEN

Moja ulubiona to Tomb Raider II, dostałem zaraz po premierze i chyba z 2 miesiące przechodziłem. Ile się użerałem z etapem pod wodą na zatopionym statku. Ale dzisiaj to się miło wspomina i ta część zawsze będzie u mnie na pierwszym miejscu :)