Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Najlepsza/Ulubiona część Tomb Raider

Featured Replies

Opublikowano

Witam, z racji, że PSX znowu żyje, to chcę nadrobić zaległości i planuję zakupić oryginał którejś z części ale nie wiem, która jest najlepsza. Przydała by mi się zatem Wasza opinia ;) Kiedyś grałem bodajże w demo 4, ale po demonstracyjnej wersji nie ma co oceniać poza tym już tego człowiek nie pamięta. Liczę, że ktoś odpowie i z góry dzięki.

• Odpowiedzi 14
  • Wyświetleń 7,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam, z racji, że PSX znowu żyje, to chcę nadrobić zaległości i planuję zakupić oryginał którejś z części ale nie wiem, która jest najlepsza.

Jedynka - najlepszy klimat :).

Opublikowano

Warto zacząć od jedynki. Jeśli lubisz przygodówki/Tomb Raidery to najprawdopodobniej i tak sięgniesz po następne części gry. Ja pół roku temu ukończyłem TRII i mam ochotę na więcej. Kolejna będzie cześć pierwsza

Opublikowano

Tylko TR ANNIVERSARY, tak powinien wygladac kazdy remake (w tym przypadku jedynki).Swietna gra.

esit zauwazylem,ze chodzi ci o PSXa,czesc pierwsza zatem wygrywa.Dwie kolejne tez nie sa zle. Czwarta i chronicles to jawny skok na kase,niestety.

Edytowane przez Ken Marinaris

Opublikowano

Czwarta część jest według mnie lepszą grą od dwójki, chociażby z tego powodu że próbuje nawiązać (skutecznie) klimatem do pierwszej części gry. W dwojce tylko pierwszy level jest klimatyczny, reszta raczej słabawa.

Ranking:

1. TR

2. TR4

3. TR3

4. TR2

5. TR Chronicles

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Moim skromnym zdaniem nic nie przebije klimatu TR: The Last Revelation, czyli czwartej części. Ale to dość subiektywna opinia.

Opublikowano

w kolejnosci ukazywania sie, jedynka nie do wydymania, dwójka prawie tak samo swietna, obie gry sie uzupelniaja, jesli chodzi o klimaty. Trojka byla podrasowana graficznie, i troche przekombinowana, ale nadal miala to cos, 4 byla jakas taka z du.py. 5ke ciezko bylo ruszyc.

Edytowane przez caps_LOCK_masta

Opublikowano

Tylko i wylacznie jedynka. Jakby nie bylo moja pierwsza gra na psx'a ;p

Potem chyba 3, 4, 2 i 5.

Opublikowano

A ja tak jakoś bardzo dobrze wspominam TR4, dlatego stawiam na pierwszym miejscu. Wersja NTSC była zdziebko szybsza i płynniejsza. Świetnie się bawiłem. Później lecą 3ka, 1ka i 2ka. Mam do dziś i klepię na PC co parę lat.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja skończyłem w swojej karierze II i III i powiem że uwielbiam ta serie.;p Już od kilku lat czaję się na 1 i IV ale nie mogę sie spiąć:P. Jeżeli chodzi o te 2 co ukonczyłem to polecam II;p. Chiny i Wenecja Rlz;p

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

To się lepiej zepnij bo nie grałeś w najlepsze odsłony serii na PSXa.

Opublikowano

Zdecydowanie Tomb Raider 1 i 4. Jedynka m.in. za tyranozaura, a czwórka za śmiganie po piramidach i młodą Larę (no przynajmniej na początku gry xD).

Opublikowano

4 za klimat piramid a 2 za ukochana Wenecję:)

Opublikowano

Hehe White mnie przekonał kupiłem na allegro za 23,50 TRII i IV.Dla IV a II przyda się w kolekcji zobacze te piramidy wreszcie:D.(Grałem kiedyś w demo ale mało pamietam:P)

Opublikowano

Moja ulubiona to Tomb Raider II, dostałem zaraz po premierze i chyba z 2 miesiące przechodziłem. Ile się użerałem z etapem pod wodą na zatopionym statku. Ale dzisiaj to się miło wspomina i ta część zawsze będzie u mnie na pierwszym miejscu :)